Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar, Zonguldak Belediyesince hazırlanan projeleri güzel bulduğunu ama önemli olanın projelerin hayata geçirebilmesi olduğunu söyledi.

İnşallah belediye başkanımız söylediklerini gerçekleştirecek güçlü iradeyi ortaya koyar diyen Kar, “Belediye Başkanı Cumhurbaşkanından, TOKİ’den veya nereden destek alacaksa alacağı destekleri hakkıyla almasını ümit ediyorum. Çünkü projenin gerçekleşmesi için iş kazma vurmaya geldiğinde destek yok, para yok, bunları yapamayacağız demek konunun başka bir tarafı olur” dedi.

Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar, Liman Bölgesi ve Kıyı Şeridi Kentsel Tasarım Projesi tanıtımı toplantısı hakkında yaptığı açıklamaya şöyle devam etti:

GÜZEL PROJELER AMA ÖNEMLİ OLAN PROJELERİ HAYATA GEÇİREBİLMEK

“Zonguldak için hazırlatılan proje çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Ömer Selim Alan beye teşekkür ediyorum. Zonguldak’ta uzun zaman sonra ilk defa böyle bir çalışma yapıldı ve yapılan bu çalışma siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarıyla paylaşıldı. Sonuçta bu bir proje ve projeler her zaman güzel cümlelerle açıklanır. İnşallah sonucu güzel olur. Büyük bir özenle hazırlanmış bir proje olduğunu gördük ama önemli olan projeleri hayata geçirebilmektir. Şuan için proje yanlış olmuş, doğru olmuş demek doğru olmaz. Çünkü işinin ehli bir kişi tarafından yaklaşık 4 aydır hazırlanan bir çalışma ürünü karşımıza çıkartıldı. Sonuçta iyi niyetlerle hazırlandığına inandığımız bir proje.

ZONGULDAK’I GÜZELLEŞTİRECEK PROJELER

Bu projenin hayata geçirilebilmesi için diğer projelerle desteklenmesi lazım. Bunlar Zonguldak’ı güzelleştirecek projeler fakat yaşanabilir yapan projeler değil. Çünkü Zonguldak’ın gerçekten çok ciddi bir trafik sorunu var. Aslında trafik sorununun da bu projeyle birlikte çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. Bize bu proje üzerinden çalışılıyor dendi. Bu nedenle çalışılmaya devam eden bir proje içinde iyidir veya kötüdür demek mümkün değil. Ama şu kadarını söylememiz gerekirse; Saadet Partisi olarak bu çalışmaları destekliyoruz. Yapılan çalışmanın sonucunda ne olduğunu, uygulamasının ne kadar olduğunu görmek istiyoruz. Çünkü çok kişinin ayağına basılacak. Belki çok kişinin geliriyle oynanacak. Zonguldak Belediyesinin bunun ne kadarına gücü yetecek veya ne kadarını yapabilecek zamanla proje başlayınca göreceğiz.

İNŞALLAH BELEDİYE BAŞKANI SÖYLEDİKLERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEK GÜÇLÜ İRADEYİ ORTAYA KOYAR

Saadet Partisi olarak Zonguldak’ı yaşanabilir kılma adına yapılan her işi destekliyoruz. İnsanlara dokunacak her icraata destek veriyoruz. Zonguldak’a zarar verecek bütün işlerinde karşısında olacağımızı belirtiyoruz. İnşallah belediye başkanımız söylediklerini gerçekleştirecek güçlü iradeyi ortaya koyar. Cumhurbaşkanından, TOKİ’den veya nereden destek alacaksa alacağı destekleri hakkıyla almalarını ümit ediyorum. Çünkü projenin gerçekleşmesi için iş kazma vurmaya geldiğinde destek yok, para yok, bunları yapamayacağız demek konunun başka bir tarafı olur. Ama her halükarda Zonguldak yaşanabilir kılınmak zorunda. Bu makamlara da bunun için gelinindi. Zonguldak ve Belediyenin içinde bulunduğu durum herkes tarafından bilinmekteydi. İnşallah projeler Zonguldak için hayırlı olacak.

ZONGULDAK, FRANSIZLARIN KURDUĞU ŞEHİR YAPILANMASI ÜZERİNE DEVAM EDİYOR

Zonguldak’a dışarıdan gelindiği zaman herkesin ortak söylemi Zonguldak’ın büyük bir köy kent olduğudur. Şehir yapılanması ve görünümünden uzak bir kent! Çünkü Zonguldak’ın doğru düzgün bir imar projeksiyonu yok idi. Zonguldak, halen Fransızların kömür işletmelerine başlarken kurmuş oldukları şehir yapılanması üzerine devam etmektedir. Yeni bir açılım ortaya konmamıştır. Bu çok geç kalınınmış bir icraattır. Bu nedenle hazırlanan projenin bir an önce hayata geçirilmesi elzemdir. Biran önce Zonguldak’ın sorunlarının masaya yatırılıp çözülmesini istiyoruz. Yoksa Zonguldak şehir olmaktan çıkacak bir hale geldi.”

Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi