19 Ocak 2020 tarihinde gerçekleştirilen Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez ilçe kongresinde başkan seçilen Ebru Uzun, kendilerine güvenen partilileri mahcup etmeyeceklerinin sözünü verdi.

İkinci kez Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez ilçe başkanı seçilen Ebru Uzun, “Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez ilçe Başkanlığı görevini ikinci kes yapacağım için çok mutluyum. Ekip arkadaşlarımla birlikte bu sefer beklentinin bizden çok daha büyük olduğunun farkındayız. Buda sorumluluğumuz ve yükümüzün ne kadar ağır olduğunu bizlere daha çok hissettirdi. Kongre sonucumuzun hayırlı olmasını diliyorum. Bize inanan, güven hiç kimseyi mahcup etmemek için çok çalışacağımızın sözünü şahsım ve yönetim kurulum adına veriyorum” dedi.

Ortak amacımız partimizdir diyen Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez ilçenin yeni başkanı Ebru Uzun, açıklamasına şöyle devam etti:

KONGRENİN İPTALİNE SEBEBİYET VERMEK ÇOK BÜYÜK BİR SUÇ!

Kongre günü canımızı sıkan bir olay oldu. Çünkü kongreden bir gün önce bütün adaylar bir karar vermiştik ve imza konusunu kendi aramızda sorun yapmayacağız demiştik. Çünkü tüzük gereği her adayın aday olabilmesi için delege sayısının yüzde 10 oranında imzasını alması gerekiyor. Bu da aday çok olduğunda sıkıntı yaratıyor çünkü tek delege tek adaya imza verebiliyor. Bu sefer o kural biraz aşıldı. Bütün delegelere imza veren delegeler oldu. Çünkü insanlar bir birini kıramadı. Adaylarla bunu kendi aramızda sıkıntı yapmayacağımızı konuşmuştuk. Ama şöyle bir durum oldu ve dedim ki; “Aldığımız bu kararla hareket edersek biz itiraz etmesek bile başka biri itiraz edebilir çünkü tüzüğü çiğniyoruz. Tüzükte de madde açık. Bu şartlarda aday olamayacak kişi aday olup seçime girdiğinde neticede o sandıkta belli bir oy alacak ve sonuca etki etmiş olacak. Buda kongrenin iptali için gerekçeli bir sebep.” Kongrede arkadaşlarımıza bunu hatırlattım. Bunun ardından ben oyunbozanlık yapmakla suçlandım ama derdim oyunbozanlık yapmak değildi. Çünkü kongrenin iptaline sebebiyet vermek gerçekten çok büyük bir suç! Kongre iptal edilip tekrar yapılmak zorunda kalınırsa o delegenin yarısını bile kongreye getiremezsiniz. Çünkü delege tepkisini gösterir. Divan yönetimi de bana hak verdi. Bahattin ağabey orada üzüldü ve tepki göstererek adaylıktan çekildi.

PARTİ İÇİNDE GRUPLAŞMA İLK DEFA OLMUYOR

Partililer olarak ortak amacımız Cumhuriyet Halk Partisidir. Kongrede tüm aday arkadaşlarımda konuşmalarında bunu dile getirdi. Ben hiçbirimizin amacının birbirinden farklı olduğunu düşünmüyorum. Gruplaşma Cumhuriyet Halk Partisi içinde ilk defa olmuyor. Bunu tamamen ortadan kaldırabilirim demek açıkçası yalan olur! Çünkü pek mümkün değil! Ama önemli olan bunu en aza indirmek. Ben bu konuda kendime güveniyorum çünkü benim parti içinde kavgalı olduğum pek kişi yok. Kimsenin yüzüne bakamayacağım bir durumda yok. Bizden beklentinin çok fazla olduğunun farkındayım, tabanda yarattığımız heyecanında farkındayım. Önemli olan partimizi büyütmek çünkü partimiz büyüdükçe bu gruplaşmalarda azalacaktır. Çünkü biz yıllardır partimizi hiç büyütemedik hep belli kişilerin hegemonyasında parti çekiştirildi. Önemli olan bence bu yapıyı ortadan kaldırmak! Bunu başarırsak zaten gruplaşmalar en aza inecektir. Bu konuda da ciddi bir çalışma yapacağız.

İDDİA EDİLEN ŞEYLER DOĞRU DEĞİL

Listemizin bilerek geç gelmesi asla mümkün değil. Bunu kim iddia ediyor bilmiyorum ama insanın fikri ne ise zikri de odur. Benim bu tür filimler aklım ermez. Orada en ufak bir aksilikte seçime giremeyecek olan benim en çok zarar görecek olan kişide benim ve bana inanan insanlar. Öyle bir şey asla söz konusu değil asla keyfi bir durumda yok. Tamamen matbaadan kaynaklanan bir sorundan dolayı listemiz gecikti. Oy kullanmayan ve küsen bir delegede olmadı 347 delegenin 315’i oy kullandı. İmza atmayıp kongreye gelmeyen zaten 20-25 delege var. İddia edilen şeyler doğru değil.

İL BAŞKANLIĞI KONGRESİ ÇOK ÖNEMLİ

İl kongresi çok önemli ve şehrimizi ilgilendiren bir konu. Ana muhalefet partisi il başkanının bütün ilçe başkanlarıyla birlikte çok güçlü bir yapı oluşturmasını istiyorum. Kimseyle görüşmedik ve burada benim tek başıma görüş belirtmem yanlış olur. Aynı zamanda mazbatamı alıp göreve de başlamadım. En kısa sürede 8 ilçe başkanı olarak bir araya gelip kendi aramızda bir toplantı düzenleyeceğiz. Önceki gün Hakkı başkan aday olacağını açıklamış mutlaka bunun dışında da adaylar çıkacaktır. Öncelikle ilçe başkanları olarak kendi aramızda bir değerlendirme yapacağız. Ondan sonra gerekli açıklamalar yapılır.

ZONGULDAK BELEDİYESİNİ GERİ ALACAĞIZ

31 Mart seçimlerinin kaybedilmesinin sebebi başından sonuna sürecin yanlış yönetilmesidir. Zaten genel başkanımızın açıklaması ortada. Seçimin sonucunu çok ağır ödedik. Ak Partinin bu kadar oy kaybettiği bir dönemde büyük şehirlerde zaferlerle ayrılıp Zonguldak gibi Cumhuriyet Halk Partisinin kalesi olan bir şehirde belediyeyi teslim etmek çok acı bir durum. Bir dahaki seçimde Zonguldak Belediyesini kesinlikle alacağız. Ben görevi teslim ettiğimde haritada Zonguldak kırmızı yanıyordu referandumda da kırmızı yanıyordu en yüksek oyda merkez ilçede alınmıştı. Yine çok çalışarak kaybettiğimiz her oyu geri alacağız Zonguldak Belediyesini de geri alacağız. Bunun içinde çok mücadele edeceğiz.”

Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi