Cumhuriyet  Halk Partisi Kilimli İlçe Başkanlığının yapılan Olağan Genel Kurulunda başkanlığa Erol Sarıal tek liste ile giderken, yönetimi ile birlikte göreve seçildiler.

Kilimli Gönlü Ferah Düğün salonunda yapılan kongrenin divan başkanlığını Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı yaptı.

Açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunduğu CHP Kilimli İlçe Başkanlığının Olağan Genel Kuruluna, CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzyılmaz, CHP İl Başkanı Hakkı Güney, CHP Merkez İlçe Başkanı Yusuf Mar, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün, Muslu Belediye Başkanı Sebahattin Adıyaman, Bakacakkadı Belediye Başkanı Oktay Albuz, Kilimli eski belediye başkanı Ali Aslankılıç, Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk, Kozlu İlçe Başkanı Seyfettin Ceylan, Gökçebey İlçe Başkanı Murat Merdivan,  İl Genel Meclisi üyeleri, AK Parti Kilimli İlçe Başkanı Sedat Demirci,  SP Kilimli İlçe Başkanı Hüseyin Topalahmetoğlu, CHP Merkez İlçe Başkan adayı Ebru Uzun,  CHP eski il başkanları  Yavuz Boz, Mahmut Altıntaş, Ertuğrul Koltuk, Halil Furat, CHP eski merkez ilçe başkanı Fikret Zaman, Zonguldak  Serbest Muhasebeciler ve Müşavirler Odası Başkanı Tahsin Erdem ile partililer katıldı.

Kongrede; yaklaşık 12 yıl CHP Kilimli ilçe Başkanlığını sürdüren ve bu kongrede aday olmayan Filiz Karademir veda konuşması ile görev yaptığı süre içerisinde Kilimli’de başarılı çalışmalar yaptıklarını, bundan sonra da CHP için var gücüyle çalışacağını söyledi.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz konuşma yaparak, 31 Aralık 2019 tarihi itibariyle bacasına filtre takmadığı gerekçesiyle üretimi durdurulan ÇATES ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş da yaptığı konuşmada, AK Parti’nin politikalarını eleştirdi.

Yapılan konuşmaların ardından tek liste ile gidilen kongrede, 12 Haziran 2011 Milletvekili genel seçimlerinde Zonguldak 4. Sıra milletvekili adayı olan emekli Maden Mühendisi Erol Sarıal CHP Kilimli ilçe Başkanı olarak seçildi.

Erol Sarıal Başkanlığı’nda oluşturulan CHP Kilimli ilçe yönetimi ise; Necmi Alçı, Bahattin Baysal, Selami Bilgin, Volkan Böke, İbrahim Çorak, Erbil Demiralay, Şafak Deveci, Ceyhun Girgin, Şenay Gözlük, Tarık Hamzaçebi, Doğan Okan İnce, Kadir Keçeci, Lokmanali Kılıçarslan, Nigar Koç, Esra Koçak, Sefaattin Sarı, Yaşar Tiryaki, Vildan Yeşilyurt seçildi.  

CHP Kilimli ilçe Başkanlığı’na seçilen Erol Sarıal, kongreye katılanlara teşekkür ederek, birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak partisinin daha başarılı sonuçlar alması için gayret göstereceklerini söyledi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi