Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığının Olağan Genel kurulu yapıldı.

Memurlar Lokalinde yapılan kongreye, CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzyılmaz, CHP eski milletvekili Harun Akın, CHP İl Başkanı Hakkı Güney, CHP Merkez İlçe Başkanı Yusuf Mar, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün, Bakacakkadı Belediye Başkanı Oktay Albuz, Saltukova Belediye Başkanı Adem Genç, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Karapınar eski belediye başkanı Ahmet Aydın, CHP Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk, CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, CHP Gökçebey İlçe Başkanı Murat Merdivan, CHP Kilimli İlçe Başkanı Erol Sarıal, CHP Kozlu İlçe Başkanı Seyfettin Ceylan, CHP eski il başkanları, Ahmet Altun, Halil Furat, Yavuz Boz, Osman Yayla, Ertuğrul Koltuk, İYİ Parti ilçe başkanı Erdal Gülay, SP Merkez İlçe Başkanı Recep Horozoğlu, Demokrat Parti Merkez İlçe Başkanı Menderes Uzun, CHP İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, CHP Belediye Başkan adayı Şenol Şanal, yönetim kurulu üyeleri ile partililer katıldı.

Divan Başkanlığını Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’in yaptığı genel kurulda saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Genel Kurulda, Ebru Uzun kırmızı liste ile, Bahattin Arı sarı listeyle, Sevgi Alay beyaz listeyle, Osman Zaimoğlu ise mavi ile yarıştı. Seçimlerde 360 delegenin oy kullanması beklenirken önergenin kabul edilmesiyle delegeler adaylara blok oy kullanacak.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan CHP Merkez İlçe Başkanı Yusuf Mar,  “Bugüne kadar Merkez İlçe Başkanlığını yönetim kurulum ile birlikte  başarı ile yürüttüm. Bugün burada yarışan 4 adaya ve seçilecek kişiye başarılar diliyorum. Hangi arkadaşımız seçilirse seçilsin onun yanında ve destekçisi olacağız. Seçilecek arkadaş Cumhuriyetin bekçisi CHP’nin bayrağını dimdik ve gururla taşıyacağına inanıyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney de konuşma yaparak, “Zonguldak İl Örgütü olarak 7 ilçede partimize yakışır kongremizi yaptık. Merkez İlçe de çok adayla seçime gidiyoruz. Hepsi birbirinden değerli arkadaşımız. Kendilerine partim adına teşekkür ediyorum kazanan CHP olacaktır. Herkesin sevinçle heyecanla burada olduğunu görünce bende mutlu oldu. Kavga ve gürültüye gerek yok. 16 Şubat’ta İl kongremizi de yaparak süreci tamamlayacağız. Zonguldak olarak önemli sorunlarımız var ve en önemlisi ise işsizlik. Türkiye’de boşanmalar, intiharlar artıyor. Zonguldak Belediyesinde 3 aydır Özel Kalem Müdürü bilinmiyor, şeffaf belediyecilik dediler, meclis üyelerimiz 13 maddelik soru gönderdiler ve karşılığı masal oldu. 10 Ocak’ta da gazetecilerimize oba altından sopada gösterdiler, ‘kalemlerinizi kırarız’ dediler. Her zaman önceliğimiz partimiz ve milletimiz için olacaktır” diye konuştu.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz da yaptığı konuşmasında, Bülent Ecevit’in eşi Rahşan Ecevit’e Allah’tan rahmet diledi.

Yavuzyılmaz, ”Bugün bu salonda herkese yer var. Çocuklarına iş arayana burs arayana yer var. Hep birlikte bugün bu mücadeleyi izleyeceğiz. 4 tane birbirinden değerli Merkez İlçe Başkanı adayımız var. Kendilerine başarılar diliyorum. Hep birlikte CHP’nin yolu açık olsun” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş da konuşmasında, “Bugün Demokrasinin güzel örneğini yaşıyoruz. Dört adayımız da CHP’nin çok değerli üyeleridir. CHP çok büyük bir ailedir. Türkiye’de sorunlar devam ediyor ve çözüm üretemiyorlar. İşsizlik ve göç sorunu devam ederken bu sorun maalesef çözüm noktasına ulaşmadı. Yanı başımızdaki Düzce’ye her türlü yatırım yapılırken Zonguldak’a maalesef yatırım yapılmıyor. Yine Filyos’u ve Havaalanını konuşuyoruz. Biz sorunları çözmeye talibiz. Milletvekili seçildiğim günden beri Zonguldak ve ülkedeki sorunları yine görüşüyoruz. Herhangi bir çözüm üretmiyorlar. Zonguldak’ın en önemli sorunu ekonomik sıkıntı göç sorunudur. Bu sorunlar çözülmedi. İşçi açıklarına çözüm bulunamadı. Bu sorunları çözmeye talibiz. Bugün yeni seçilecek kadrolar bu sorunların çözümüne talipler” diye konuştu.

BAHADDİN ARI ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından CHP Merkez İlçe Başkan adayı Bahaddin Arı bir konuşma yaparak adaylıktan çekildi.

Arı konuşmasında şunları söyledi:

“Yaklaşık beş aydır bu kongreye hazırlanıyoruz. Kendimize göre ekip kurduk, delege seçimleri yaptık. 15 yıllık süreç hortladı, sataşmalar, ihanetçiler olduğunun söylemesi hepimizi yordu. Aday arkadaşlarımızı iyi tanıyorum. Birbirine  selam vermeye zorlanan kişilerin kazanmasıyla parti güçlenecek demeyin. Bu bir grup savaş kongresi. Partiye uğramamış biri aday. Osman Zaimoğlu 10 ay önce partimize aday oldu, merkez sağdan gelen bir arkadaşımız. Cesaret etmiş, ben cesaret edemem, kendisini tebrik ediyorum. Kendisi parti tabanını tanımaz, oda bir grubun adayı. Ben bu kavgaları bitirmek istedim. Arkadaşlarımızın arkasında ekipler var, işleri iyi biliyorlar. Parti iyiye gitmiyor dedim, Milletvekillerinin açıklaması olmasın Zonguldak’ta parti diye bir şey yok. Partiye oy verilmesin diye çalışanlar oldu. Şenol Şanal’ın kaybetmesinde iki durum var, örgüt diye bir şey yok. Şimdi bu arkadaşlar sanki sorumlu değilmiş gibi partiyi ileriye taşıyacaklarını söylüyorlar, buna kargalar güler. Buradan önemli bir sonuç çıkmıyor. İmza konusunda en zayıf halka benim. Ben aday değilim”

Arı’nın konuşmasının ardından bazı partililer ile eski CHP İl Başkanı Halil Furat da birer konuşma yaptılar.

Divan Başkanı Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Sevgi Alay, Ebru Uzun ve Osman Zaimoğlu’nun  yönetim listelerinde olanları okutmasının ardından yaptığı kura çekimi ile adayları konuşma hakkı verdi. Kongrede ilk konuşmayı Ebru Uzun, ikinci konuşmayı Sevgi Alay ve son konuşmayı da Osman Zamioğlu yaptı.

CHP Merkez İlçe Başkanlığına aday olan 3 kişinin konuşmasının ardından seçimlere geçildi.

3 adayın yarıştığı kongrede  134 oy alan Ebru Uzun, ilçe başkanlığını kazanırken, Sevgi Alay 101 ve Osman Zaimoğlu ise 80 oy aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanlığının yapılan seçimleri sonucunda ilçe başkanlığına seçilen Ebru Uzun’un yönetimi ise şu şekilde oluştu.

Tayfun Özdemir, Gözde Furat, Süleyman Kurt, Salim Yaman, Cafer Çapri, Şeref Altunkaya, Yaşar Aslankılıç, Yılmaz Güneş, Semra Külekçi, Yeşim İçli, Hülya Kayhan, Sedat Sönmez, Caner Güven, Nevzat Çakır, Aleyna Ensin, Gönül Demirsay, Atakan Ergün, Peritan Tuncer, Ersoy Çekiç, Ahmet Kuzgun, Mahmut Deniz Okur, Orhan Yücel, Hakan Aydın Uğur Tan. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi