Zonguldak Belediye  Meclisinin şubat dönemi ikinci toplantısı Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan başkanlığında yapıldı.

Belediye Meclis salonunda yapılan Şubat dönemi ikinci toplantısına, İstanbul’a yerleşmesi nedeniyle istifa eden Birkan Hamarat’ın yerine Yusuf Deniz resmen meclis üyesi olarak göreve başladı.

Açılış ve yoklamanın ardından başlayan toplantıda, gündemde bulunan 11 madde görüşülüp tüm maddeler komisyonlardan geldiği gibi oy birliğiyle kabul edildi.

Zonguldak belediye meclisinin 9. Gündem maddesinde yer alan  “Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün, Belediye’nin 2020 yılı su ücret tarifesi abone grupları A bendinin meskenlerde uygulanacak olan ’20 tona kadar kullanımlarda 5 tonda yarım ton olarak su indirimi uygulanır” ibaresinin 7. Ocak 2020 tarih ve 18 sayılı su ihbarnamelerinin birer aylık dönemlerde okunması sistemine geçilmesi kararına göre indirimin yeniden düzenlenmesi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu doğrultusunda, su fiyatlarında yüzde 10 indirim uygulanırken, daha önce iki ayda bir abonelere gönderilen su faturalarının da bundan böyle aylık olarak abonelere ulaştırılacak.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan su fiyatları ile ilgili açıklama yaparak, Zonguldak’ta kayıp kaçaklarla ilgili etkin bir çalışma başlattıklarını, kayıp kaçağı periyodik olarak önlemeleri halinde bunun vatandaşlara da yansıtılarak su fiyatlarında indirim yapacaklarını söyledi.

CHP’li Meclis üyesi Turgut Aydın da söz alarak son günlerde yaşanan depremler ve Zonguldak’ın da Kuzey Anadolu Fay hattında bulunması üzerine Zonguldak’ta da olası bir depremle ilgili belediyenin her hangi bir çalışması olup olmadığı yönünde soru sordu.

Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan da, geçtiğimiz günlerde Zonguldak Valiliği öncülüğünde  bir toplantı yaptıklarını, bazı konuları görüşüp, paydaşlarla birlikte etkin bir çalışma yapacaklarını belirterek, Belediye olarak da bir komisyon kurulacağını, bu komisyona meclis üyelerinden de  komisyona katılarak katkı vereceklerini söyledi.

AK Parti meclis üyesi Bünyamin Babaiban’da  mecliste bu konuyla ilgili bir çalışma içerisinde olduklarını da sözlerine ekledi

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, meclis toplantısına katılan Gazi Okulu öğrenci ve velileri ile görüşerek,  “Zaten bir kaç gündür konunun takipçisiyiz. Vekillerimiz ile il ve ilçe başkanımız ile ne yapılması gerekiyorsa konuşacağız” dedi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi