Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse, Zonguldak’ta açılan kadar kapanan işyeri olduğuna dikkat çekerek, çay ocakları ve kafelerin açılmasının ticaretin ve ekonominin zor durumda olduğunu gösterdiğini söyledi.

Küçük esnafı korumalı ve sahip çıkmalıyız diyen Demirköse, “Artık esnaflar işyerlerine mal alamaz hale gelmişler, kiralarını ödeyemez hale gelmişler, stok yapamaz hale gelmişler ancak gününü kurtarma derdine düşmüşler” dedi.

Yatırım yapmanın ve işyeri açmanın zor olduğunu ifade eden Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse, açıklamasına şöyle devam etti:

KAPANAN İŞYERLERİNİN NEDENİ ARAŞTIRILSIN

“Zonguldak’taki esnaflarımızın durumu bizim önceliğimizdir, ekonominin yapı taşları da esnaflarımızdır. Biz MHP olarak her konuyla alakalı olduğumuz gibi esnaf arkadaşlarımızın dertleriyle de ilgileniyoruz. Zonguldak’ta sürekli yeni kafeler, çay ocakları gibi işyerleri açılıyor bu da bizi sevindiriyor ancak çay ocakları ve kafelerin açılmasının ticaretin ve ekonominin zor durumda olduğunu gösterdiğini de biz biliyoruz. Çünkü artık esnaflar işyerlerine mal alamaz hale gelmişler, kiralarını ödeyemez hale gelmişler, stok yapamaz hale gelmişler ancak gününü kurtarma derdine düşmüşler. Birde bu işyerleri açılırken kapanan işyerlerinin de hiç hesabı yapılmıyor. Belki 50 tane işyeri açılıyor ama bir o kadarda işyeri kapanıyor kimsede bu işyerlerinin neden kapandığını araştırmıyor.

KÜÇÜK ESNAF SIKINTI İÇİNDE

Yatırım yapmak zor, işyeri açmak zor, işyerini ayakta tutmak zor, işyerini kapatmak ise daha zor. Çünkü umutlarınız ve hayalleriniz gidiyor bir o kadarda borçlanıyorsunuz. Bu konuda yerel yönetimlere, devlette ve yatırımcılara önerilerimiz var; insanlarımız işyeri açacağı zaman teferruatlı araştırma yapmalı, tutar mı tutmaz mı hesabını yapmalı, çevresine danışmalı ki sonrasında emekler ve sermayeler boşa gitmemeli. Belediyelerimiz işyeri açacaklara danışmanlık hizmeti verebilmeli. Küçük esnaflarımızın çok sıkıntı içinde alışveriş merkezlerinin çoğunlukta olması, mahallelere 3-5 tane kurumsal firmaların gelmesi o bölgedeki bütün küçük esnafı bitirdi. Bu durumun Zonguldak kent merkezi içinde aynı olduğunu görüyoruz. Biz istiyoruz ki küçük esnaf korunmalı, onlara sahip çıkılmalı. Çünkü cebinizde 1 liranız yoksa alışveriş merkezinden 1 sakız bile alamazsınız ama bir bakkal amcaya gidip karnınızı doyurabilirsiniz. Sonuç itibariyle Zonguldak her geçen gün kan kaybeden, nüfusu azalan bir vilayet. Zonguldak’ın merkezinde 126 bin insan yaşıyor İstanbul’da yaşayan Zonguldaklı sayısı da 126 bin civarında.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi