Zonguldak-Kozlu sahil yolunda yapılacak olan caminin temel atma töreni için ilimize gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum temel atma töreninden önce yaptığı konuşmada, “Cumhurbaşkanımızın Zonguldak’a ayrı bir önem ve hassasiyeti var. Tüm projeleri takip ediyor” dedi.

Kurum konuşmasında, “Cumhurbaşkanlığı sisteminde Valilerimiz ve Belediye Başkanlarımız ile bir araya gelerek sorunları yerinde görmek için buradayız. 6 ay önce burada idik, öncelikle yarın Mevlit Kandili. Peygamber efendimizin doğum günü. Zonguldaklı kardeşlerimiz ile ülkemiz vatandaşlarımızın mevlit kandilini kutluyorum” diyerek şöyle dedi:

“CAMİLERİMİZ HAYATIMIZIN MERKEZLERİDİR”

“Sayın Başbakanımız tarafından temeli atılan Cumhurbaşkanımız tarafından yapılma talimatı verilen Selahattin Cami’yi yerinde görmek için buradayız. Camilerimiz hayatımızın merkezleridir. Yerleşim alanlarının iç içe olduğu camiler merkezlerimizi oluşturuyor. Zonguldaklı vatandaşlarımıza hizmet verecek 2 minareli 6 bin kişinin namaz kılacağı caminin temel atma töreni için buradayız. 18 aylık bir süre içinde bitirilecek. 12 bin metre kareden oluşan otopark, kütüphane, dinlenme yerleri, konferans salonlarının olduğu camimiz Zonguldak’ımıza hayırlı olsun. İnşallah 18 ay sonra Sayın Cumhurbaşkanımız katılacağı törenle Zonguldak’a kazandıracağız.

Cami alanı ile birlikte Zonguldak’ın sorunu haline gelen lavuar alanı var, bu sorunlarımızı geçen geldiğimizde milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımız bile ilettiler. O günden sonra Enerji Bakanı ve diğer bakanlar ile yaptığımız girişimler ile bu alanı Hazine devrettik. Burada yapılacak olan projenin ihalesine 2020 yılında başlayacağız. Çok kısa sürede de bitirmeyi hedefliyoruz. Yılsonuna kadar sahilde 56 bin metre kare sahil düzenleme işinin de ihalesini TOKİ yapacak. 2020 yılında bu süreci de tamamlamış olacağız.

FENER CADDESİNDE  GÜZEL BİR PROJE YAPACAĞIZ

Fener Caddesi kentin işlek caddelerinden bir tanesi. Kültürel faaliyetlerin içinde olduğu bir proje yapacağız. Bu projenin 2,5 milyon lirası hibe, 2,5 milyon lirası da İller Bankasından belediye verilecek. Bu projeyi de kısa zamanda tamamlayacağız. Daha önce geldiğimizde temizlik araçları, yol süpürme araçları taleplerini Belediye olarak bizlere yaptılar. 1 hafta içinde bütün araçları teslim edeceğiz. Bizim amacımız ilk günkü heyecan ve aşkla hizmetimize devam edeceğiz. Çevre düzenlemesi, Millet Bahçesi, Kentsel çözümler konularında Zonguldak Belediyesine destek vereceğiz. Cumhurbaşkanımızın Zonguldak’a ayrı bir önemi hassasiyeti var. Tüm projeleri takip ediyor. Hem Zonguldak hem de şehrimize hizmet etme amacındayız. Atacağımız temelin Zonguldak için Zonguldaklı hemşerilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum”

Yapılan konuşmaların ardından yapılacak olan caminin temel atma töreni gerçekleştirildi. Temel atma töreninin ardından Bakan Kurum ve Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, temel atma törenine katılan protokol ve vatandaşlara ekmek arası balık ikam ettiler.

Selahattin Caminin temel atma törenine; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Gönen Süslü, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez ilçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Kadın Kolları Başkanı Züleyha Yazıcı Arıman, Gençlik Kolları Başkanı Burhan Onuk, Ak Parti ilçe ve Belde Başkanları, Ak Partili Belediye Başkanları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi