Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, Türkiye Taşkömürü Kurumunun şehrin olmazsa olmazı olduğunu belirterek kuruma acilen üretim işçisi alınması gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, “İktidar partisi milletvekilleri, partimizin milletvekilleri, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarıyla hep birlikte güç olarak Türkiye Taşkömürü Kurumuna işçi alınması için destek vermemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Gelinen süreçte Zonguldak’a gereken özenin gösterilmediği gözüküyor diyen Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, konuşmasına şöyle devam etti:

TTK OLMAZSA OLMAZIMIZ

“Türkiye Taşkömürü Kurumu bizim olmazsa olmazlarımızdandır. Zonguldak cumhuriyetin ilk şehri ve ülkemize büyük katkı veren bir vilayettir. Zonguldak’ın ülkemizin kalkınması için demir çelik fabrikalarına verdiği destek çok önemlidir. Ama ne yazık ki gelinen süreçte Zonguldak’a gereken özenin gösterilmediği gözüküyor. 2020 yılı itibariyle de şehirde ekonomik krizin dalgalanması da başladı. Biz sayın cumhurbaşkanına bir söylemde bulunmuştuk ve üretimin artması için Türkiye Taşkömürü Kurumuna işçi alınması lazım demiştik. Bizim bildiğimiz kurumun 100-150 senelik kömür rezervi olduğundan bahsediliyor belki de 200-300 seneliktir! Çocuklarımız ve torunlarımızın geleceği için bu şehrin yaşaması lazım. Kuruma bin 500 işçi alındı ama ne yazık ki bin 500 işçide emekli oldu! Kısır döngüde dolanıp duruyoruz.

ZONGULDAK KÖMÜRLE VAR OLMUŞ BİR ŞEHİR

İktidar partisi milletvekilleri, partimizin milletvekilleri, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarıyla hep birlikte güç olarak Türkiye Taşkömürü Kurumuna işçi alınması için destek vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Biz buna Cumhuriyet Halk Partisi olarak hazırız. Ülkemize büyük katkı vermiş ve emeğin başkenti olan şehrimizin artık emeklinin başkenti olmasına müsaade edemeyiz çünkü hepimiz bir bütünüz. Çatalağzı Termik Santralinin işlemesi içinde TTK’nın ne kadar önemli olduğu ortada. Kurum ürettiği kömürü Çatalağzı Termik Santraline de veriyor. Taşkömürü şehir ve bizlerin vazgeçilmezimizdir. Zonguldak kömür ile var olmuş bir şehirdir. Siyasetin, bürokrasinin ve sivil toplum kuruluşlarının bu konuda şehrin var olması adına ciddi projeler ortaya koyması gerekiyor. İnşallah bunu hep birlikte gerçekleştiririz ve Zonguldak’ı layık olduğu yere hep beraber getiririz” (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi