Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek Zonguldak’ı ilgilendiren önemli konularda açıklalar yaptı.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz beraberinde CHP İl Başkanı Hakkı Güney ve Merkez ilçe Başkanı Yusuf Mar ile Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek gazetecilere şehir hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Ziyarette ilk konuşmayı yapan ZGC Başkanı Derya Akbıyık, ziyaretinden dolayı CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’a teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Geçmişini inkar eden hiç kimseden ne Zonguldak’a nede Türkiye’ye hayır gelmez diyen CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, şunları söyledi:

RANT ISRARI HALEN DEVAM EDİYOR!

 “Hastane ek bina inşaatında hasta ve hasta yakınları için otopark yeri ayrılmadığından veya unutulduğundan Kız Meslek Lisesinin yıkılarak yerine otopark yapılması konusu hem Zonguldak Belediye Başkanı hem de Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri tarafından dile getirilmişti. Bu durum Zonguldak halkının sırtına saplanan bıçak gibi hepimizin canını acıttı. Bunu halk olarak kabullenemedik ve tepkimizi gösterdik. Sorun gerçekten otopark ise bugün hemen hastane yerinin üzerinde park alanı var. Park alanının deplase edilmesiyle o alan hemen park alanına dönüşebilir. Bu bilinmesine rağmen yeni bir rant alanı oluşturma gayesiyle bu adımlar ısrarla devam ettirildi. Okulun yıkılmayacağı yönünde Milli Eğitim Bakanının beyanına rağmen belediye başkanı ve Ak Partili milletvekillerinin bu konudaki rant ısrarı halen devam etmektedir. Kız Meslek Lisesine sahip çıkmak Zonguldak’a sahip çıkmaktır. Zonguldak’ın tarihine sahip çıkmaktır. Geçmişini inkar eden hiç kimseden ne Zonguldak’a nede Türkiye’ye hayır gelmez.

AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLLERİNİN DE ÇÖZÜM İÇİN UĞRAŞMALARI GEREKİYOR!

Zonguldak Çaycuma Havaalanı iç hat seferleri ve bir süre önce durdurulan sonra tekrar başlatılan dış hat seferleri için çok yoğun bir mücadele verdik. LYS cihazının takılmasında mücadele verdik. Uçakların piste daha rahat inebilmesi için pistin genişliğinin 30 metreden 45 metreye çıkması, 1881 metreden de 750 metre daha uzatılması gerekiyor. Bu yapılırsa uçak tip ve modellerinin sayısı da artıyor ve daha büyük uçaklar havaalanına inebiliyor. İsrafa dayalı pek çok harcama yapan hükümetin biran önce yüzünü Zonguldak’a dönüp Zonguldak Çaycuma Havaalanının pistini uzatması ve genişletmesi gerekiyor. Her şeye para bulurlarken Kız Meslek Lisesini yıkarak oraya otopark yapmak isteyenler, yıkmakla ilgili her türlü masrafı biz yaparız derken yapmakla ilgili masrafı da üstlenmeleri gerekiyor. 2-3 ay içerisinde pisti uzatmaları ve genişletmeleri gerekiyor. Aksi takdirde Zonguldak’ın hem uluslararası bağlantısı hem de ülkenin içiyle ilgili bağlantısı kesilmiş olacaktır. Bunlar bizim Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekillerinin çaba harcaması gereken konular değil mevki taşlarımız olan Ak Parti Zonguldak Milletvekillerinin de bu konuları çözmek için uğraşmaları gerekiyor. Eğer yapamıyorlarsa çıkıp açıklasınlar.

BUNLAR TEŞVİK ZENGİNİ SANTRALLER!

Termik Santraller konusunda çok acılar çeken bir şehir. İlerde çocuklarımız, torunlarımız hastalığa kapılacaklarsa belki de bugün kaptıkları zehirden dolayı olacak. Dolayısıyla bunu savunmak için hasta olmayı beklemeye gerek yok. Bunun mücadelesini genel kurulda verdik. Eğer bahsi geçen santraller durdurulursa enerji açığının doğmayacağını bilimsel olarak ispat ettik. Bilindiği gibi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çevre kanununa göre bu muafiyet sağlandığı için bu santrallere geçtiğimiz 6 yıl içerisinde hiç ceza kesemedi. Kestiği ceza sayısal olarak sıfır! Aracın içinde sigara içmenin cezası 153 TL ama etrafa 24 saat zehir saçan termik santrale kesilebilecek ceza sıfır! Bahsettiğimiz santrallere 2018-2019 yılarında verilen teşvikin toplam tutarı 1 milyar 100 milyon TL. Bunlar teşvik zengini santraller! Sonuç itibariyle oylamada evet diyen ve acımasızca kararı savunanlara saraydan bir tokat geldi ve dedi ki; “şirket sahipleriyle halk arasındaki tercihimi halktan yana yaparım.” Bizim de söylediğimiz argümanları destekler nitelikte bir karar verdi. Bu cevabı onlara cumhurbaşkanı verdiği için bunun üzerine çok fazla şey söylemiyorum!

KUL HAKKI YİYORLAR!

Toplum Yararına Çalışma kapsamında işe alınacak olan işçilerimiz için daha önce yapılan alımda 300 işçi alınacaktı bunun 270 tanesi Ak Partili Belediyelere kontenjan olarak tahsis edildi, 20 tanesi Orman Bölge Müdürlüğüne 10 tanesi de İl Özel İdaresine ayrıldı. Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarının hizmet ettiği ama bütün siyasi partilere oy veren seçmenlerin bulunduğu ilçelere, beldelere kontenjan ayrılmadı! Bu ilçe ve belde vatandaşları Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında ortaya çıkaracak hizmetleri almaktan mahrum bırakıldı! Cezalandırıldı! Tekbir ifadeyle söyleyeceğim kul hakkı yiyorlar.

ÖLENLER SİYASETÇİ YAKINI OLSAYDI ZONGULDAK’TA YER YERİNDEN OYNARDI!

Bülent Ecevit Üniversitemizin hastanesinin durumu maalesef içler acısı! Türkiye’deki sağlık sisteminin içine düştüğü durumun bir örneği! Acı olan Türkiye’deki üniversite hastanelerinin çoğu bu durumda. Daha acı olan en kötü durumda olanlardan bir tanesi Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi. Maalesef üniversite hastanesinde hastaya takılacak stent yoktu bu nedenle iki vatandaşımızı göz göre göre kaybettik. Bu kardeşlerimiz eğer bir siyasetçinin yakını olsaydı Zonguldak’ta yer yerinden oynamıştı. Bu doğrultuda mutlaka yerli ve milli ilaç sanayisini ayağa kaldırmamız gerekiyor” (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi