Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse, Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse beraberinde il yöneticileriyle birlikte Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Ziyarette ilk konuşmayı yapan ZGC Başkanı Derya Akbıyık, ziyaretten dolayı MHP İl Başkanı Demirköse ve yönetimine teşekkür ederek, “Ülkemiz ve Zonguldak’ımızda koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında normalleşme süreci başladı. Türkiye Taşkömürü Kurumumuz çalışmaya başladı. MHP Zonguldak İl başkanı ve ekibi bu süreçte kurum adına yoğun çaba gösterdi. ÇATES için müjdeli haberi aldık. Onay verilmiş inşallah ÇATES’te çalışmalar başlayacak. TTK’da 10 bin civarında ÇATES’te 500 civarında çalışan işçimiz var. İnşallah Zonguldak’ı daha iyi günler bekliyor” dedi.

Gözümüz, kulağımız, sesimiz ve Zonguldak’ımızın nefesi olarak mesleğini en iyi şekilde yapan ZGC Başkanı, yönetimi ve üyelerine teşekkür ediyorum diyerek sözlerine başlayan MHP Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse, konuşmasına şöyle devam etti:

TÜRKİYE ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇTİ

“Türkiye zor bir dönemden geçti. 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle de normalleşme süreci başladı. Bütün dünya yıkılırken ülkemiz bütün dünyaya güç verme durumuna geldi ve ağırlığını gösterdi. Bütün dünyaya bu salgınla ekonomik ve sağlık yönünden perişan oldu. Türkiye birlik ve beraberlik içerisinde bu salgını normalleşme sürecine soktu. Önümüzdeki günlerde de inşallah sosyal, ekonomik ve sağlık yönünden de destek paketleriyle en iyi duruma geleceğiz. Ama burada birlik ve beraberliğin daim olması gerekiyor. Devlete sahip çıkmak gerekiyor. Sağlık personelleri, Emniyet teşkilatları canla başla çalıştılar ve devletimizin imkanlarını en ince ayrıntısına kadar kullandılar. Ama bazı milletvekillerimiz “Zonguldak’ta tedbir alınmadı” diye eleştiri ancak Zonguldak 30 büyük şehirde alınan tedbirlerin içinde yer aldıysa bu da Zonguldak’ın önemsendiğini göstermektedir.

HEPİMİZ AYNI GEMİNİN İÇİNDEYİZ

Bugün Resmi Gazetede yayımlandı, madencilerimiz, kaçak ocaklar ve özel ocaklarla ilgili teşvik paketleri var. Bunun için devletimize teşekkür ediyoruz. Ayrıca normalleşme süreciyle birlikte halkımız için destek paketleri açıklanıyor bu da güzel bir gelişmedir. Yalnız bunların en başında devletimiz milli dayanışma seferberliği başlatmıştır bunu bile zedelemek isteyenler çıktı. Bazı CHP’li vekiller bunu bile eleştirmeye kalktılar. Bizde diyoruz ki; Tarihinde bütün zorlukları milli seferberlikle aşan bir millet bu salgını da milli seferberlikle aşmıştır. Bunu eleştirmek değil destek olmak gerekir çünkü hepimiz aynı geminin içindeyiz.

TAŞ ATIP DUVAR YIKMAMALI TAŞ TOPLAYIP DUVAR YAPMALI

TTK çok büyük bir kurum ve sadece Zonguldak için değil bölgemiz ve ülkemiz için önemli bir kurumdur. Bu kurumun en iyi hale gelmesi için sayın genel müdür çalışmalar yapmıştır. Mekanizasyon sisteminin oturmasıyla birlikte kömürün üretim maliyeti düşecek, devletimizin üzerindeki yük azalacak bununla birlikte diğer yatırım alanlarında çalışmalar yapılacaktır. Bununla alakalı sayın valimizin yanında yaptığımız toplantıda maden makinaları üretimiyle ilgili Zonguldak’ta yer arayışı vardı Karaelmas Sanayi Sitesi buna uygun görüldü biz il başkanları olarak toplandık ve orada hepimiz destek vereceğimizi söyledik. Fakat son belediye meclis toplantısında vali beyin yanında evet diyen CHP’li belediye meclis üyemiz ne yazık ki hayır demiştir. Biz diyoruz ki; taş atıp duvar yıkmamalı taş toplayıp duvar yapmalı. Yapıcı ve üretici olunmalı. Zonguldak’ta birlik ve beraberlik olacaksa herkes siyaseti bir kenara bırakacak doğru olan herşeyin de yanında olunacak. Biz MHP olarak yapıcı, yol gösterici ve sorumlu siyaset anlayışıyla elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ayrıca, ÇATES’in yeniden üretime başlamasını sevinçle karşılıyoruz ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi