İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, kıdem tazminatı konusunda Genel Maden İşçileri Sendikasının almış olduğu tavrı ve işçileri desteklediklerini söyledi.

Kıdem tazminatının konusu Türkiye’de kesinlikle geriye götürülemez, kaldırılamaz diyen Erkmen, “İnsanımız kazanılmış haklarını kesinlikle geriye götürülmemesini aksine daha da iyileştirilmesini isterken bakıyorsunuz bunun tamamen tersi ve hayatta şuanda insanların birinci derecede ilgilenmediği konular meclise getirilip çözüm bulundu diye insanların karşısına geçiliyor. Bu kabul edilemez bir tutum” dedi.

Son zamanlarda çalışan ve emekçi kesimin mağduriyetini gördüklerini belirten İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, konuşmasına şöyle devam etti:

GERÇEK NE İSE SÖYLENMELİ!

“Son olarak emeklilere zam konusunda enflasyon oranında zam dendi ama verilen zamlar çok komik ve insanların gerçek hayatta yaşadığı zorlukların üstesinden gelecek zam miktarları olmadı. Bu neden kaynaklanıyor? Açıklanan rakamlarla insanların hayatta yaşadıkları gerçekler birebir uyuşmuyor. Çok daha fazla enflasyon varken bakıldığında daha düşük gösteriliyor. Sonuç itibariyle de daha az zam verilmiş oluyor. Bu da her zaman ifade ediyoruz devlet kurumlarına karşı itibarı zayıflatıyor. Bu nedenle biz diyoruz ki; Gerçek ne ise söylenmeli ve vatandaşımız gerçek hayatta ekonomik anlamda karşılaştığı zorlukların karşılığını alabilmeli. Güncel olarak baktığımız zaman bir taraftan işsizliğin arttığını görüyoruz ama Devlet İstatistik Endüstrisine baktığımız zaman sanki işsizlik azalıyormuş gibi mesaj veriliyor. Buna da insanımız kanmıyor, aldanmıyor. Çünkü artık yavaş yavaş insanımız kendine söylenen gerçeklerle hayatta ki yaşanan gerçekleri kıyasladığı zaman kimin doğru olmadığını, kimin doğru bakış açısına sahip olduğunu rahatlıkla ayırt edebiliyor.

İŞÇİLERİN KAZANIMLARININ GERİ GÖTÜRÜLMESİNE KARŞIYIZ

Kıdem Tazminatı konusu da özellikle çalışanların, işçi arkadaşlarımızın üzerinde hassasiyetle durdukları ve hepimizin bildiği üzere de ondan vaz geçemeyeceği bir konu. Ama hükümet maalesef pandemi süreci daha tam atlatılmadan, birçok firma kapanmış, borçlar konusunda ötelenmeler yapılmış ama insanların cebine herhangi bir para konmamış böyle bir ortamda bunların hallolması, insanların bu anlamdaki sorunlarının giderilmesi dururken meclise getirdikleri ilk yasa tasarısı bekçi tasarısı oluyor. İkincisi Baroların Çoklu Barolara dönüştürülmesi söz konusu oluyor. Yani insanların gerçek hayatta yaşadıkları sorunlar farklı hükümetin meclise taşıyıp çözümlensin diye uğraştığı konular farklı! İkisi bir birinden kopuk! İnsanımız kazanılmış haklarını kesinlikle geriye götürülmemesini aksine daha da iyileştirilmesini isterken bakıyorsunuz bunun tamamen tersi ve hayatta şuanda insanların birinci derecede ilgilenmediği konular meclise getirilip çözüm bulundu diye insanların karşısına geçiliyor. Bu kabul edilemez bir tutum. Biz Genel Maden İşçileri Sendikamızın almış olduğu bu tavrı destekliyoruz. Nedir o tavır “kıdem tazminatıma dokunma” deniyor. Biz sadece GMİS’in değil bütün işçilerimizin bu anlamdaki kazanımlarının geri götürülmesine karşıyız. Biz diyoruz ki; Zonguldak ve ülkemiz genelinde insanlarımızın mutlu olması için onlara yeni hakların verilmesi, hayatlarını kolaylaştırıcı, geleceklerini mutlu edici bir takım çözüm yolları getirilsin. Devlet tarafından çalışanlara veya yanında işçi çalıştıran işverenlere bir takım destekler verilmesi gerekirken bu top getiriliyor işçilerin başına patlar vaziyette bırakılıyor. Bu nedenle kıdem tazminatı konusu Türkiye’de kesinlikle geriye götürülemez, kaldırılamaz. İyi Parti olarak her zaman bu konuda işçi arkadaşlarımıza destek vereceğiz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi