Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Şoför de arkada oturan da sigara içemeyecek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan sigara yasağının genişletilmesinin gündemde olup olmadığının sorulması üzerine ise şunları söyledi:

“Ben bakıyorum aracı kullanan sigara içiyor. Bazen ben de işaret ediyorum ‘ayıptır' diyorum. Yazılı kayda girmek suretiyle şoför de içemeyecek, arkada oturanlar da sigara içemeyecek. Bunun üzerindeyiz. Gençlik yıllarımda top oynadığım yıllar. Kulübümüzün tavanı sigara dumanından adeta kızarırdır. Kim bunlar sporcu, kulüp üyeleri vs. Bir taraftan oyun oynarlar, bir taraftan sigara dumanları tavanın rengini değiştirir. Biz de geçer arka tarafta bilardo oynardık. Şimdi bakıyorsun batı ülkelerin bir kısmı dışarıda bile sigarayı yasakladı. Biz insanımızın sağlığını ön plana çıkarmayacak mıyız. Şu anda İçişler Bakanlığımız Sağlık Bakanlığı ile çalışmayı sürdürüyor. Kapalı mekanlarda asla, dışarıda bile belli yerlerde olacak. Bu işin üzerine çok daha sıkı gideceğiz. Para cezası vs. ne gerekiyorsa olacak. Ben hala paket toplamayı bırakmadı. Camide bile bakıyorsun unutuyor. Çekip alıyorum hemen yazıyoruz, müze devam ediyor. Medyanın bu noktada yardımcı olması lazım. Elektronik sigara hikayesi var bir de. Sanki elektronik sigara neymiş, zararı yok. Hepsi hikaye. Onda da nikotin var. Onda bir de gümrükte bazı sıkıntılar vardı. Sayın bakan da bunu duysun. Orada da İçişleri Bakanlığı ile Gümrük Muhafaza çok daha yoğun bir savaş içerisine girip onun ülkesine girişi yasaklamak ve vergi olayında da ciddi vergiler koymak durumuyla işi çözeceğiz. Nargile konusunda da aynı mücadelemizi sürdüreceğiz. Nargile sigaradan az zararlıdır diyenler saflığa yatıyor. Tam aksine daha zararlıdır.”

Editör: Haber Merkezi