Emek Partisi Genel Başkanı Sema Gürkan beraberinde genel merkez yöneticileri, il başkanı ve üyeleriyle Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Emek Partisi Genel Başkanı Sema Gürkan, partisinin il başkanlığı kongresine katılmak için geldiği Zonguldak’ta, beraberinde genel merkez yöneticileri, il başkanı ve üyeleriyle birlikte Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Ziyarette ilk konuşmayı yapan ZGC Başkanı Derya Akbıyık, Emek Partisi Genel Başkanı Sema Gürkan ve yönetimine başarılar dileyerek ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

İşçi sınıfının iktidar mücadelesini veren bir partiyiz diyen Emek Partisi Genel Başkanı Sema Gürkan, şunları söyledi:

“Biz parti olarak Zonguldak ilini işçi kenti olması sebebiyle önemsiyoruz. Çünkü Zonguldak bir taraftan bir işçi kentidir diğer taraftan Türkiye sanayisine, ekonomisine katkı veren önemli bir şehirdir. Aynı zamanda ülkede demokrasinin yerleşmesi açısından, çeşitli demokratik kazanımlar açısından mücadeleler tarihinde de Zonguldak madencilerinin özel bir yeri vardır. Ülkemizin demokratik kazanımları açısından bizim için birkaç ayağı vardır. Bunların içerisinde en önemli ayaklardan bir tanesi işçi sınıfı ve emekçi sınıfları haklarının tesis edilmiş olmasıdır. Bu sendikal haklar, örgütlenme hakkı, toplu pazarlık hakkı ve siyasal özgürlüklerle birleşen haklar. Diğer yandan inanç özgürlüğü, laiklik, siyasal özgürlüklerin tesis edilmiş olması ve basın ifade özgürlüğüdür. Basın özgürlüğünün olmadığı bir yerde biz demokrasiden bahsedemeyiz. İşçi haklarının olmadığı yerde biz demokrasiden söz edemeyiz. İnanç özgürlüğünün olmadığı bir yerde biz demokrasiden söz edemeyiz. Partimiz açısından bir taraftan işçi sınıfının iktidar mücadelesini veren bir partiyiz. İşçi sınıfı adına siyaset yapan değil işçi sınıfının bir sınıf olarak kendisinin örgütlenmesi ve kendisinin siyaset yapmasını esas alan bir partiyiz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi