Kongrelerini Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından gelen Saadet Partililer ile birlikte gerçekleştirdiklerini ifade eden Kar, “7’nci Olağan Kongremizle Milli Görüş’ün 2’nci 50 yılını başlatmış olduk” dedi.

Kongrelerini Türkiye’nin dört bir tarafından gelen coşkulu ve heyecanlı partililerin ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirdiklerini belirten Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar, konuşmasına şöyle devam etti:

KONGRE COŞKULU KALABALIK İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“7’nci Olağan Kongremizi çok heyecanlı bir şekilde ve coşkulu kalabalık içerisinde yaptık. Milli Görüş’ün 2’nci 50 yılını başlatmış olduk. Kongremiz inşallah Türkiye’ye, İslam alemine ve güzelliklere vesile olur. Kongremize Türkiye’nin dört bir tarafından katılımlar oldu. İnşallah kongre sonucu oluşan yeni kadroların Türkiye’deki siyasi hayata yeni bir soluk getireceğine inanıyoruz. Genel Başkanımız bugüne kadar yapılan siyasi çekişmelerden uzak bir portre çizdi. Türkiye’nin tek yekûn olmasını, birbirlerini sevmeyi ve tüm ezilenlerin sesi soluğu olmayı amaçladıklarını vurguladı. Bizde kongremizin tüm partililerimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyoruz.”

EKONOMİMİZ SIKINTIYA GİRDİ

Zonguldak ve ülke ekonomisi konusuna da değinen Kar, “Türkiye ve Türkiye’deki bütün sanayi kurumları, büyük ekonomi işletmeleri şuanda darboğaz içerisinde. Birçok esnaf ve sanayici kepenk kapatmaya başladı. Bu durumu şehrimizde de görüyoruz. Birçok esnaf arkadaşlarımız, komşularımız, Zonguldak’ın ileri gelen esnafları ya küçülüyorlar ya da kepenk kapatıyorlar. Sanayi adına Türk üretimi olan üründen bahsetmek pek mümkün değil. Kendi kendimize yeten ülke olmanın dışına çıktık. Sanayi olarak zaten değildik, tarım konusunda da kendimize yetecek ürünleri üretemediğimiz bir süreci yaşıyoruz. Ekonomimiz artık sıkıntıya girdi. Mutlaka bu konuda bir tedbir almak zorundayız. Biz eleştiriyoruz ama eleştirilerimiz yanlışı gösterme adınadır. Kişileri kötüleme, küçük düşürme adına eleştiri yapmıyoruz. Çünkü Türkiye yapılan yanlış icraatlar la kaybeden bir Türkiye oluyor. İnşallah bu durumu tekrar toparlarız. Bunu hangi siyasi parti, hangi kurum, hangi insan yaparsa yapsın kazanımının Türkiye olmasını istiyoruz” diye konuştu.  (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi