AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Ankara’da 2 gün süren il başkanlar toplantısını, Barış Pınarı Harekatını ve kongre takvimini değerlendirdi.

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Barış Pınarı  Harekatı ile ilgili de yaptığı açıklamada, “Biz öncelikle Barış Pınarı Harekatı’na katılan Mehmetçiklerimizin Allah yardımcısı olsun diyoruz. İnşallah orada biz Türk milleti olarak başarılı olacağız” dedi.

Tosun yaptığı açıklamada, “Çarşamba ve Perşembe günleri Ankara’da 132. Genişletilmiş il Başkanları toplantısına katıldı. Bu toplantıya Belediye Başkanımız,  İl Kadın Kolları Başkanımız, İl Gençlik Kolları Başkanımız, İl Genel Meclisi Başkanımızla beraber katıldık. İlk gün yaptığımız toplantıda 81 il başkanı Teşkilat başkanımızla bir toplantı yaptık” diyerek şunları söyledi:

“Toplantımızın ana teması yaklaşan delege seçimleri ve kongre süreci ile ilgili görüş alış verişinde bulunduk. Yine aynı toplantıda Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel başkan Yardımcımız Sayın Mehmet Özhaseki de bir sunum yaptı. İkinci gün de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı genişletilmiş bir toplantı yaptık. Orada Sayın Cumhurbaşkanımız konuşmasında daha çok Suriye’de dev am eden Barış Pınarı Harekatı ile ilgili bilgiler verdi. Daha sonra da Milli Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar yine Barış Pınarı Harekatı ile ilgili bize bir sunum yaptı, onun peşinden de Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın bir sunumu oldu. Son gelişen ekonomik durum ile ilgili”

“MEHMETÇİKLERİMİZE ALLAH KOLAYLIKLAR VERSİN”

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Barış Pınarı  Harekatı ile ilgili de yaptığı açıklamada, “Biz öncelikle Barış Pınarı Harekatı’na katılan Mehmetçiklerimize Allah kolaylıklar versin diyoruz. İnşallah orada biz Türk milleti olarak başarılı olacağız” diyerek şöyle dedi:

“Mehmetçiklerimiz onun için orada gece-gündüz şu anda çalışıyorlar. Biz oraya huzuru getirmeye gittik. Sonuçta  Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi bizim orada hiçbir devletin toprağında gözümüz yok.  Yeter ki orası terörden arındırılsın. Yaptığımız çalışma budur. Savaş değil oradaki terör unsurlarının yok edilmesidir 35 yıldır mücadele ettiğimiz bu terör örgütlerinin ortadan kaldırılmasıdır. İnşallah da bunun hep beraber yakın zamanda sonucunu alacağız. Ben tekrar Mehmetçiklerimize, komutanlarımıza, emniyet teşkilatlarımıza Allah kolaylıklar versin, Allah yar ve yardımcıları olsun”

KONGRE TAKVİMİ EKİM AYINDA BAŞLADI

Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun açıklamasına devam ederek, “Kongre takvimi Ekim ayı başında başladı. 7 Ekim itibariyle delegelerimizi ilçe ve belde teşkilatlarımızla delege sayılarının kabulü konusunda askıya çıkarttık” diyerek şöyle konuştu:

“Tabi takvimle ilgili genel merkezimiz önümüzdeki hafta bize bu çalışmayı gönderecek. Kimler delege olacak, kimler olmayacak onlarla ilgili çalışmasını yapıp gönderecek. Delege seçimleri ve bizim biliyorsunuz 3 tane 5 binin üzerinde nüfusu olan beldemiz var. Çatalağzı, Gülüç ve Çaydeğirmeni. Daha önceki dönemlerde Filyos’ta vardı ama nüfusu 5 binin altında. Bu 3 beldemizde yıl sonuna kadar hem delege seçimleri, hem bu 3 beldenin kongresini yapacağız. Daha sonra da ilçe kongrelerine geçilecek. En sonda il kongresi yapılarak büyük kongreye kadar hazırlıklar tamamlanmış olacak.

Bu tabi takvim geldiği sürece biz bu süreci paylaşacağız. Şu anda delege sayılarının tespiti, itiraz olup olmadığı bunlarla ilgili çalışmalar yapılıyor. Yarın da ilçe başkanlarımız, seçim işleri başkanlarımız ve bütün ilçelerin teşkilat başkanlarıyla birlikte bu konularla ilgili parti binamızda bir toplantı yapacağız. Genel merkezimizin bize verdiği bilgi ve direktifler doğrultusunda biz teşkilat çalışmalarımıza devam ediyoruz” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi