Ak Parti Zonguldak İl Başkanlığı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlediği programda gazetecilerle bir araya geldi.

Ak Parti Zonguldak İl Başkanlığının düzenlediği programa; İl Başkanı Zeki Tosun, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Merkez ilçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Kadın Kolları Başkanı Züleyha Yazıcı Arıman, Zonguldak İl Genel Meclis Başkanı Necdet Karaveli, parti yöneticileri ile ZGC Başkanı Derya Akbıyık, KGD Başkanı Mustafa Emen ve KGC Başkanı Tansel Kardeş ve gazeteciler katıldı.

Programın açılışında Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri ve İl Başkanlığı adına ortak hazırlanan bildiriyi okuyan Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak şunları söyledi:

“Delege seçimleri ile başladığımız AK Parti 7. Olağan Kongre sürecimiz bu hafta sonu yapacağımız Çatalağzı ve Çaydeğirmeni belde kongrelerimiz ile devam edecek olup Şubat ayından itibaren de ilçe kongrelerimiz başlayacaktır. Göreve geldiğimiz günden itibaren gerek partimizin il başkanı ve ilçe başkanları ile birlikte bakanlıklarımızı temsil eden il müdürlüklerimizle istişare ederek, ilimize ait hangi yatırımlar yapılmış, hangi yatımlar hayata geçirilmiş ve yapılması planlanan projeler, eksikliklerimiz nelerdir? Bunların durum değerlendirmesini gerçekleştirdik. Yapılan tüm çalışmalarımız neticesinde hayata geçen yatırımlarımızın, yapım süreci devam eden projelerimizin ve yapılması planlanan tüm çalışmalarımızın şimdiden ilimize ve sevgili Zonguldak halkına hayırlı olmasını temenni eder, bu yatırımların takipçisi olacağımızı belirtir saygılarımızı sunarız.”

Zonguldak’ta 2019 yılında yaptıkları yatırımlar ve 2020 yılında yapacakları yatırımlar ile ilgili bilgi veren Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun:

“Taş kömürü sadece Zonguldak havzasında ki maden ocaklarımızda üretilmektedir. 2019 Yılında Kurumun Müesseselerine Pano Ayak Üretim işçiliği sanatında 1000+500=1500 işçi alımı gerçekleştirildi. Maden Makineleri Fabrikasına; Ağaç İşleri İşçiliği, Kalite Kontrol İşçiliği, Döküm İşçiliği, Mekanizasyon ve Pres İşçiliği, Kaynak İşçiliği ve Talaşlı İmalat İşçiliği sanatlarında 30 işçi alımı yapıldı. 2018 yılı sonunda 400 metre olan mekanize ayak boyu 2019 yılında satın alınan ekipmanla 555 metreye çıkarılmıştır. 2020 Yılı Nisan ayı sonu itibarıyla mekanize ayak boyu 1152 metreye çıkarılacaktır. 2019 Yılında, 2018 yılına göre; Tüvenan üretimde yüzde 12,0 artış sağlanarak 1.350.000 ton, Satılabilir üretimde yüzde 9,3 artış sağlanarak 750.000 ton taşkömürü üretimi yapılmıştır. 2020 Yılında yeni alınan işçilerin işe alışmaları ve mekanizasyon çalışmalarının yaygınlaşmasıyla tüvenan 2 milyon ton, satılabilir 1,2 milyon ton taşkömürü üretimi ile 2019 Yılına göre satılabilir üretimde yüzde 60 artış hedeflenmektedir. 2019 Yılında İki taşkömürü sahası birleştirilerek 8-10 nolu saha adıyla Rödövans usulüyle üçüncü şahıslara işlettirmek üzere ihalesi yapılmıştır. Süreç, Bakanlık izni aşamasındadır. 2 yeni ruhsat sahasının ihalesi yapılmış ve birine teklif elde edilmiştir. Rödövans karşılığı işletmeye verilen büyük ölçekli Amasra-B Taşkömürü Sahasının Maden Kanunu hükümleri çerçevesinde ruhsattan bölünerek ayrı bir ruhsat olarak firmaya işletme hakkının devri işlemleri başlatılmıştır. Süreç, MAPEG nezdinde devam etmektedir. 2020 yılında: Teklif elde edilemeyen 86969 sicil no.lu saha 2020 yılı içinde tekrar ihale edilecektir. Bir kuvars kumu sahasının ihale evrakı hazırlanmış olup, 2020 yılının ilk aylarında ihale edilecektir. Bir taşkömürü sahasının ihale edilmesine yönelik çalışmalar devam etmekte olup 2020 yılının ilk aylarında ihale edilecektir. İş sağlığı güvenliği ve Maden Kanunu gereği ihtiyaç duyulan 46 mühendis alımı için Ocak ayı içerisinde yazılı ve sözlü sınavlar yapılarak, alımın tamamlanması öngörülmektedir.

Filyos Liman İnşaatında Tarama Çalışmaları, 2400 metre ana 1370 metre tali dalga kıranların beton blok yerine konma çalışmaları tamamlanmıştır. Rıhtım kazık çakma işlemine başlanmış ve 1060 adet kazık çakma işi tamamlanmıştır. Filyos inşaatında yapım işi yüzde 80 seviyesine gelmiş olup bu yıl sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır. DSİ Genel Müdürlüğü ile çalışmalarımız sonucu Filyos ırmağı 5.etap sette çalışmalarımız yeniden başlatıldı. 2018 ve 2019 itibariyle 13 milyon ödenek aktarılarak sette çalışmalar hızla devam ediyor. Bu Proje Kapsamda Çaycuma ilçemize yeni bir köprü ilave edilerek halkın hizmetine sunulacaktır. DSİ tarafından köprü projenin çizim çalışmaları tamamlanmış olup bu yıl içinde ihalesi gerçekleştirilecektir. Lavuar alanı millet bahçesi Liman Arkası ile Valilik arkasındaki bölümde de liman ve sahil düzenleme çalışmalarına Şubat ayı içinde başlanacaktır. Türkiye’nin 5. büyük yatırımı, Batı Karadeniz’in en büyük projesi olan Filyos Endüstri Sanayi Bölgesine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımızın önderliğinde geçtiğimiz yıl itibariyle Endüstri Bölgeler Yönetim Kurulu oluşturulmuş olup, yatırımların başlaması için arsa parsel çalışmaları ve alt yapı çalışmaları devam etmektedir. Ulaştırma bakanlığımızla yaptığımız görüşmeler sonunda çalışmaların durma noktasına geldiği Mithatpaşa tünelinde 200 Milyon TL ödenek aktarılarak çalışmalar hızlandırılmıştır. 2020 Nisan itibariyle bitirilmesi planlanmaktadır. 1 Milyar lira ödeneğin ayrıldığı Zonguldak çevre yolu Mithatpaşa tüneli bağlantısı İkinci makas kavşak proje çalışmaları devam etmekte ve yıl içinde ihalesi gerçekleştirilecektir. 1 Milyar 401 Milyon lira bedelli 16,5 km Ereğli Çevre Yolu Uygulama proje çalışmaları devam ediyor 2 Milyar 600 Milyon lira bedelli ZONGULDAK-KİLİMLİ-HİSARÖNÜ-SALTUKOVA yolu yapım proje çalışmaları devam etmekte, bu yıl içinde ihalesi gerçekleştirilecektir. 522 Milyon lira bedelli 28 kilometre uzunluğundaki BARTIN-ÇAYCUMA- (DEVREK-ZONGULDAK)AYR. Yolu asfalt yapım işi bu yıl içinde ihaleye çıkarılarak yapımına başlanacaktır. 81 Milyon Bedelli Bülent Ecevit Üniversitesi Köprülü kavşağı ve şev desteklemeli heyelan ıslahı çalışması 2019 yılında başlamış olup bu yılsonunda bitirilecektir. Zonguldak’ın uzun yıllar çözülemeyen en önemli sorunlardan biri olan Havza-i Fahmiye kanunundan kaynaklanan arazi ve konutların tapu sorunu iktidarımız tarafından çözüme kavuşturulmuş olup, bu güne kadar 9 bin 787 taşınmazda kadastro çalışması yapılmış olup 5 bin 635 taşınmaz için tebligat yapılırken, 3 bin 407 taşınmazın satışı yapılarak 5 bin 563 kişi tapuya kavuşturulmuştur.”

Ortak hazırlanan bildirinin okunmasının ardından program soru-cevap ile devam etti.

TÜRKMEN: “HAVAALANI KONUSUNDA ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”

Bir gazetecinin Zonguldak Havaalanının sorunları hakkında ki sorusunu cevaplandıran Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen; “Havaalanı pistinin uzatılmasıyla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Amacımız havaalanının mevcut yapısını koruyabilmek ve uçakları indirip-kaldırabilmemizdir. Filyos Projesi hayata geçmeye başladığı zaman bu havaalanının yetmeyeceği kesindir. Biz yeni bir havaalanının yapılmasını ileriki zamanlarda gündeme getiririz ve ihtiyaçtır olur. Bugün mevcut havaalanımızı çalıştırmak için elimizden herşeyi yapıyoruz. İlgili bakanlıklar ve müdürlüklerle görüşmeler yapıyoruz. Bir taraftan da valimiz pistin uzatılması ve altyapısıyla ilgili çalışmayı başlattı. İmkanlar ölçüsünde bunları yapıyoruz. Netice itibariye genellikle yazın bu havaalanına uçaklar iniyor ve kalkıyordu bir sıkıntı yok! Ama mevcut problemleri ortadan kaldırmak için çalışmalar yapıyoruz. Öncelikle havaalanımızın daha güvenli olması ve uçakların daha rahat kalkıp-inebileceği zemine getirebilmek için gayretimiz devam ediyor” dedi.

ÇOLAKOĞLU: “ATATÜRK HAVAALANININ DAHİ YERİ DEĞİŞTİ”

Aynı soruya cevap veren Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ise; “İstanbul’da Atatürk Havalimanının dahi yeri değiştirildi. Bölgenin ihtiyacı, gelişen ticaret hacmi sonucunda havaalanlarının yeri ihtiyaca cevap verebilmesi için yer değişikliği normaldir. Ama şuanda bizim havaalanımız Bin 890 metre yapılan çalışmalarla 2 bin 200 metreye kadar ulaşacak. Bu şekilde havaalanımız kategori olarak bir üst sıraya çıkmış olacak ve daha verimli hale gelecek. Ama zaman içerisinde Filyos Liman Parojesi bölgemizdeki organize sanayilerle beraber ihtiyacı karşılamazsa havaalanının yer değişmesi veya ilave yapılması söz konusu olabilir.”

TÜRKMEN: “ARKADAŞLARIMIZA GÜVENİMİZ TAM”

Partiye yapılan bağış konusunda çıkan iddialar ve makbuzun gerçek olup olmadığı yönündeki soruyu cevaplandıran Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen; “Biz yanlış olan birşeyi içimizde ne barındırırız nede saklarız. Olsa zaten o kişiyi hemen men ederiz. Bizim arkadaşlarımıza olan güvenimiz tamdır. Bu bazılarının itibar kaybettirmek için sokakta konuştuğu şeylerdir” dedi.

UÇAR: “İFTİRA ATANLAR YARGIDA HESABINI VERECEK”

İddialarda ismi geçen Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar ise soruyu; “Birlik ve beraberlik yakalamışız Zonguldak’ın sorunlarını çözmek adına çalışmalar yapıyoruz. Basın camiasının da bu sürece destek vermesini istiyoruz. Ben 15 yıldır teşkilatın içerisindeyim bir sürü iftira atıldı ama hiçbiri ispat edilemedi. Bir gazetede benim 3 tane Lebi Deryada dairem olduğu iddia edilmiş bende arkadaşlarıma “Lebi Deryaya gidin benim 3 tane anahtarım varmış!” dedim. Bunlar ayıp şeyler! Amaç kirletmek. Hakkımda veya camiamızla ilgili iftira atanlar yargıda hesabını verecekler. Biz kirli işlere bulaşan kimseyi bu camianın içerisinde barındırmayız. Benimde bu kirli işlerle ilişkim olsaydı bende buralara gelemezdim. Çünkü şimdiye kadar gereken yapılırdı. Biz alnımız ak başımız dik şekilde vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” diyerek cevaplandırdı.

TOSUN: “PARA MERKEZ İLÇENİN HESABINA YATTI”

Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun; “Tüm teşkilatlarımızla, vekillerimizle, belediye başkanlarımızla beraberlik içinde çalışıyoruz. Bana gelen bir konuyu vekillerimle, ilçe başkanımla ve belediye başkanımla paylaşmadan hayata geçirmem. Her zaman istişare ederim. Çünkü benim reisim, genel başkanım ve cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan’da böyle yapıyor. Bizde başından beri o düsturla gidiyoruz. Biz Zonguldak’ta hizmet üretiyoruz, iş yapıyoruz ama taşlanıyoruz. Bunu milletvekilimiz açıkladı bu saatten sonra bunu konuşmanın anlamı yok. Diyoruz ki; Bu para Ak Partinin Merkez ilçe hesabına yatmıştır. Bunu il başkanı söylemiştir bu konuda insanları meşgul etmek bence çok yanlıştır. Biz 31 bin liranın fazlasını zaten canı gönülden partimiz için, Zonguldak’a hizmet için harcıyoruz. Bu konularda benim hesap verdiğim teşkilat başkanım, genel başkan yardımcım var. Biz Zonguldak’ta uyum içinde çalışıyoruz. Ben geçen dönemde il başkanlığı yaptım neler çektiğimi ben biliyorum! Şimdi 3 tane milletvekili, il başkanı, ilçe başkanı bir bütün olmuş Zonguldak için mücadele ediyorlar sizlerin de bunlara destek vermenizi rica ediyorum” dedi.

Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi