Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, başkanlık makamında yaptığı açıklamada Zonguldak’ın 5 sene sonra daha kaliteli ve daha yaşanabilir bir kent olacağını söyledi.

Vatandaşlarımız müsterih olsun diyen Alan, “Biz söz verdiğimiz her şeyi 5 senelik dönemimiz bitmeden yapacağız. Zonguldak’ımız daha kaliteli ve daha yaşana bilir bir hal alacak. 5 sene sonra Zonguldak’ı hiçbirimiz tanıyamayacağız” dedi.

Şuana kadar kaldırım işgali denetimlerinde esnaf veya seyyara ceza kesmediklerini belirten Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, şunları söyledi:

CEZAİ İŞLEM UYGULAMADIK

“Kaldırım işgali denetimlerimizde şuana kadar herhangi bir cezai işlem uygulamadık. Öyle bir niyetimizde hiç olmadı. Esnaflarımız ve seyyar satıcısı arkadaşlarımız çok yardımcı oldular bizlerde hakikaten çok mutlu olduk. En ufak bir tepkiyle karşılaşmadık. Lakin belli sınırların dışına çıkan esnafımız ya da seyyar olursa ne yazık ki ceza kesmek veya mallarına el koymak zorunda kalabiliriz. Bu bizim en son istediğimiz şeydir. Bu nedenle esnaf ve seyyar arkadaşlarımızın duyarlı olmalarını rica ediyoruz.

ASFALT ÇALIŞMALARI  DEVAM EDİYOR

Asfalt çalışmalarımız hızla devam ediyor ve asfalt için belli koşullar gerekiyor. Özellikle hava sıcaklığı düştüğü zaman asfaltın kalitesi de düşüyor. 1 Kasım’a kadar Karaelmas Mahallemizin asfaltını bitirdik. Ontemmuz Mahallemizde sona yaklaşıyoruz. Orman Bölge Müdürlüğünün oradan başladığımız asfalt şuan Kapuz Plajının oradaki hemzemin geçide varmak üzere. Cumartesi ve Pazar günü yağmur bekleniyor ve yağmur olduğu zaman asfalt yapma şansımız yok. Ontemmuz yolunu bitirdikten sonra inşallah Hopa aile mezarlığının olduğu yerden başlayarak Rat, TOKİ bölgesinde ki insanlarımızı yol sıkıntısından kurtaracağız. O bölgede çok sıkıntı var vatandaşlarımız dertli. Yerden göğe kadarda haklılar. Zaman kalırsa belki Gazipaşa Caddemize de bir kat asfalt sererek bu seneki programı bitireceğiz. Ondan sonrada mahalle aralarında tamiratlara başlayacağız. Ondan sonrada önümüzdeki senenin hazırlıklarını yapacağız.

TRAFİK ZABITA EKİBİ KURACAĞIZ

Trafik Zabıta ekibimizin kurulması için çalışma yapıyoruz. Bunu hayata geçirdikten sonra da emniyet müdürlüğümüzle beraber inşallah bu konuda daha hassas davranacağız. Vatandaşlarımızın otopark alışkanlığına erişmesi için otoparkımızı 2 aydır ücretsiz hizmete sunduk. Tamir ve tadilatı da bitmek üzere inşallah Kasım ayından sonra yeni yüzüyle vatandaşlarımızın hizmetinde olacak. Otopark sorununu çözmek için şehrin 1-2 yerinde de çalışma yapacağız ve ondan sonra inşallah kaldırımlara park eden araçları görmeyeceğiz. Vatandaşlarımız müsterih olsun biz söz verdiğimiz her şeyi 5 senelik dönemimiz bitmeden yapacağız. Zonguldak’ımız daha kaliteli ve daha yaşana bilir bir hal alacak. 5 sene sonra Zonguldak’ı hiçbirimiz tanıyamayacağız” (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi