Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Niyazi Kıransoy, yapımı devam eden 400 Yataklı Atatürk Devlet Hastanesinin otopark sorununu çözmek adına çıkan Kız Meslek Lisesinin yıkılabileceği söylemlerine karşı olduklarını belirterek okulun yıkılmasını istemediklerini ifade etti.

Acaba dünyanın hiçbir yerinde eğitim yuvası okul yıkılarak yerine otopark yapılmış mıdır? Diyen Kıransoy, “Çok uzun süredir o bölgede eğitim öğretim veren okulu yıkacaksın aynı yere otopark yapacaksın. Bu düşünceyi Zonguldak halkının ferasetine bırakıyorum” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Niyazi Kıransoy, açıklamasına şöyle devam etti:

“400 yataklı Atatürk Devlet Hastanesi inşaatı yerinin tartışıldığı dönemi iyi hatırlamak lazım. Burada Zonguldak’ı yöneten idarecilerin ne kadar basiretsiz olduğunu, Zonguldak’ı ne kadar düşündüklerini anlamaya çalışmak lazım. O bölgede yaklaşık 44 sene önce yapılmış bir hastanemiz var. Ama hastanemiz günümüz şartlarında Zonguldak’a yetmemeye başladı. Yeniden bu hastaneyi yaparken aynı yere tekrar sıkıştırmak Zonguldak’a bir ihanettir diye düşünüyorum. Bu konuda ki düşüncelerimizi o dönemde kamuoyunda dillendirmiştik. Hastane konusunda Zonguldak’ın önünü açacak bir sürü arsa varken hastanenin tekrar orada yapılması ve hastanenin aynı yere yapılmasını belirleyenlerin hastaneye gelecek olan hastaların araçlarını nereye park edeceklerini düşünmemiş olması o günkü senaryonun ne kadar günübirlikçi bir senaryo olduğunu göstermiştir. Şimdi akla, mantığa sığmayan bir davranış içerisine giriyorlar. Çok uzun süredir o bölgede eğitim öğretim veren okulu yıkacaksın aynı yere otopark yapacaksın. Bu düşünceyi Zonguldak halkının ferasetine bırakıyorum. Zonguldak halkı bu davranışın cevabını gerektiği zaman ve zeminde verecektir. Şunu sormak istiyorum; Acaba dünyanın hiçbir yerinde eğitim yuvası okul yıkılarak yerine otopark yapılmış mıdır? Okulun yıkılmasına biz karşıyız.”

Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi