Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, koltukların gelip geçici olduğunu belirterek, “Bu görevleri layıkıyla yapmak zorundayız. Her şey Zonguldak için. Hizmet noktasında olanlar insan ayrımı yapmasın” dedi.

Bizim söylediklerimiz hep gerçekleri yansıtan söylemlerdir diyen Güney; “Biz Sayın Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’a her zaman şunu söylüyoruz; Zonguldak’ta birlikte hareket edelim ve biz de CHP olarak üzerimize ne görev düşüyorsa yerine getirelim diyoruz. Bütün uğraşımız Zonguldak için ve burada kesinlikle eyyamcılık noktasında hiçbir konunun içerisinde olmuyoruz” diye konuştu.

“İl, ilçe ve mahalle delege seçim sürecine girdiklerini belirten CHP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, konuşmasına şöyle devam etti:

LİSTELERİMİZ ASKIYA ÇIKTI

“2 Mart’a kadar tüm seçimlerimizi yapmamız lazım. 8 Kasım’da mahalle delege seçimlerimizi yapacağız. Listelerimiz bugün askıya çıktı.  CHP’li üyelerimizin hepsi merkez ilçede askıya çıkan listemizi kontrol edebilir, itiraz varsa da itiraz edecek, ayın 27’sine kadar da itiraz süresi var. 8 Kasım’da mahalle delege seçimlerimiz var, ayın 21 Ocak tarihine kadar da ilçe kongrelerini yapmak mecburiyetindeyiz. Tabi aday olacak arkadaşlar vardır, herkesin de aday olma hakkı vardır. Adaylık sürecinde kimsenin birbirlerini kırmaması en büyük isteğimizdir. Sonuçta 2023 hedefine CHP kilitlenmiş vaziyettedir. Önümüzdeki süreçte bir erken seçim gözüküyor, biz CHP örgütü olarak erken seçime hazırlık yapan bir partiyiz onun için aday olacak arkadaşların, örgütün içerisinde deneyimleri kuvvetli, projelere yatkın olan arkadaşlarla devam edeceğini umuyorum.

YERELDE DAHA KUVVETLİ OLMALIYIZ

Zonguldak’ta ikinci etap Yerel yönetimlerle ilgili Belediye meclis üyelerimizi Çaycuma’da kampa aldık. Burada eğitim verdik, bu eğitimin içerisinde Belediyedeki idari işler, Belediyenin bütün kademelerindeki işlenen konuların hepsi eğitimciler tarafından aktarıldı. Milletvekilimiz Sayın Aytuğ Atıcı’ya teşekkür ediyoruz. Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’da biliyorsunuz bu kurulun içerisinden gelen bir arkadaşımızdı kendisi de arkadaşlarımıza ders verdi. Verimli bir çalışma olduğuna inanıyorum. Be eğitimin semeresini, bu dersin sonundaki Zonguldak’taki 119 CHP’li meclis üyesi arkadaşlarımızın bir iletişim ağı kurup, birbirleriyle haberleşme anlamında önerileri oldu. Onun için biz demek ki yerelde daha kuvvetli olmalıyız. Yani halkımıza verdiğimiz hizmetlerimizle, genel seçimde de Zonguldak’ta iyi bir noktaya geleceğimize inanıyoruz. İl Genel Meclisi üyelerimizi de Ankara’da kampa aldık, orada da değerli arkadaşlarımız genel seçimlere hazırlanma anlamında iki gün eğitim gördüler. İnşallah önümüzdeki dönem benim projelerimden bir tanesi de aday olduktan sonra il Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımızın bu konuda köylerde daha büyük çalışma sistemine getirmek bunun için projeler üretmek, bu projeleri üretecek arkadaşlarla çalışma yapıyoruz. Artık CHP Zonguldak’ta genel seçim anlamında bütün hazırlıklarını yapıyor, bunu içtenlikle, samimiyetle söyleyebilirim. Bu çalışmaların bozulmamasını isterim. Şu andan herkes bilinçli hareket ediyor. Çünkü 23 Haziran’da CHP’nin İstanbul zaferiyle bir yükselişi oldu. 4 tane Büyükşehir’i biliyorsunuz aldık.  Bu şehirler de bize büyük bir katkı yapıyor.

KARDEŞ BELEDİYELERİ BELİRLEDİK

Geçen gün Ankara’ya gittik. TBMM’sinde Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Seyit Torun ile bir görüşmemiz oldu. 10 tane Belediye başkanımızla beraber Meclis’te bir toplantı yaptık. Bu toplantı 2 saat sürdü ve 2 saatlik sürede genel seçime hazırlık anlamında, Belediyelerdeki projeleri konuştuk ve Belediye başkanı arkadaşlarımızın bazı sıkıntıları vardı. Bu sıkıntıları Seyit Bey’e ilettiler ve burada da kardeş belediyeleri belirledik. Kardeş belediyelerde arkadaşlarımız yakın bir zamanda temasa geçecekler, belediyecilik anlamında da Türkiye’deki kardeş belediyelerimizden yardım alacağımızı umuyorum. Kongrelerden sonra ciddi anlamda bir kardeş belediyelerle fikir alış verişinde bulunacağız. Daha sonra Sayın Genel başkanımızla buluştuk. Sayın Genel başkanımız da bu konularla ilgili dikkatli olmamızı, artık yerel yönetimlerde belediyelerden Türkiye çapında yüzde 60 gibi bir oranımızın olduğunu bu oranı korumamız anlamında nasihatlerde bulundu. Artık bütün Belediye başkanları, belediyelerde çalışanlar ve özellikle örgütün bu konularda çok dikkat etmesini, örgütlerin Belediye başkanlarıyla, belediyelerle bütünleşmesini istedi, halkla bütünleşmesini istedi. Onun için belirli periyodlarda çalışmaların Genel merkezle paylaşılması anlamında kendileri bize fikirlerimizi sordu, biz de fikirlerimizi söyledik. Genel başkanımız şu konulara dikkat etti; Bizim daha çok halka buluşmamızı istedi. Muhtarlarla daha iç içe olmamızı ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket etmemizi ama sivil toplum kuruluşlarını daha ön saflara çıkarmamızı ve bizim desteklememizi söyledi

BAKANIMIZ VE VALİMİZİN EŞİT DAVRANMASINI İSTİYORUZ

Biliyorsunuz İŞKUR’dan CHP’li hiçbir belediyeye liste verilmemişti,  sayı verilmemişti. Bu konuda biz Sayın Valimize 2 milletvekilimizle beraber ziyarete gittik ve bu ziyarette Sayın valimize hakkaniyet ölçüsünde CHP’li Belediyelere de İŞKUR’dan personel verilmesini talep etmiştik ve kendisi de bunun Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na dilekçe vermemizi ve milletvekillerimizin burada görüşmesini söylemişti.  Sayın vekillerimiz bizim bu taleplerimizi ilettiler. Burada AKP’li belediyelere İŞKUR’dan verilen insanların CHP’sine de aynı noktada verilmesi talep edildi. Tabi buna biz karşıyız, burada bir ayrımcılık var. Sonuçta halk için uğraşıyoruz, bunun için de CHP’sinin de kazandığı ilçe ve beldelerde insanların evine ekmek götürmesine yardımcı olması anlamında Sayın valimizin de, Sayın Bakanımızın da aynı noktada davranması lazım. Biz bunun mücadelesini yapıyoruz. Haktan, hukuktan, adaletten bahsedersek bunun yerine getirilmesini savunan bir partiyiz. Adalet, hak ve hukuk için de Sayın Bakanımız ve valimizin de eşit davranmasını istiyoruz.

HER ŞEY ZONGULDAK İÇİN

Birlik ve beraberlik noktasında Sayın Belediye başkanının Barış Pınarı Harekatı’na destek amaçlı Belediye meclisinin olağanüstü toplantısında ortak bir deklarasyon anlamında 3 arkadaşımız beraber gittiler ve beraber bir deklarasyon hazırlanmasında yardımcı oldular. Biz Sayın Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’a her zaman şunu söylüyoruz; Zonguldak’ta birlikte hareket edelim ve biz de CHP olarak bize ne görev düşüyorsa yerine getirelim diyoruz. Bütün uğraşımız Zonguldak için ve burada kesinlikle eyyamcılık noktasında hiçbir konunun içerisinde olmuyoruz. Yani bizim söylediklerimiz hep gerçekleri yansıtan söylemlerdir. Onun için Sayın Belediye Başkanımızın ve il başkanı Zeki Bey’in daveti üzerine Zonguldak’taki bütün siyasi partiler Belediyede toplandık ve Meclis toplantısından sonra da Zonguldak halkına hep beraber dolaşıp, Türk Bayrağı hediye ettik. Bunlar tabi kardeşliklerimizin güzel örnekleridir. Bu örnekleri bütün arkadaşlarımız yan yana gelerek ülkemiz için birlik ve beraberlik içerisinde hareket edebiliriz olgusunu Zonguldak’ta da gösterdik. Onun için ben şunu söylüyorum; Biz halkın refahı için uğraşan insanlarız. Bunun için siyaset yapıyoruz. Bazı noktalarda da ayrımcılık yapılmamalı, bu noktalarda da yardımcı olunması lazım. Mesela asfalt döküyorsanız, bundan önce de bu asfaltı demek ki rahatlıkla milletvekilleri araya girip Zonguldak’ta da döktürebilirlermiş ama engellemelerle başka siyasi rantlarla da bu noktalarda bir gün gelir hesap da sorulur. Koltuklar gelip geçicidir, bu görevleri layıkıyla yapmak zorundayız. Onun için de insan ayrımına gitmememiz lazım. Her şey Zonguldak için. Hizmet noktasında olanlar insan ayrımı yapmasın.”

Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi