Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı yaptığı açıklamada, “Belediye, Belediye Gelirleri Kanunu’nun 86. maddesine dayanarak uygulamaya koyduğu Yol Harcamalarına Katılım Payları hakkında, hepimizce malum birileri kasıtlı olarak yalan yanlış bilgilerle kamuoyunu yanıltmaya çalışmaktadır. Çaycuma içinde ve dışında, her ortamda takdir edilen başarılı belediyecilik uygulamalarımızı karalama amacı da güden bu iftiralara vatandaşlarımız kesinlikle itibar etmediğini her fırsatta göstermiştir. Hemşerilerimin her zaman güvendiğim muhteşem sağduyusu bu konuda da her türlü takdirin üstündedir. Halkımızın doğru bilgileri tarafımızdan öğrenmesini sağlamak ve sahip olduğumuz şeffaf ve hesap verebilir belediyecilik anlayışı gereği bazı açıklamalarda bulunmayı görev sayıyorum” dedi.

Kantarcı açıklamasında, “Katkı payı uygulaması kaynak sıkıntısı nedeniyle değil, belediye yasası hükmü olduğu için yürürlüğe konmuştur” diyerek şöyle dedi:

“Öncelikle şunu söylemek isterim. Belediyemizin kaynak arayışı nedeniyle böyle bir uygulama yaptığı bilgisi doğru değildir. Ülkede yaşanan ekonomik kriz nedeniyle gelirler kaleminde eskisine göre bazı sorunlar bulunsa, giderlerimiz ciddi oranda artsa da mali yapımız son derece güçlüdür. Çaycuma Belediyesi sahip olduğu tüm kaynakları düzgün, yerinde ve tasarruflu şekilde kullanmaktadır. Tüm yatırımlar bir program dahilinde, kaynağı da yaratılarak hayata geçirilmektedir. Karşılığı olmayan bir harcamanın yapılması söz konusu değildir. Yol Harcamalarına Katılım Payı, Belediye Gelirleri Kanunu’nun bir hükmüdür ve bu hüküm uyarınca işlem tesis edilmiştir. Çaycuma’da geçmiş yıllarda da uygulanmıştır.

BİRÇOK BELEDİYE TARAFINDAN DA UYGULANMAKTADIR

“Çaycuma Belediyesinden başka uygulayan yok” sözü de bir yalandan ibarettir. Yol Hizmetlerine Katılım Payı büyükşehir ve il belediyelerinin yanı sıra, önemli ilçe belediyeleri de dahil pek çok belediye tarafından uygulamaya konmuştur, uygulamaya devam da edilmektedir. İnternette küçük bir araştırma yapıldığında uygulama yapan çok sayıda belediye adına ulaşmak mümkündür.

DOĞALGAZ ŞİRKETİNİN KAZDIĞI YOLLARIN ONARIM BEDELİ SEMBOLİK DÜZEYDEDİR

Herkesin yakından takip ettiği gibi elektrik ve doğalgaz altyapı çalışmaları nedeniyle ilçemizin kazılmadık yeri kalmamış, kazılan tüm yollarla birlikte yağmursuyu toplama, kanalizasyon, iletişim altyapısı da yeniden yapılmıştır. Bu yolların bedelinin ilgili şirketlerce ödendiği şeklinde yayılmaya çalışılan bilgi doğru değildir. Doğalgaz dağıtım şirketinin taahhüdü yolun yalnızca kazılan bölümünün onarımı içindir. Bu nedenle ödenen bedel sembolik denecek bir düzeydedir. 

ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETİNİN BİR TAAHHÜDÜ YOKTUR

Elektrik iletim hatlarının yeraltına alınması çalışmalarının doğalgaz çalışmalarıyla eşgüdüm içinde yapılması için tarafımızca büyük çaba harcanmıştır.  Bu çabalarımız sonucunda elektrik altyapısının büyük bölümü,  son derece hızlı şekilde yenilenen ilçemizde elektrik kesintileri büyük oranda düşmüş, bu alandaki şikâyetler böylece en aza inmiştir.  Yoğun çabalarımızla eşgüdümün büyük oranda sağlanması sonucu yolların yeniden kazılması gereği ortadan kalktığı için ciddi bir tasarruf da sağlanmıştır. Öte yandan elektrik dağıtım şirketinin kazdığı yollarla ilgili Belediyemize herhangi bir taahhüdü bulunmamaktadır. Çünkü Belediyemiz yatırımın hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi için tazminat istemeyeceğine dair teminat vermiştir. Böyle olmasaydı, bu yatırımların yapılması mümkün olmayacaktı.

ÇAYCUMA HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Belediyemiz kendisine yönelen -az sayıda da olsa-  kötü niyetli girişimlere karşın, hizmet yarışını, halkımızla kol kola sürdürmektedir. Maksatlı olarak yayılan bilgilere itibar etmediğini sevinçle müşahede ettiğimiz vatandaşlarımızın her konuda olduğu gibi bu konuda da doğru bilgilere Belediyemizden ulaşması mümkündür. Çok sayıda vatandaşımızın daha tebligatlar bitmeden katılım paylarını veznelerimize yatırmış olması Belediyemize olan güvenlerinin tam olduğunu göstermektedir. Tüm provokasyon girişimlerine karşın sağduyusunu koruyan Çaycuma halkına çok teşekkür ediyorum.

2020 ÇAYCUMA’NIN YILI OLACAK

Bu vesileyle vatandaşlarımızın yeni yılını kutluyorum. 2020 Çaycuma’mızın yıldızının daha çok parlayacağı bir yıl olacak. Daha çok çalışacağız ve Çaycumalıların gurur duyacağı, Çaycumalı olmayanların imrenip gıptayla bakacağı bir kent olacağız. Yeni yıl, bizim yılımız olacak. Herkese bir kez daha mutlu, huzurlu, sağlıklı bir yıl diliyor, saygılar sunuyorum” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi