Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, her hafta olduğu gibi bu hafta da basın mensuplarıyla toplantı yaparak gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Zonguldak için yapılacak her şey olumlu yansır diyen Alan, “Hazırladığımız projelerimizle ilgili vatandaşlarımızın söylemleri; “Hocam keşke bunları 5 seneye sığdırabilsek” yönünde. İnsanlarımızın kafasında bu projelerin yapılıp yapılamayacağı noktasında tereddütleri var. Ama hiç merak etmesinler. Biz millet bahçesini, lavuar alanını ve sahildeki güzergahı en kısa sürede Zonguldak’ımıza hediye edeceğiz” dedi.

Çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, konuşmasına şöyle devam etti:

ASFALT, PARKE YOL VE BETON ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

“Asfalt çalışmalarımız hızla devam ediyor. Karaelmas ve Ontemmuz Mahallelerimizin asfalt çalışmalarını bitirdik. Şuan Rat bölgesinde çalışmalarımız devam ediyor Çarşamba gününe kadar planladığımız Hopa Aile Mezarlığına kadar olan kısmı bitireceğiz. İnağzı Mahallemizde hammadde eksikliğinden dolayı 3-4 günlük ara vermek zorunda kaldık. Ama hafta içerisinde başlayıp Kilimli sınırımıza kadar olan yeri asfaltlayacağız. Ondan sonrada Gazipaşa Caddemizin asfalt çalışmasına başlayacağız. Hava şartları daha fazlasına müsaade etmediğinden seneye kaldığımız yerden devam edeceğiz. Aynı zamanda mahallelerimizde parke yol çalışmalarımızda devam ediyor.

MİTHATPAŞA TÜNELİ OLMAZSA OLMAZIMIZ

Trafik akışımızın rahatlaması için öncelikle Mithatpaşa Tüneli inşaatımızın işlerlik kazanması lazım. Mithatpaşa Tüneli işlerlik kazanmadan biz ne yazık ki Gazipaşa Caddemizle ilgili bir operasyon yapamıyoruz. Ne yazık ki biz Zonguldak halkı olarak toplu taşıma araçlarını kullanmayı pek sevmiyoruz. Genelde kendi özel araçlarımızı tercih ediyoruz. Birde her bölgede yaya geçitlerimiz olduğundan trafik aksıyor. Özellikle Ulu Camiinin olduğu bölgede vatandaşlarımız kaldırımın her noktasından ne yazık ki karşıdan karşıya geçmeye çalışıyorlar. Biz bu konuda kaldırım planlaması düzenledik Nisan ayından sonra ki süreçte kaldırımların belirli yerlerine bariyerleme yaparak yayalarımızın sadece yaya yollarını kullanmalarını isteyeceğiz. Ama bunların hepsinin olması için Mithatpaşa Tünelimiz olmazsa olmazımızdır.

LİMANLA İLGİLİ ŞUAN BİR TASARRUFUMUZ YOK

Sayın Cumhurbaşkanımızla Zonguldak ziyareti için Ekim sonu Kasım başı gibi konuşmuştuk. Ama şuanda Barış Planı Harekatı devam ettiği için bize şuan net bir tarih veremiyorlar. Bizde sizlerle beraber gelecek haberi merakla bekliyoruz. Biran önce sayın cumhurbaşkanımızı Zonguldak’ta ağırlamak istiyoruz. Protokol Cami ile ilgili orada vakıf kurduk. Vakıf bir firmayla anlaştı. Firma orada şantiyesini kuruyor. Tahminimiz 2-3 sene sonra cami orada ki yerini alacak. Biz projelerimizi etap etap yapıyoruz. Limanla ilgili hemen yapalım diye bir şey yok. Limanı hemen kaldıralım diye bir derdimiz yok. Aksine limanı daha işlevsel hale getirmek için adımlar atıyoruz. Limanla ilgili şuan bir tasarrufumuz yok.

VATANDAŞ PROJELERDEN MEMNUN

Zonguldak için yapılacak her şey olumlu yansır. Hazırladığımız projelerimizle ilgili vatandaşlarımızın söylemleri; “Hocam bunlar keşke bunları 5 seneye sığdırabilsek” yönünde. Vatandaşlarımız yıllardır hizmet almadığı için, yıllardır böyle projelerin bir tanesi bile hayata geçmediği için ‘acaba’ sorusu akıllara geliyor. Ama konuştuğumuz vatandaşlarımız ve dostlarımız projelerin çok güzel olduğunu söylüyor. Hiç merak etmesinler. Biz millet bahçesini, lavuar alanını ve sahildeki güzergahı en kısa sürede Zonguldak’ımıza hediye edeceğiz” (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi