AK Parti il başkanı Zeki Tosun çevreyi tehdit eden etkenlere dikkat çekerek çevrenin insan yaşamındaki önemini vurgulayan bir mesaj yayımladı.

Tosun mesajında şu görüşlere yer verdi; “Temiz bir dünyada yaşayabilmek ve gelecek nesillerimize temiz bir çevre bırakabilmek için tüm insanlığı tehdit eden çevre sorunlarının çözümünde temel ilkemiz, doğayı korumak olmalıdır. Çeşitli nedenlerden dolayı çevreye zarar verilmesi ve kirletilmesi insan sağlığını olumsuz yönde etkilemekte ve bu durum gelecek nesillerimiz için bir tehlike oluşturmaktadır. Çevre sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve çevreyi korumak, gelecek kuşaklara bozulmamış, sağlıklı bir dünya bırakmak temel sorumluluğumuz olmalıdır. “Dünya Çevre Günü”, çevresel kalitenin yerleştirilmesi amacıyla uluslararası bilinçlendirme günü olarak kabul edilmektedir. Çevre sorunlarının aşılmasında devlete olduğu kadar, bireylere de önemli sorumluluklar düşmektedir. Etkilerini her gün yakından gözlemlediğimiz çevre sorunlarına herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi insanlık ve yurttaşlık görevidir.

Hükümetimiz döneminde üzerimize düşen sorumluluğun bilincinde olarak; şehirlerimizdeki doğal dokuyu korumak, çevreyle dost kentler oluşturmak için olanca gücümüzle çalışıyoruz. Bu bağlamda Zonguldak Belediyesini kazanmamızın hemen ardından Zonguldak’ı daha yaşanabilir bir kent ve insanımızın huzur bulacağı yeni yaşam alanları oluşturabilmek için yeni ve önemli projeleri hayata geçiriyoruz. İlk etapta ihalesini tamamladığımız Liman sahil projesini hayata geçirirken, Lavuar alanı, millet bahçesi ve soğuksu pazaryeri projelerinin yanı sıra Kültür vadisi projelerimizi de birer birer hayata geçirerek Zonguldak’ı hak ettiği ve yaşanabilir bir çevre görünümüne kavuşturacağız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın “Dünya Çevre Günü”nü kutluyor, temiz ve sağlıklı bir dünya diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi