Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanlığının  37. Olağan Genel Kurulu 16 Şubat 2020 Pazar günü Site Kapalı Spor Salonunda geniş bir katılım ile yapıldı.
Divan Başkanlığını Ali Osman Odabaş’ın yaptığı genel kurula, CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzyılmaz, CHP eski milletvekilleri Şerafettin Turpcu, Ali İhsan Köktürk, Harun Akın, AK Parti İl Başkan yardımcıları Ömer Gülay, Kadir Habipoğlu,CHP İl Başkanı Hakkı Güney,  İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Erdal  Gülay, İYİ Parti Merkez İlçe başkan adayı Dilay Küçük, CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, CHP eski il başkanları, Halil Furat, Ahmet Altun, Yavuz Boz, CHP Belediye başkan aday adayı Tahsin Erdem, CHP eski merkez ilçe başkanı Yusuf Mar, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, Çaycuma, Devrek, Ereğli, Alaplı, Kandilli Muslu, Bakacakkadı, Perşembe, Gümeli belediye başkanları, İl Genel ve Belediye meclis üyeleri, İl Kadın Kolları üyeleri, partililer katıldı.
Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunduğu Genel kurulun açılış konuşmasını İl Başkanı Hakkı Güney yaptı.
Daha sonra yönetim kurulu, denetim kurulu ve hesaplar yönetim kurulu üyeleri tarafından okunarak oy birliğiyle yönetim kurulu üyeleri aklandı.
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı için aday olan ancak seçim günü adaylıktan çekildiğini açıklayan Turhan Oral da kongrede söz alarak yaptığı konuşmada, ''37. Olağan Kongremizin hayırlı olmasını ve bize ışık tutmasını istiyorum. İlçe başkanlık toplantımızda benim adım çıktı ve aday olmaya karar verdim.  Hep bu işin içinde demokrasinin içinde oldum. Baskılar kurmadım. Mavi pusula rengini seçtiğim ve arkadaşlarımızın blok olarak çekildiğini öğrendim. Asla kişilere takılmadım doğru bulmadığım hiçbir şey yapmadım. Amacım bu partiyi iktidara taşımaktır. En küçük bir kırgınlığım yoktur. Bugün burada bir delege olarak geldim” dedi.
Ardından bazı partililer ile birlikte  adı il başkanlığı için geçen Tahsin Erdem, CHP eski Zonguldak Milletvekili Harun Akın, Deniz Yavuzyılmaz ve Ünal Demirtaş birer konuşma yaptılar.
CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz yaptığı konuşmasında, “Size düşüncelerimi aktaracağım ama size bağırmayacağım. Size azarlayıp bir tonda konuşarak yormayacağım. Çünkü benim anlatacağım ve söyleyeceğim pek çok konuda sizlerle gönül gönüle ve akıldaşlık yaparak hep birlikte bu yolda yürüdük. Türkiye’nin koşulları, Zonguldak’ın koşulları ve maalesef bir türlü alışkanlıklarından vazgeçiremediğimiz eski siyaset anlayışının, kısır çekişmelerini maalesef Zonguldak’ta yaşamaya devam ediyoruz. Hiçbir zaman basının önünde veya kamuoyunun önünde her ne kadar kışkırtılmaya çalışılsak da, bizler partimizi tartıştırmamaya, kişileri tartışmamaya özen gösterdik. Buna burada da devam edeceğim. O nedenle çeşitli konularla ilgili açıktan soru soran kişinin de beni ziyaret etmeye, aramaya ve sorularının yanıtlarını da biz milletvekillerinden almaya davet ediyorum. Artık eski siyaset anlayışının bitmek üzere olduğu bir dönemi hep birlikte yaşıyoruz. 
Bugün partimizin bir şenlik günü, bugün ilçe kongrelerimizin ardından il kongremizi gerçekleştiriyoruz. İki adayımız var, iki adayımız aynı zamanda partideki çalışma arkadaşlarımız olacak. Her ikisi de çok kıymetli isimler, partimize çok büyük emekleri var ve bundan sonra da mutlaka bu emeklerini sürdürecekler. İkisinin de başımızın üstünde yeri var. Ben sizlere hangi adaya destek vermeniz konusunda hiçbir işaret vermeyeceğim. Çünkü siz zaten iki aday arasında kime neden oy vermeniz gerektiğini zaten biliyorsunuz” diye konuştu.
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş da, 24 Haziran ve 31 Mart yerel seçimleri ile ilgili değerlendirmede bulunarak şunları söyledi:
“Süreç devam ediyor, şu an o sürecin içinden geçerken Zonguldak’ta ne durumdayız. Zonguldak’ta maalesef özellikle 31 Mart seçimlerinde istediğimiz başarıyı elde edemedik ve  aynı zamanda merkez belediyeyi kaybettik. Bunun birçok sebebi olabilir. Bizim de hatalarımız olabilir milletvekilleri olarak genel merkezin, adayın hataları olabilir o olabilir, bu olabilir. Ama şunu hiç göz ardı etmeyin, CHP iktidara giderken İstanbul’da, Ankara’da 25 yıldır elde edemediğimiz bu başarıyı elde ederken, Zonguldak’ta bizim kaybetmemizin bir başka sebebi de bazı arkadaşlarımızın maalesef CHP’li demeye dilim varmıyor aleyhte çalışmasıdır. Bunu unutmayalım.  Bu sadece Zonguldak merkezde olmadı Kozlu’da da böyle oldu,  Kilimli’de de böyle oldu, başka kaybettiğimiz yerlerde de oldu.   Üzülerek ifade edeyim arkadaşların bir kısmının bu şekilde aleyhe çalıştığı ifade edildi. Ben böyle bir şeyi kabul edemiyorum, içime sindiremiyorum. Bunu çok yanlış buluyorum. Bu arkadaşları CHP’li olarak görmüyorum. Kişisel menfaatlerin, küçük hesapların insanları olarak görüyorum”
Aday listelerinin belirlenmesinin ardından iki başkan adayı konuşmak için kura çektiler. İlk konuşmayı mevcut İl Başkanı Hakkı Güney yaptı.
Güney konuşmasında, “CHP Zonguldak İl Başkanlığında yeni bir yapılanma yapıyoruz. Partim adına gençlerimize minnettarım. Biz kimsenin adamı olmadık. Sizde kimsenin adamı olmayın. Sadece CHP için çalışın. 1986'dan beri CHP’de görev yapan bir arkadaşınızım. Yılmadım, her görevi yaptım. O gün geldi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize verdiği koltuğu korudum. Ben bugün bu kongreyi kaybetsem bile  her zaman sizin yanınızda olacağım. Biz CHP için mücadele eden insanlarız. Bizim davamız, partimizi iktidara taşımaktır” dedi.
Güney konuşmasında şunları söyledi:
“Biz  bu salonda kongre heyecanımızı yaşamaya çalışırken dünyada, ülkemizde ve kentimizde  hiç istemediğimiz olaylar yaşanıyor.  Biz burada Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde demokrasimizin en güzel örneklerinden  birini sergilemeye çalışırken iktidar tarafından  demokrasiye darbe üzerine darbe vurulmaya devam ediyor. İnsanlar susturuluyor, medya susturuluyor, kurumlar, üniversiteler liyakatten uzak sapkın din bezirganlarına teslim ediliyor. Ne yazık ki biz burada konuşurken, ısrarla devam ettirilen yanlış politikalar sonrasında Suriye sınırımızdaki şehit haberleri gelmeye, analarımızın, babalarımızın hepimizin yürekleri yanmaya, ocaklar sönmeye devam ediyor. Biz burada konuşurken yüzlerce –binlerce çaresiz vatandaşımız çocuğunu doyuramadığı için evinin kirasını ödeyemediği için intiharlara sürükleniyor, cinnet geçirip kan akıtıyor., eşini, çocuklarını öldürebiliyor. Facialar hepimizin gözü önünde yaşanıyor canımız yanıyor ama iktidar acının üzerinden siyaset yapıyor. Algı operasyonları  ve susturulmuş gazetecilerin marifetleri ile toz pembe tablolar çiziyor.
Biz burada konuşurken çocuklarımızın geleceği çalınıyor, anne babalar umutlarını kaybetmeye  devam ediyor. Biz burada konuşurken esnafımız kepenklerini kapatmakla, işadamlarımız iflas bayrağını çekmekle meşgul.  Biz burada konuşurken keyfi çıkarılan yasalarla demokrasinin olmazsa olmazı olan hak ve özgürlüklerimizi teker teker kaybetmeye devam ediyoruz”
CHP Zonguldak İl Başkan adayı Murat Pulat yaptığı konuşmada, “Üyesi olmaktan onur duyduğum CHP’de il başkan adayı olarak huzurundayım. Emeğin başkenti Zonguldak’ta emekten, özgürlükten yana partimizi sizlerin desteğiyle hak ettiği konuma yükseltebilme için görev istiyorum” diyerek şunları söyledi:
“Katılımcı bir anlayışla takım çalışması yöntemiyle, sevgi-kardeşlik, dayanışma ortamında çalışma arkadaşlarımla birlikte ilçe başkanlığı görevimizde olduğu gibi partimizin emrinde bir nefer olarak canla başla koşacağıma söz veriyorum. Ülkemizin temel taşı, en köklü siyasal örgütü Cumhuriyet Halk Partimizin çağdaş tüzük ve programını hayata geçireceğiz. Öncelikle partimiz içinde paylaşmayı, kaynaşmayı sağlayacağız. Partimizi kentimizde ve ülkemizde birinci parti yapacağız. Türkiye’yi biz yöneteceğiz. İşsizliğe, pahalılığa, yolsuzluğa, hırsızlığa, sömürüye, baskıya son vereceğiz.  Özgürlükçü eşitlikçi, aydınlık, ileri Türkiye hedefimize partimizin öncülüğünde halkımızla birlikte kavuşacağız” 
Yapılan konuşmaların ardından iki adayın yarıştığı CHP İl Başkanlığı seçiminde mevcut başkan Hakkı Güney 210 oy alırken, Murat Pulat ise 250 oy alarak il başkanlığı seçimini kazandı.
CHP İl Başkanlığını kazanan Murat Pulat sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı kısa konuşmasında tüm delegelere teşekkür ederek ”Kazanan CHP oldu” dedi. CHP İl Başkanlığını kazanan Murat Pulat’ın yönetim listesi ise şu şekilde oluştu:
“Serpil Dilek Akçin, Nezih Anıl, Ali Arslan, Merve Arslan, Naciye  Kazancı Asil, Murşide Ateş, Derya Bayar, Sevda Bilici, Dursun Ali Bostan, Selim Cansızoğlu,  Hatice Çelik, Şenol Demirci, Mehmet Kurt, Devrim Dural, Alperen Furat, Murat Gürdal, Hüsnü Hazır, Barış İngenç, İsmail Kal, Ahmet Kaptan, Burak Karaarslan, Gülcan Karadeniz, Refik Karaduman, Nazan Pulat, Yaşar Sümer, Nuri Turpcu, Hayri Türköz, İsmail Yavan, 
İl Disiplin Kurulu: Ali Turan Başar, Faruk Çilingir, Hüseyin Darıcı, Selahattin Ergün, Türker Kapkaç, Ekrem Kumuz, Mustafa Özkan, Mehmet Ali Özseçen, Mehmet Yaramış. (Haber: Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi