Zonguldak İl Genel Meclisinin Kasım ayı beşinci birleşimi il genel meclisi başkanı Necdet Karaveli başkanlığında toplandı.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında toplanan il genel meclisine meclis üyeleri ile bazı daire müdürleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın yapılmasının ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak kabul edildi.

Gündemin 3. Maddesinde yer alan İlimiz Merkez İlçesi Mithatpaşa Mahallesi, İsmetpaşa Caddesi, Okul sokakta bulunan tapunun 8 pafta 21 parsel üzerinde, 1.357.95 m2 yüzölçümlü kagir bina ve bahçesinin yeniden 20 yıl süreyle bedelsiz olarak TC. Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edilmesiyle ilgili konu görüşüldü.

Özel İdare Emlak Müdürü Kadir Korkmaz konu hakkında meclis üyelerine bilgi aktarırken, "2002 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsis edilen bina sözleşmesi normalde 2022 yılında sona eriyor ancak Valimizin Bakanlık ile yaptığı görüşme sonucu Bakanlık 20 yıl tahsil edilirse binada deprem güçlendirmesi, çatı, asansör ve komple bakım yapabileceğini belirtmesi üzerine mevcut tahsis protokolünün sona erdirilerek yeniden 20 yıllık bir tahsis protokolü ile Bakanlığa tahsis edilmesi isteniyor” dedi.

Korkmaz’ın meclis üyelerine bilgi vermesinin ardından söz konusu madde görüşülmek üzere ilgili komisyonlara gönderildi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi