Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, makamında yaptığı basın açıklamasında köprü altı esnaflarına gerekenleri söylediklerini söylenene uymayan esnaflar için tahliye yazısı yazacaklarını söyledi.

2020 yılının Zonguldak ve ülkemiz için 2019 yılından daha iyi geçmesi dileğinde bulunan Alan, “Zonguldak’ta vatandaşlarımızın 2020 yılı için çok büyük beklentisi var bizde bunun bilincindeyiz ve yükümüzün farkındayız” dedi.

2019 yılını güzel bir şekilde uğurladık 2020 yılına merhaba dedik diyen Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, gazetecilere yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

MİLLET BAHÇESİ 2020 YILINDA BİTECEK

“İnşallah 2020 yılı hepimiz için sağlıklı, huzurlu, mutlu, sevdiklerimizle beraber geçer. 2020 yılı Zonguldak’ımız, ülkemiz ve bizler için 2019 yılından daha iyi geçer. Zonguldak’ta vatandaşlarımızın 2020 yılı için çok büyük beklentisi var bizde bunun bilincindeyiz ve yükümüzün farkındayız. Zonguldak için önceliklerimiz var. Önceliklerimizden bir tanesi olan dere ıslahının ihalesinin 20 Ocakta yapılacağını DSİ müdürümüz bizlere söyledi. Bu bizim için sevindirici ve sahildeki düzenlememiz için çok önemli. Bizi en çok heyecanlandıran ve vatandaşımızın en büyük beklentisi lavuar alanı. Lavuar alanının projesini en kısa sürede bitirip Mart ayı gibi ihale etme niyetindeyiz. Millet Bahçesini 2020 yılı içerisinde bitirmiş oluruz. Sosyete Pazarı diye tabir ettiğimiz alanda da bir iş merkezi planlıyoruz. Buraya ilk kazmayı 2020 yılı içerisinde vurup başlamak niyetindeyiz.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ YAPACAĞIZ

Biz seçim zamanı 5 tane proje açıklamıştık bunlardan bir tanesi de Kızlar Plajı projemizdi. Sosyal Destek Projesi kapsamında bizim projemiz Kalkınma Bakanlığımız tarafından onaylandı. Batı Karedeniz Kalkınma Ajansı ile beraber şekilde bu projemizi hayata geçireceğiz. Belediye Meclisimizden Belediye Başkanı olarak projenin imzalanması için yetki istedim. Önümüzdeki haftadan sonra BAKKA yetkilileriyle beraber protokolü imzalayıp biran önce Kızlar Plajının bir kısmını engellilerimiz için engelsiz yaşam merkezi yapmayı düşünüyoruz. Bilindiği gibi engelli vatandaşlarımızın istifade edebileceği bir tane bile tesis yada deniz kenarında sahilimiz yok ama diğer şehirlerimizde var. Bu nedenle projemizi 2020 yılı içerisinde bitirmek istiyoruz. Bu hizmetlerin Zonguldak’a gelmesi çok önemli.

GENÇLİĞE YAPILMAYAN YATIRIM HAVADA KALIYOR

Kültür ve Turizm Bakanımızla daha önce il başkanımız ve milletvekillerimizle beraber görüşmüştük. Belediye Kültür Merkezinin bizim için ne kadar değerli olduğunu, tarihi dokusunun ve içinde bulunan Belediye Sinemasının Zonguldak’ta yaşayan herkes için çok değerli olduğunu bakanımıza bizzat aktardım. BKM’de bir ön inceleme yaptık. Biz istiyoruz ki BKM’nin dokusunu bozmadan restorasyonunu yapalım. Özellikle gençlik merkezi eksikliğimizin olduğu Zonguldak’ta gençlerimizin çok daha rahat gelebileceği mekanlara ihtiyacımız var. Çünkü gençliğe yapılmayan yatırım havada kalıyor. En güzel yatırım geleceğe yani gençlere yapılan yatırım. Belediye Kültür Merkezimizde ücretsiz kurslarımız devam ediyor. Bazı dernekleri oradan çıkarttık yeni sınıflar açarak daha fazla insanımıza 7’den 70’e her insanımıza kültürel anlamda kurslar açmak istiyoruz.

TAHLİYE YAZILARINI YAZMAK ZORUNDAYIZ

Köprü altı esnaflarımıza gerekenleri söyledik ama bazı arkadaşlarımız ısrarcı oluyor. Kendilerini son kes davet ederek uyaracağız. Aksi taktirde tahliye yazılarını yazmak zorundayız. Çünkü orada ecrimisillerini düzgün ödeyen arkadaşlarımız adına hemde belediyemizin gelirlerini korumak adına bunu yapmak zorundayız. Bahsettiğimiz projelerin hayata geçmesi için kararlı olmak lazım. Bir şekilde bunların altyapısının olması lazım. Maddi dayanağı olması lazım. Zonguldak Beleidyesi için 1 lira bile çok değerli. Çünkü projelerimizin yanında mahallelerimizin altyapı ve üstyapı çalışmalarını yapacağız. Sadece 9 aylık periyotta 41 bin ton asfalt döktük, 50 bin metrekare parke yaptık. Parke ve beton çalışmalarımız halen devam ediyor. Bunların hepsi maddiyata dayanıyor. Biz bu çalışmalarımızı yapacağız, mazeret üretmeyeceğiz ama vatandaşımızda ödemesi gereken paraları ödemek zorunda. Bizde bunları kontrol etmek, denetlemek ve almak zorundayız. Ödemeyen arkadaşlarımızın da tahliye yazılarını yazmak zorundayız. Bu konuda direten arkadaşlarımızınd a iyi niyetli olmadığını düşüneceğiz!” (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi