Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, makamında ağırladığı basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Karaelmas Mahallesinden asfalt çalışmalarına başladıklarını belirten Alan, “Bu mahallemizde çalışmamız bittikten sonra Ontemmuz Mahallemizde asfalt çalışmalarına başlayacağız. Orman Bölge Müdürlüğümüzün olduğu mevkiden İnağzı Mahallemize kadar olacak asfalt çalışmalarının kazıma çalışmalarını başlattık. Son olarak ta Rat-TOKİ arasındaki asfalt çalışmalarımızı yapıp bu sene için planladığımız asfalt çalışmalarını tamamlamış olacağız” dedi.

Geçtiğimiz hafta başladığımız asfalt çalışmalarımız süratli bir şekilde devam ediyor diyen Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, konuşmasına şöyle devam etti:

VATANDAŞIMIZI YOL ÇİLESİNDEN KURTARMAK İSTİYORUZ

“Vatandaşlarımızın taleplerinin başında yol sorunu geliyor bizde bu doğrultuda asfalt ihalemizi yapmıştık.  Karaelmas Mahallemizden çalışmalarımıza başladık bu mahallemizde çalışmamız bittikten sonra Ontemmuz Mahallemizde asfalt çalışmalarına başlayacağız. Orman Bölge Müdürlüğümüzün olduğu mevkiden İnağzı Mahallemize kadar olacak asfalt çalışmalarının kazıma çalışmalarını başlattık. Son olarak ta Rat-TOKİ arasındaki asfalt çalışmalarımızı yapıp bu sene için planladığımız asfalt çalışmalarını tamamlamış olacağız. Diğer mahallelerimizde, sokaklarımızda parke, beton çalışmalarımızda süratli bir şekilde devam ediyor. 2020 senesinde daha yoğun programla daha büyük asfalt kaplama çalışması inşallah Zonguldak’ımızda bütün mahallelerimizin içine girecek. Bizim niyetimiz asfaltsız, parke yapmadığımız yada altyapısı bitmemiş yol bırakmamak istiyoruz. Vatandaşlarımızı bu çileden kurtarmak istiyoruz. İnşallah bunda da başarılı olacağız. Bu seneki programımızda belirttiğim 4 bölgenin asfalt programı var. İnşallah havalar müsaade ettiği sürece Ekim ayının sonuna kadar vatandaşlarımızın istediği gibi kaliteli imalat, kaliteli işçilik ve sıkı bir denetimle bitireceğiz.”

1 EKİM TARİHİNDEN İTİBAREN KALDIRIM İŞGALİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

Kaldırım işgali konusunda gazetecilerin sorusunu cevaplandıran Alan; “Vatandaşlarımızın şikayetlerinden bir tanesi de kaldırım işgalleri konusudur. Özellikle çarşı merkezinde vatandaşlarımız kaldırım ve yolların işgalinden rahat yürüyemediklerini ve bu durumdan çok rahatsız olduklarını sayısız defa bize dile getirdiler. Halk günlerimizde dahi bu konuda şikayetler devam ediyor. Ben Eylül ayından itibaren bu sorunu ortadan kaldıracağız diye duyurmuştum. Ama bilindiği gibi bir afet yaşadık. Okulların açılmasına denk gelmesi vesilesiyle ticaret yapan esnaflarımızın, “okulların başlangıç dönemini geçelim zaten mağduriyetimiz oldu bu konuda bize destek olun” diye bir talepleri oldu. Bizde esnaflarımızı kıramadık ve bu uygulamamızı 1 Ekim tarihine erteleyelim dedik. Belediye meclis üyelerimiz ve zabıtalarımızla beraber bütün esnaflarımızı gezerek gerekli tebligatları kendilerine yapacağız ve 1 Ekim tarihi itibariyle de artık kaldırım işgali ve yol işgaline kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Bu konuda ısrarcı olan esnaflarımız olursa cezai işlem uygulamak zorunda kalacağız. Bizden beklenti bu yönde doğrusu da bu! Bu konuda topyekün farkındalık yaratmamız gerekiyor. Esnaflarımızın bu konuda duyarlılık göstererek taşın altına ellerini koymaları gerekiyor” dedi. (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi