İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın son valiler kararnamesi ile merkeze çekilmesini değerlendirdi.

Zonguldak ve Denizli illerinde uzun süre vali olarak görev yaptıktan sonra emekli olan şuan ise İyi Parti Zonguldak İl Başkanlığı yapan Yavuz Erkmen, valilerin görev yaptıkları illerde kısa süre kalmalarını yanlış ve eksik bulduğunu söyledi.

Vali Erdoğan Bektaş’a, Zonguldak’ta yapmış olduğu hizmetlerden ötürü teşekkür ediyoruz diyen İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, açıklamasına şöyle devam etti:

DEVLET GÖREVLERİ KALICI GÖREVLER DEĞİLDİR

“Zonguldak’ta şuanda görev yapan vali arkadaşımızın meslektaşımız olduğu için arkadaşım diyorum görevden alındığını ve yeni göreve atandığını yerine de başka bir vali arkadaşımızın geldiğini öğrendik. Şimdiden hayırlı olmasını diliyoruz. Giden valimiz, gelen valimiz ve ilimiz için hayırlısının olmasını diliyoruz. Devlet görevleri kalıcı görevler değildir. Bu bir bayrak yarışıdır görev yaparsınız ve onu yeni görev yapacak arkadaşa devredersiniz. Sizin hakkınızdaki kararı da o bölgenin insanı verir. Yaptıklarınız, yapamadıklarınız, iyi ve kötü yönleriniz zaten vatandaş tarafından yakından takip edildiği için o kanaat vatandaşımız tarafından en güzel şekilde tesis eder. Biz giden arkadaşımıza Zonguldak’taki yapmış olduğu hizmetlerden ötürü teşekkür ediyoruz. Yeni gelen arkadaşımıza da başarılar diliyorum. Zonguldak’ın yararına olan ve yapılacak her işte biz İyi Parti olarak yanlarında olacağımızı ama Zonguldak’ın yararına görmediğimiz hiçbir şeyde de yanlarında olamayacağımızı ifade ediyoruz. Bizim için önemli olan Zonguldak’ın daha ileriye gitmesidir, daha mutlu olmasıdır.

VALİLERİN KISA SÜRE GÖREV YAPMASI İSTENEN VERİMİ PEK SAĞLAMAZ

Vali arkadaşlarımızın çok kısa süreli görev yapması istenen verimi pek sağlayamıyor. Çünkü gelindiğinde eğer bölge ile alakalı daha önce bir irtibatı yoksa bölgeyi tanıyıncaya kadar vakit geçiyor. Ondan sonra projelerin üretilmesi ve bunların gerçekleştirilmesi yolunda adımlar atılırken biranda başka bir göreve gitmesi boşluk oluşturuyor. Onun için daha uzun vadeli kalınması projelerin gerçekleştirilmesi anlamında daha uygun olur. Türkiye’de son zamanlarda bazı istisnalar hariç çok kısa süre içerisinde bu görevlerden yer değiştirmeler şahsi düşünceme göre yanlış ve eksik oluyor. Görevdeki arkadaş tam bir şeyler yapabilecekken projeler yarım kalıyor. Yeni gelen arkadaşımız projelerin bir kısmını kabul edebiliyor, benimseye biliyor, bir kısmını ise benimseyemiyor.

MAKUL SÜRENİN TANINMASI LAZIM

Bir örnek verecek olursam; Yereldeki bütün arkadaşlarımız şahittir Zonguldak Havaalanını biz burada kurarken Özel İdarenin öncülüğünde işadamı arkadaşları bir araya getirdik ve şirket kurduk. Bu şirketle Devlet Hava Limanları İşletmesinden havaalanı işletmeciliğini aldık. Türkiye’de de ilk defa havaalanı işletmeciliği belgesi olan şirket bizim şirketimizdi. Bu makro bir bakış açısıydı. Ama ben Zonguldak’tan Denizli’ye gittikten sonra o kadar uğraşmamıza rağmen beni havaalanının açılışına bile davet etmemişlerdi. Bu da benim içimde ayrı bir hassasiyettir. Mesela Çukurova Havaalanı gibi Türkiye’nin en önemli havaalanından birine Türkiye’nin en önemli bir firması belgesi olmadığı için giremiyordu. Zonguldak’a gelip bizim kurduğumuz şirketin belgesiyle giderek ortak teklif verdiler. Ama o dönem bu iyi değerlendirilemediği için gerek havaalanı şirketi anlamında hem de bölge anlamında çok büyük katkısı olabilecek bir konu avantaja çevrilmek yerine hiçbir şey yapılmadan başkanların emeğine de hizmet eder pozisyona getirildi. Halbuki o Zonguldak’ın çok yararına olabilecek bir proje idi. Bunu anlatmamdaki gaye göreve gelen her arkadaşın konuya bakış açısı farklı olabiliyor. Bir kısmı güncelle yetiniyor, bir kısmı uzun vadeli projeler ortaya koyuyor. Bunların gerçekleştirilmesi içinde makul sürenin mutlaka tanınması lazım. O makul süre tanınmadan vali arkadaşımızın görev yerinin değiştirilmesi hem görev yapan anlamında hem de o bölgenin insanı anlamında bir eksiklik oluyor. Projelerin tamamlanması anlamında da aksamalara sebebiyet verebiliyor.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi