Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, MÜSİAD Zonguldak ve Ereğli üyeleriyle ‘Dost Meclisi’nde bir araya geldi.

MÜSİAD üyelerinin öneri ve taleplerini dinleyen Vali Erdoğan Bektaş, çelik kümelenmesi, Filyos Endüstri bölgesi başta olmak üzere Zonguldak yatırımları konusunda bilgiler verdi.

MÜSİAD Kdz. Ereğli Şube Başkanı Abülkadir Çınar ile MÜSİAD Zonguldak Şubesi kurucu ve bir önceki dönem başkan Salih Yılmaz’ın da katıldığı ‘Dost Meclisi’ MÜSİAD Zonguldak Şubesinde saat 19.30’da gerçekleşti. MÜSİAD Zonguldak Şubesi Başkanı Salih Kuvvetli’nin açış konuşmasını yaptığı ve herkesin kendisini tanıtıp işiyle ilgili bilgi verdiği toplantıda Vali Erdoğan Bektaş, çalışmalar ve projeler hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.

‘Çelik kümelenmesi’ projesinin belli olgunluğa geldiğini ifade eden Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, bölgede yıllık 200 milyon dolarlık maden makinesi pazarı olduğuna dikkat çekti.

Yıllar önce ayrılan Zonguldak, Karabük ve Bartın’ın Filyos Projesiyle kader birliği yaptığını belirten Vali Bektaş, maden makineleri alanındaki potansiyelin değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Filyos Projesinde limanın bitmesiyle sürecin daha da hızlanacağına dikkat çeken Vali Bektaş, Tosyalı’nın dışında da taleplerin olduğunu, Almanya’dan da 2 firmanın yer talep ettiğini belirterek, önceliğin çevreyi kirletmeyecek sanayi yatırımları olduğuna dikkat çekti.  

Karşılıklı öneri ve görüşlerin belirtildiği ‘Dost meclisi’ yaklaşık 3 saat sürdü.

MÜSİAD Zonguldak Şubesi ‘Dost meclisi’ buluşmalarını geleneksel hale getirip şehrin ve iş dünyasının sorunlarını dile getirmeye ve çözüm aramaya devam edecek. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi