Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kozlu İlçe 3. Olağan Genel Kurulu, Elizya Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını Turhan Oral’ın yaptığı kongre, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 

Kongreye, CHP İl Başkanı Hakkı Güney, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün, Merkez İlçe Başkanı Yusuf Mar, Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Dr. Eylem Ertuğrul, Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk, CHP Kozlu Belediye Başkan Adayı Cengiz Bank, CHP Kilimli İlçe Başkan Adayı Erol Sarıal, CHP eski İl Başkanı Halil Furat ve Mustafa Altuntaş, CHP eski Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun, belde başkanları ve partililer katıldı.

CHP Kozlu İlçe Başkanı Seyfettin Ceylan, partililere birlik ve beraberlik mesajları vererek yaptığı konuşmada şöyle dedi:

“2 yıl önceki kongremizdeki Cengiz Bank arkadaşımız başkanlığında oluşturduğumuz, ilçe yönetim kurulumuzla çalışmalara başladık. Kadın kollarımızı ve gençlik kollarımızı oluşturarak, üyelerimiz ile bütünleşmek ve Kozlu halkı ile kucaklaşmak adına çalışma gruplarımızı oluşturduk.

Cumhuriyet Halk Partili olmak büyük bir sorumluluk getiriyor. Bu parti kurtuluş savaşı döneminde kurulmuş büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün partisidir. Bu parti Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucu partisidir. Cumhuriyet Halk Partili olmak sadece parti adına değil ülke ve millet adına sorumluluk taşır. Yani hiç birimizin, bu partide şahsi beklentiler ile siyaset yapma önceliği olamaz. Bu Kozlu’da böyledir, Türkiye’nin her hangi bir yerinde de böyledir. Cumhuriyet Halk Partisi bağımsızlığın özgürlüğün partisidir. CHP içinde bulunduğumuz bu zorlu şartlarda Türkiye’nin umududur. Biz ekip arkadaşlarımız ile birlikte bu anlayış ile çalıştık.

Önümüzdeki dönemde de bize görev verdiğiniz taktirde aynı anlayış ile mücadele etmeye devam edeceğiz. Birlikte görev yaptığımız tüm arkadaşlarımıza katkı veren tüm üye ve gönüldaşlarımıza huzurunuzda teşekkür ediyorum. Kongremizin hepimiz adına hayırlı olmasını diliyorum. Sağ olun, var olun. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi”

CHP İl Başkanı Hakkı Güney ise konuşmasında, AK Parti Hükümetinin Türkiye’yi iyi yönetemediğini, Türkiye’nin CHP’nin iktidarına ihtiyacı olduğunu, AK Parti Hükümetinin ekonomi başta olmak üzere hiçbir alanda başarılı olamayarak bittiğini, bu yüzden de CHP’ye saldırıldığına vurgu yaptı.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzılmaz ise konuşmasında, Türkiye’nin 17 yıllık AK Parti iktidarında çok bıyık sıkıntılar yaşadığını ancak bu dönemin bittiğine dikkat çekti.

CHP’nin geçmiş dönemlerde kendi içerisinde yaşadığı sorun ve kavgaların bugün AK Parti içerisinde yaşandığına işaret eden Yavuzyılmaz, “Ülke olarak 17 yıldır çok büyük sıkıntılar yaşadık. Artık bu dönem bitti. Yerel seçimlerde büyükşehirleri kazandığımız belediyelerle iktidara yürüyoruz. Kongrelerimizde artık iktidara sıkı sıkı sarılan kadroları inşa ediyoruz” diye konuştu.

CEYLAN VE EKİBİ YENİDEN SEÇİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimlerde Seyfettin Ceylan ve ekibi göreve seçilirken, yönetim kurulu üyeleri şu şekilde oluştu.

Cemil Işık Arslan, Doğaner Atalay, Temel Çelikkıran, Tenzile Dibek, Ayhan Gökgöz, Bahattin Kabakçı, Şenol Kazbacak, Oğuz Keklikoğlu, İlknur Metin, Necmettin Özcan, Havva Özdemir, Sedef Özer, Aynur Uludüz, Turgut Ünal ve Gülseren Yayalar. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi