Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Editör Masasının bu haftaki konuğu Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz oldu.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, yönetim kurulu ve gazetecilerin Zonguldak ve ülke gündemleri hakkında sorularını cevaplandırdı.

Editör Masasının açılış konuşmasını yapan ZGC Başkanı Derya Akbıyık, katılımından dolayı CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’a teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Kendimizi ifade edebileceğimiz bir platform oluşturduğunuz için ZGC yönetimi ve üyelerine teşekkür ediyorum diyerek sözlerine başlayan CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

SEÇİLENLERDE ATANANLARDA ŞEHRİ HALKIYLA BİRLİKTE YÖNETECEK

“Milletvekillerinin toplumun huzurunu kaçırıcı, infial yaratan açıklamalar yapmaktan, birbirlerine sataşmaktan mümkün olduğunca kaçınmaları gerekir. Bu tüm parti örgütleri içinde geçerlidir. Türkiye’nin Suriye sınırında operasyon yaptığı çok kritik bir süreci yaşıyoruz. Bu operasyonların yapıldığı süreçte TBMM güçlü ve hep birlikte ayakta durmalıdır. Hiçbir milletvekili veya herhangi bir partinin örgüt yetkilisi birbiriyle ilgili yıpratıcı ve karalayıcı açıklama yapma sorumsuzluğunda bulunamaz. Seçilen veya atanan her kimse Zonguldak için, Türkiye için birlikte hareket etmeyi başarabiliyorsa başımızın üstünde yeri vardır. Zonguldak’ı sadece ne seçilenler ne de atananlar yönetecektir. Zonguldak’ı atanan ve seçilenler halkıyla birlikte yönetecektir.

TÜRKİYE SANAYİSİNİN ÖNÜNÜ AÇAN BİR KENTİZ

Türkiye’nin sanayisinin önünü açacak bir kentin çocuklarıyız. Bu bakıdan önümüzdeki süreç kutuplaştırıcı dili kullanan, birbirine hakaret eden, çeşitli rahatsız edici imalarda bulunan siyasetçilerin artık toplumda yer bulmayacağı bunun yerine pozitif ve olumlu örneğin İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun kullandığı gibi dilin daha ön planda olduğu bir döneme giriyoruz.

TTK’NIN BİR PARÇASI KAPATILDI ELİMİZDE DİĞER PARÇASI KALDI

Türkiye Taşkömürü Kurumuyla ilgili yaptığımız birçok çalışma var. Bunlardan en önemlisi 2003 yılı sonrası maden kazalarında hayatını kaybeden madencilerimizin ailelerine devlette istihdam imkanı sağlandı. Ancak 2003 yılından önce maden kazalarında hayatını kaybeden canlarımızın ailelerine devlette istihdam imkan tanınmadı. Bu alenen ayrımcılıktır. Türkiye Taşkömürü Kurumumuza Kit Komisyonu denetlemesinde sahip çıktık. Şuanda içinde bulunduğu zarardan değil ayağa kalktığında şehre ve Türkiye’ye neler katabileceği konusunda komisyon üyelerini ikna ettik. TTK’ya işçi alınması için girişimlerimizi artırdık. Çünkü işçi sayılarına bakıldığında 2002 yılından bugüne yüzde yüzlük bir küçülmeye gidilmiş. Ben 1000 işçi 500 işçi kuruma alınmışa değil sonuca bakıyorum. 2002 yılından 2019 yılına kadar yüzde yüz işçi sayısı azalmış. Bu ne demek? TTK’nın bir parçası kapatıldı demektir! Şimdi kaldı elimizde diğer parçası.

BOTAŞ GENEL MÜDÜRÜNE TTK İÇİN TALEPTE BULUNDUM

BOTAŞ Genel Müdürüne bir talepte bulundum. Talebim de şuydu; Doğalgaz Depolama Tesis Alanları ve maden sahalarında TTK’nın ürettiği Alev Yaymaz ATEKS sertifikalı ürünleri kullanmaları, TTK’dan bunu satın almalarıydı. Genel Müdür bu konuyla ilgili benden koordinasyon talebinde bulundu ve TTK Genel Müdürümüzle konuyu görüştüm kendileri kurumlar arasında birbirleriyle irtibat kuracaklarını belirttiler. Son gelişme olarak BOTAŞ Genel Müdürümüzden gelen haberde şudur; “Sayın vekilim ilginiz ve desteğiniz bizi mutlu etti. TTK’da genel müdür yardımcısı düzeyinde görüşmeler gerçekleştirdik. Ürün gamı ve fiyat olarak bize cevap veremediler ancak birlikte çalışma kararı aldık.” BOTAŞ Zonguldak’a gelecek ve birlikte çalışma yapılacak. İnşallah TTK eski günlerine getirebileceğimizi umut ediyorum.”

Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi