Zonguldak Belediye Meclisi Ocak ayı 2’nci birleşimi Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Zonguldak Belediye Meclisi Ocak ayı 2’nci birleşiminde gündem maddelerinden daha çok ‘Özel Kalem Müdürü’ ataması tartışıldı.

Zonguldak Belediye Meclisi Ocak ayı 2’nci birleşiminde CHP Gurup Başkan Vekili Atınç Kayınova’nın Mehmet Sinan Erdoğan isimli şahsın Zonguldak Belediyesinde Özel Kalem Müdürü olarak görevlendiril mi sorusuna Belediye Başkanı Selim Alan, “Böyle bir atama var ve ben yaptım. Belediye Başkanı olarak yetkimi kullandım” diyerek cevaplandırdı.

CHP Gurup Başkan Vekili Atınç Kayınova, gündem maddelerine geçilmeden söz alarak Zonguldak Belediye Başkanına şu soruları yöneltti:

KAYINOVA: “İSMİ GEÇEN KİŞİ ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK GÖREVLENDİRİLDİ Mİ?”

“Son 2 gündür yerel ve ulusal basına yansıyacak şekilde Zonguldak Belediyesinde Özel Kalem Müdürü görevlendirmesi, görevlendirilen kişinin göreve gelmemesi ama maaş alması gibi bir takım haberler çıkıyor. Belediye Başkanı olarak siz bu konuda sessiz kaldınız. Kamuoyunun aydınlanması, kamuoyu vicdanının rahatlaması ve belki ileride doğacak hukuksal sürecin oluşa bilirliği yönünden endişe taşıdığımız için soruların sizin tarafınızdan yanıtlanması beklentisi ile bu soruyu size yöneltmemiz zorunluluk oluşturdu. Çünkü şuana kadar sizden ve partiniz tarafından herhangi bir açıklama gelmedi. Bahsedilen kişinin Ak Parti Gençlik Kollarından geldiği ve genel başkan yardımcısına da çok yakın bir kişi olduğu yönünde ulusal basına çıkan haberler var. Bu bağlamda ister şimdi isterseniz yazılı bir cevap iletebilirsiniz. Mehmet Sinan Erdoğan isimli şahıs Zonguldak Belediyesinde herhangi bir görevde kayıtlı olarak bulunmuş mudur?  Bu kişi Özel Kalem Müdürlüğünde görevlendirilmiş midir? Görevlendirildi ise sizin tarafınızdan mı görevlendirilmiştir? Sizin bu konuda Belediye Başkanı olarak bilginiz var mıdır? Siz Belediye Başkanısınız ve bu sorularımızı ister şuanda isterseniz yazılı olarak cevaplamanızı istiyoruz.”

ALAN: “VERİLMEYECEK HİÇBİR HESABIMIZ YOK”

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ise CHP Gurup Başkan Vekili Atınç Kayınova’nın sorularını şöyle cevaplandırdı:

“Bizim Allah’a şükür verilmeyecek hiçbir hesabımız yok. Kanuna aykırı, kanun dışı hayatım boyunca böyle bir şeyin içinde olmadım, bundan sonra da olmayacağımı zaten insanlarımız da bilmesi lazım. Lakin benim dediğim gibi altını çizerek söylüyorum; Zonguldak’ımıza hayatları boyunca, meslek hayatları boyunca bir gram fayda sağlamaktansa, bu tip kargaşa ortamları yaşatıp, bizim eski dönemlerdeki meclislerdeki gibi olmamızı isteyenlere asla ve asla müsaade etmeyeceğim. Belediye Başkanı olarak benim burada bulunduğum süre zarfında öyle bir ortamın tekrar vatandaşlarımıza, basın mensupları aracılığı ile iletilmesine de müsaade etmeyeceğim. Ben vatandaşımıza yola çıkarken söz verdim 9 aydan beri de Zonguldak’ımızın yıllardır kronikleşmiş, çözüm bekleyen ve bunları yaparken de hiçbir zaman ötekileştirmeden, kutuplaştırmadan bizden önce görev yapan değerli Başkanları ve arkadaşları kötülemeden, onlara bir çamur atmadan, onlara suç atarak değil aksine bizim yapılmayanları yapacağımızı, eksik kalanları tamamlayacağımızı söyleyerek yola çıktık. Şu an 9 aydır basından arkadaşlar olsun, kamuoyunda insanlar olsun,  siyasi görüşü ne olursa olsun bütün insanlarımızın, özellikle bizim halkın meclisinde, neticede burası halkın seçtiği ve mührü teslim ettiği insanlarız. Vatandaşımız şundan çok memnun; CHP’li, AK Partili, Milliyetçi Hareket Partili ve İYİ Partili meclis üyelerimizle beraber bir uyum içinde olduğumuzu, bunun da hizmetlere hızlı bir şekilde yansıdığını, 9 ay gibi kısa sürede bizim planlamalarımızı yaptığımızı ve öncelikli olarak söz verdiğimiz, vatandaşın talebi olan şeylerin sizlerin de değerli katkı ve olumlu görüşleriyle çoğu kararı, nerede ise yüzde 99’a yakın kararın oy birliği ile geçirildiği, hakikaten güzel bir ortamdayız.

ALAN: “BÖYLE BİR ATAMA VAR YETKİMİ KULLANDIM”

Samimi, içten ve hakikaten Zonguldak sevdalısı insanların topluluğu diye değerlendiriyorum. Hepiniz de şahsım adına Zonguldak adına teşekkür ediyorum. Ama altını çizerek söylüyorum; Benim bu tip söylemleri, dedikoduları muhatap kabul etme şansım yok. Sizler gibi seçilmiş insanlar sorduğunuz zaman da bunlara cevap vermek, kamuoyunu, kamu vicdanını rahatlatmak, gizli kapaklı hiçbir şeyimiz olmadığını açıkça ifade etmek bizim boynumuzun borcudur. Böyle bir atama var ve ben yaptım. Belediye Başkanı olarak yetkimi kullandım. Kimseye de soracak değilim. Bu benim kanun kapsamında yetkim. Bakan beyin onayıyla olmuş sadece benim yetkimde yetmiyor. Ben yaptım, ben imzaladım, bakan beyde onayladı. Özel Kalemde kimle çalışacağıma ben karar veririm. Ben Belediye Başkanı olarak yeni gelmişim, görev almışım ekibimi kurmak, etrafımı dizayn etme, yol alacağım kişileri seçmemden daha doğal bir şey olabilir mi? Ben Cuma gününe kadar sorularınızın tam cevabını yazılı şekilde belgesi ile beraber sizlere aktarırım”

Daha sonra Zonguldak Belediye Meclisinin Ocak ayı ikinci meclis gündeminde yer alan maddeler görüşüldü. (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi