Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan danışmanı ve köşe yazarı Turhan Oral 16 Şubat’ta yapılacak olan CHP Zonguldak İl Başkanlığı için parti binasında adaylığını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanlığının 16 Şubat tarihinde yapılacak olan il başkanlığı seçimi öncesi GMİS Genel Başkan Danışma, Turhan Oral parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile adaylığını açıkladı.

Parti toplantı salonunda yapılan aday açıklaması törenine, CHP İl Başkanı Hakkı Güney, CHP İl Başkan adayı Turhan Oral, bazı partililer ile Oral’ın yakınları katıldı.

CHP İl Başkanı Hakkı Güney yaptığı kısa açıklamasında, 16 Şubat tarihinde yapılacak olan İl Başkanlığı seçimi için Turhan Oral arkadaşımız adaylığını açıkladı. Kendisine başarılar diliyorum.  Beraber yapacağımız çalışmalar ile partimiz ilimizde daha yükseklere çıkacaktır” dedi.

16 Şubat tarihinde yapılacak olan CHP İl Başkanlığına aday olan Turhan Oral da yaptığı açıklamada, “16 Şubat'ta yapılacak 37. Olağan Genel Kurulda il başkanlığına adayım. Şüphesiz ki önümüzdeki günlerde diğer arkadaşların da adaylıkları netleşecek ve ilçe örgütlerimiz bu gelişmeleri değerlendirecektir” diyerek şunları söyledi:

“Önümüzdeki günlerde görüşmelerimizi tamamlayacak, ekip arkadaşlarımızı da açıklayacağız. Türkiye, ekonomik, sosyal, siyasal krizle boğuşuyor. Komşulardaki savaş halinin, Akdeniz'e, Ege'ye yayılması tehdidi var. İnsanlar işsizlik, açlık, yoksullukla boğuşuyor. Zonguldaklı gençlerimiz göz göre kaçak ocaklarda ölüm riskiyle çalışıyor. Genç arkadaşlarımız hayatlarını kaybediyor. Askerde ve kaçak ocaklarda ölenler bizim çocuklarımız. Türkiye'nin CHP'ye, CHP iktidarına ihtiyacı var. Zonguldak ise tarihinin en kötü dönemini yaşıyor. 40 yıldır demokrasi mücadelesinin içerisindeyim, bizim kuşak ağır bedeller ödedi. Bizden sonrakilere daha güzel bir Zonguldak ve Türkiye bırakma mücadelemiz devam ediyor. Turhan Oral olarak her zaman CHP'nin iktidar olması için sahada çalıştım, bu kez benden büyük bir sorumluluk almam istendi. Onun için buradayım ve önemli olan kişilerin değil partinin kazanmasıdır. Zonguldak ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

CHP İl Başkanlığına adaylığını açıklayan Turhan Oral, 1960 Zonguldak doğumlu. Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümünü bitirdi. Bursa Uludağ Üniversitesi İktisat Fakültesi Mezunu. Evli, 1 çocuk babası.

1990 yılından bu yana Genel Maden İşçileri Sendikası’nda görev yapıyor. Halen Genel Başkan Danışmanı olarak çalışıyor. Zonguldak’ta çeşitli gazete ve dergilerde yazılar yazdı. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi