CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ı kabul etti.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, özellikle coronavirüs salgınının Zonguldak’a etkileri üzerinde değerlendirme yaptıklarını söyledi.

GÜNDEM ZONGULDAK VE CORONAVİRÜS!

CHP’li Demirtaş, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile dünyayı ve ülkemizi sarsan coronavirüs ve bu virüsün etkileri ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunduk. Özellikle coronavirüs tedbirleri kapsamında, 30 büyükşehrin yanında Zonguldak’ta da sokağa çıkma yasağının uygulanmasının nedenleri üzerine konuştuk. Zonguldak’ın demografik yapısı, bir maden kenti olması, hava kirliliğinin insan sağlığına olumsuz etkileri nedeniyle Zonguldak’ın yüksek risk taşıdığını ve sağlık çalışanlarımızın fedakarca yapmış oldukları çalışmaları anlattım” dedi.

Zonguldak’ta coronavirüs salgınına ilişkin güncel verileri de CHP liderine aktardığını vurgulayan Ünal Demirtaş,  “Hasta olan vatandaşlarımızın ve kayıplarımızın sayısını kendisine ilettim. Yine Zonguldak’ta sağlık çalışanlarının kişisel koruyucu donanımlarla ilgili yaşadıkları sıkıntılı süreci ve bu konu ile ilgili yaptığımız çalışmalarla ilgili olarak da Genel Başkanımıza bilgi verdim. Bunun yanında coronavirüsün ekonomiye etkilerini de ele aldık. Bilindiği gibi Zonguldak uzunca bir süredir ekonomik krizin yıkıcı etkilerini yoğun bir şekilde hissediyordu. Zaten var olan kriz, coronavirüs ile katlandı ve maalesef Zonguldak 3 krizi bir arada yaşamaya başladı. İşsizlik Zonguldak’ın en önemli sorunu iken, coronavirüs krizi ile işsizliğin çok daha büyük boyutlara ulaşabileceğini değerlendirdik. Bugün Zonguldak esnafı,  büyük sıkıntı içinde. Esnafın içinde bulunduğu bu ekonomik darboğazdan, büyük bir destek paketi olmadan çıkması mümkün değil. Coronavirüs sonrasında ekonomik açıdan çok zor günlerin bizi beklediği ortada. Bu noktada da Genel Başkanımızın coronavirüs sonrasında yapılması gerekenlere dair açıkladığı 16 maddelik yol haritasının bir an evvel uygulamaya konulması gerektiği bir kere daha ortaya çıkmaktadır” ifadesini kullandı.

Zonguldak Milletvekili Demirtaş’ın, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede, CHP’li belediyelerin salgın sürecinde aldığı önlemler, yardımlar ve icraatlar da gündeme geldi.

CHP’Lİ BELEDİYELERİN HİZMET BAŞARISI!

Demirtaş, salgın sürecinde  Zonguldak’taki CHP’li belediyelerin coronavirüs önlemlerini hızlı ve etkin şekilde aldığını belirtti.

“Zonguldak’taki Alaplı Belediye Başkanımız Nuri Tekin, Kdz .Ereğli Belediye Başkanımız Halil Posbıyık, Devrek Belediye Başkanımız Çetin Bozkurt ve Çaycuma Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı ile tüm belde belediye başkanlarımız bu süreçte çok başarılı çalışmalar yaptı. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için titiz ve özverili bir çalışma yürüten başkanlarımızın aynı zamanda, ilçelerimizde halk sağlığı için pek çok kurumun ve alanın dezenfektasyonunu başarı ile gerçekleştirdiklerini Genel Başkanımıza aktardım” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi