CHP Zonguldak Merkez ilçe teşkilatının genç üyeleri Doğukan Güney, Miraç Bayraktar, Rafet Onur Dökel, Mehmet Ali Fatmaoğulları ve Ali Hancı parti binasında yaptıkları basın açıklamasında kadın cinayetlerine dikkat çekerek tepki gösterdiler.

CHP’li gençler adına hazırladıkları metni okuyan Doğukan Güney, ülke genelinde yaşanan kadın cinayetleri vicdanımızı derinden sarsmıştır diyerek şunları söyledi: “Bugün burada toplanma amacımız son günlerde yaşanan çok üzücü olaylar karşısında daha fazla sessiz kalamayacak olmamızdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyet Halk partisinin genç üyeleri olarak maalesef ülke genelinde yaşanan kadın cinayetleri vicdanımızı derinden sarsmıştır.

Dinimizde, ilkelerimizde, gelenek ve göreneklerimizde kutsal görülen değer verilen kadınların Atatürk’ün dediği gibi “Ey Yüce Türk kadını sen yerlerde sürüklenmeye layık değil omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” sözüne rağmen, günümüzde bu şekilde olaylar yaşanması vicdanı olan her bireyinin kanayan bir yarasıdır. Bu konu kınanacak bir konu olmayıp görevlilerin derhal çözüme kavuşturması gereken bir konudur. Dünya üzerinde kadına seçme ve seçilme hakkı tanımış bir ülke olarak açıklanan rakamlara baktığımızda 2019 yılının ilk 11 ayında 430 kadın kardeşimiz, arkadaşımız öldürüldü. Bu acı tablo maalesef ki gerçek. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Yüce Türk adaletinin bu konuda kayıtsız kalmayacağı ve gerekli cezaların verileceğine inanmaktayız. Hayatını kaybeden kardeşlerimize, ablalarımıza Allahtan Rahmet ailelerine ve tüm Türkiye’ye başsağlığı dileriz” (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi