Saadet Partisi il Başkanı Sadık Kar, Merkez ilçe Başkanı Recep Horozoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Türkiye Kamu-Sen’i ziyaret etti.

Saadet Partisi heyeti Türkiye Kamu-Sen il Başkanı Kadir Bacıoğlu, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Şahin Ören, Türk Enerji Sen Şube Başkanı Selami Yoğurtçu ve Kamu-Sen’e bağlı sendikaların yöneticileri tarafından karşılandı.

“İNSAN YETİŞTİREN BİR EĞİTİM SİSTEMİMİZ YOK”

Ziyarette konuşan Saadet Parti Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar, eğitim sistemini eleştirerek şunları ifade etti:

''Bugün sizleri yeni başlayan 2019-2020 öğretim yılının hayırlı olması ve bu konuda da eğitimle alakalı görüş ve düşüncelerimizi sizinle paylaşmak, sizin önerilerinizi, sorunlarınızı öğrenme konusunda böyle bir ziyaret etme ihtiyacı hissettik. Büyük sorunlarla başlayan bu eğitim döneminin bu eğitim döneminin yetiştirmiş olduğu insan profili de maalesef Türkiye için yeterli kalitede insan oluşmadığı kanaati bizde var. Bu kapsamda, Türk eğitim sisteminin yabancı kurullara teslim edildiği bir dönemde yaşıyoruz ve maalesef Bakanına varıncaya kadar yapılan büyük değişikliklerin bu dönemde maalesef Bakanlar değişti, eğitim sistemi değişti, her sene 2-3 defa değişti ama maalesef insan yetiştiren bir eğitim sistemimiz yok. Bunun yanında eğitime ayrılan ödenekler olsun eğitim imkanları olsun maalesef kısıtlı. Büyük sıkıntılarla yeni bir eğitim yılına girdiğimizi görüyoruz. Bütün bu sorunlara rağmen eğitim camiasının yapmış oldukları özverili çalışmalarla inşallah bu dönem Türkiye için hayırlara vesile olur temennisinde bulunmak istiyorum”

Kar konuşmasına devam ederek,  “Bu arada yeni imzalanmış olan toplu sözleşmeye de değinmek istiyorum. Yaklaşık yüzde 30, yüzde35’e bulan enflasyon rakamlarının yanında memura görülen yüzde 4’lük bir zamla memurun çalışma hayatına olan ilgisi azaltılmaya çalışılıyor gibi bir durumla karşı karşıyayız” diyerek, dönemin Başbakanı merhum Necmettin Erbakan döneminde kamu çalışanlarına verilen zamları hatırlattı.

“SİYASİLER HER ZAMAN ZİYARET ETSİNLER”

 Türkiye Kamu-Sen il Başkanı Kadir Bacıoğlu da yaptığı konuşmada, SP il Başkanı Sadık Kar ve yönetim kurulunun ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek,  “Türkiye Kamu-Sen ailesi olarak değerli başkanım ve ekibine hoş geldiniz diyorum. Değerli başkanım çok güzel konulara vurgu yaptı. Biz siyasileri öyle sadece seçim zamanında değil. Diğer zamanlarda da bu konularla ilgilendiklerini görmek gerçekten bizleri mutlu ediyor.

Başkanımın dediği gibi bir toplu sözleşme süreci geçirdik. Biz sendikacılar bazı söylemlerde bulunuyoruz, bu söylemlerimizden bir tanesi hak verilmez, alınır mantığıdır. Ama bugün öyle bir hale geldik ki sendikamsı bir yapı toplu sözleşme masasında bu mantığı bir kenara itip, mücadeleden uzak, hak aramak ve hak istemekten uzak bir görüntü sergileyerek ‘ne verilirse kabul edilir’ mantığı ile o masayı tamamlamıştır. Biz, son 3-4 sözleşmede bunun bir tiyatro olduğunu, hükümet ve yetkili sendika arasında bir tiyatronun oynandığını görüyoruz.  Bunları düzeltmek tabi ki kamu çalışanlarının elinde. Yetkiyi kendini temsil etmeyenlerden alıp, o masalarda mücadele edecek, mücadele ruhunu ortaya koyacak yetkiyi gerekli yerlere vermesini istiyoruz biz Türkiye Kamu-Sen olarak. Ben de milli eğitim camiasına öğrencilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize, eğitimcilerimize ve Türk milletine yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum. Temennim o ki, bu tür ziyaretler çok uzun aralıklarla değil, bu istişareler tüm siyasi partileri de kast ederek söylüyorum,  bu istişarelerin sık sık yapılması, kamu çalışanlarının dertlerini sadece seçim zamanlarında dinlemek değil, her zaman dertlerine ortak olmak ve onların dertleri ile ilgili dertlenebilmek uğrunda siyasetçilerin çalışma yapması en büyük temennim” dedi.

“CİDDİ SIKINTILAR İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

 Türk Eğitim Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören de, Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanının eğitim ile ilgili sıkıntılarına cevap vererek şöyle dedi:

“Elbette çok ciddi problemlerle karşı karşıyayız. Öğretmen mutsuz, veli çaresiz.  Tabi bunda pek çok sebep var,  ana sebepleri sıralayacak olursak bir tanesi eğitim sisteminin sık sık değişmesidir. En ciddi ve bizi yaralayan, bizim gelişmemizi engelleyen sebeplerden bir tanesi budur. Daha birinden anlayamadan, daha birinden sonuç alamadan siyasi gerekçelerle yeni yeni anlaşılamayan, etüt edilmemiş, fizibilite çalışması yapılmamış programların çocuklarımıza dikta edilmesi bizi geriye getirmektedir. Sebeplerden bir tanesi budur. Bir diğeri, liyakattir. Daha çok siyasi hezeyanlarla, çıkarlarla ilgili eğitim liderlerinin getirilmesi eğitim politikalarını da etkilemektedir. Ne yaparsanız yapın iyi bir proje de ortaya koysanız onu iyi insanlarla ve akil bu işi yönetebilecek insanlarla yürütmeniz gerekir. Özellikle 2014’de çok büyük bir kıyım yaşadık biz. 28 Şubat sürecini aratmayacak sıkıntılar yaşadık”  (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi