Zonguldak İl Genel Meclisinin Aralık ayı birinci birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan Aralık ayı ilk birleşimine il genel meclisi üyeleri ile daire müdürleri katılırken, açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak kabul edildi.

Gündemin 3. Maddesinde yer alan İdaremizde 657 sayılı kanuna tabi olarak çalışan personelin görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına başvuru yapabilmesi için İdaremizde boş bulunan kadrolarda derece ve unvan değişikliğine ihtiyaç duyulduğundan baş kadro ve  unvan değişikliği cetvelinin  İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğinin 11’nci maddesi ve 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10’ncu maddesinin (1) bendi gereğince İl Genel Meclisinde görüşülerek, madde Plan ve Bütçe ve İçişleri Komisyonuna havale edildi.

Gündem dışı söz alan CHP İl Genel Meclisi üyesi Nebahattin Yılmaz, Kız Meslek Lisesinin Karabük Koruma Kurulu tarafından korunma altına alınarak yıkılmasının önlenmesinin sevindirici olduğunu ifade ederek böyle konularda rantiyecilerin bulunduğunu ama alınan karar ile bunun da ortadan kalktığını söyledi.

AK Parti İl Genel Meclisi üyesi İsmail Terzi de söz alarak, “Partimizin milletvekili Polat Türkmen bir programda bu konuda açıklama yaptı. CHP İl  Genel Meclisi üyesi Nebahattin Yılmaz, rantiyeciler kim onu açıklasın. Biz  okulun yıkılıp veya kaldırılması konusunda fikir Jimnastiği yaptık. Sonucunda bu kararı alan ülkemizin bir kurumu. Saygı duymak gerekir. Biz iktidarız. Rantiyeci demekle biz ülke yönetmiyoruz. Muhalefet olumsuz şeylere rantiyeci derken bunları açıklamasını ve özür dilemesini bekliyoruz” dedi.

AK Parti İl Genel Meclisi üyesi Abdullah Karagüzel de, CHP İl Genel Meclisi üyesi Nebahattin Yılmaz’ın rantiyeci  sözünün hiç de olmadığını ve özür dilemesi gerektiğini söyledi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli de, “Bu konuyu belli yöne çekmeye gerek yok konu tamamen hastanenin otopark ihtiyacından karşılanan bir tartışmadır” dedi.

CHP İl Genel Meclisi üyesi Hayrettin Kartal da, otopark gibi yerlerde genellikle rantiye konusu gündeme geldiği için Nebahattin Yılmaz’ın bu şekilde ifade kullandığını ve konunun fazla büyütülmemesi gerektiğini söyledi.

Ak Parti İl Genel Meclisi üyesi Abdullah Karagüzel tekrar söz alarak, ‘Geçtiğimiz dönem Belediye Meclis üyesi olarak görev yapıyordum. Hastanenin yeri konusunda CHP’li Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in karar verdiğini söyledi’  diye konuştu. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi