Önümüzdeki Mart ayının ilk haftasında yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanlığı seçiminin öncesinde teşkilattan gelen ve yıllarca çeşitli kademelerde görev yapan Mukadder Yalçın parti  binasında yaptığı toplantı ile adaylığını açıkladı.

CHP İl binasında yapılan aday açıklamasına, CHP İl yönetim kurulu bazı üyeleri, bazı belediye meclis üyeleri ile kadınlar katıldı.

CHP İl Kadın Kollarına adaylığını açıklayan Mukadder Yalçın yaptığı açıklamada, “Partimiz tabanından geliyorum, 1 yıl önce başlattığımız ‘Taban Hareketinin öncüsüyüm’. Bu örgütlenmeyi daha ileriye taşımak ecen var gücümle çalışacağız” diyerek şunları söyledi:

“Partimizin son seçimlerde Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlerdeki başarısı elbette bizleri sevindirdi. Köklü tarihi olan Cumhuriyetin ilk şehrine solun kalesine emeğin başkentine çeşitli oyunlar oynanarak kaybettirilen seçimin üzüntüsünü  birlikte başaracağımız inandığım yolda güveninizi ve desteğinizi alarak talip olduğum görevde verilecek olan sorumluluğa vatanım gibi bakacağımdan şüpheniz olmasın. Kadın emektir, kadın güçtür, kadın birleştiricidir”

Yalçın açıklamasına devam ederek, “7 Mart tarihinde yapılacak olan kadın kolları il başkanlığı seçimlerinde sadece parti üyesi kadın arkadaşlarımızın önermesi ve onlardan aldığım güçle, kadın kolu il başkanlığına aday olacağım” diyerek şunları söyledi:

“Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım CHP’li kadın arkadaşlarımın desteğini alıp göreve geldikten sonra ilk yapacağımız iş, iki yıl önce merkez ilçe kadın kolları seçimlerinde yapılan hatayı düzeltmek olacaktır. Partimizden istifa eden 60 yürekli kadını partimizin yeniden üyesi yapmak için çalışmalar başlatacağız.  Kadın arkadaşlarımızın her zaman CHP’nin açık kapısında buluşma noktası olacak.  Kadın kollarını birlikte yürüteceğiz. Partimizde kadın üyelerin eğitimini ve mahalle örgütlenmesini hep birlikte yapacağız. Partimizde kadın üyelerimizin haklarını birlikte koruyacağız. Partimizde kadınlar, erkek arkadaşlarımız ile aynı haklara sahip olacak.

Bu görüşler doğrultusunda Cumhuriyet Halk Partili tüm arkadaşlarımızın desteğini bekliyor, ben ve yönetim kurulum partimizi sizinle daha güzel günlere taşıyacağımıza inanıyor, katılımınız için teşekkür ediyorum” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi