Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, “Liman Bölgesi ve Kıyı Şeridi Kentsel Tasarım Projesi” tanıtımını yaptı. Emirgan Otel’de düzenlenen toplantıya; Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, ZTSO Başkanı Metin Demir, AK Parti il Başkanı Zeki Tosun, CHP il Başkanı Hakkı Güney, MHP il Başkanı Varol Demirköse, İYİ Parti il Başkan vekili Ekrem Güllüdağ, SP il Başkanı Sadık Kar, BBP il Başkanı Ahmet Çolak, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, Zonguldak eski Belediye Başkanı Yüksel Aytaç, Zonguldak Belediyesi meclis üyeleri, siyasi parti ilçe başkanları ile sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı.

ALAN: “BUGÜN BURADA FİTİLİ ATEŞLİYORUZ”

“Liman Bölgesi ve Kıyı Şeridi Kentsel Tasarım Projesi”nin açılış konuşmasını yapan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, şunları söyledi: “Bugün özel bir gün, güzel bir gün. Zonguldak’ımıza, hep birlikte yeni Zonguldak diye başlattığımız hizmet seferberliği olarak yola çıktığımız yolculuk için, Zonguldak’ımız için bizler için geleceğimiz için önemli ve özel bir gün. Yıllardır Zonguldak’ımızın beklediği, hasretle beklediği hizmetlere yavaş yavaş Zonguldak’a kazandırmanın büyük bir mutluluğunu yaşıyoruz. Yıllardır boş bekleyen, özellikle Lavuar alanı diye tabir ettiğimiz alanın dönüşümü, Millet bahçesi ihtiyacımız ve Sahil projemizin birinci etabının istişare toplantısı bugün sizlerin katılımı ile yapılacak. İnşallah herkes fikirlerini beyan edecek, istişare edeceğiz. Bünyamin Bey ve ekibi yaklaşık 4 aydan beri bu proje üzerinde titizlikle çalışıyor. Ben öncelikle onların da emeğine sağlık diyorum, teşekkür ediyorum. Bugün inşallah burada fitili ateşliyoruz. Buradaki istişarelerden sonra eklemelerden sonra artık bu 3 projemizi nihayete erdirip, artık uygulama aşamasına geçmek adına inşallah ihale sürecine başlayacağız ve 2020’nin ilk aylarında inşallah kazmayı vurup bu projeleri hayata geçirip Zonguldak’ımıza kazandıracağız” dedi.

UÇAR: “ZONGULDAK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ PROJELER YAPILDI”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar: “Açıkça söyleyeyim ki, artık laf üretme, engel olma zamanı değil bundan sonra icraat dönemi olduğuna inanıyoruz. 6 aylık dönem içerisinde biz toplum olarak genelde derme çatma şeylerle, eklemelerle, beklemelerle uğraşan bir toplum haline geldik. Artık bundan kurtulmamız lazım, bundan sonraki süreçte 6 aylık dönem içerisinde alt yapısıyla, üst yapısıyla teknik çalışmalar tamamlandı Zonguldak’ımızın müzmin hale gelmiş sorunların çözümü konusunda çok önemli projeler yapıldı. Şimdi bu projeleri tanıttıktan sonra inşallah bunlara engel olmak değil, bu projelerin hayata geçirilmesi konusunda herkesin düşüncelerini, fikirlerini ortaya koyarak inşallah Zonguldak’ımızın çehresinin değişmesi konusunda herkesin taşın altına elini koymasını bekliyoruz. Zaten Belediye başkanımız da bu duygularla böyle bir organizasyon yaptı. Kendisine çok teşekkür ediyorum. İfade ettikleri gibi uzun sürecek bir projedir. Bu projelerin Zonguldak’ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum, inşallah hep birlikte kısa süre içerisinde bu projeleri hayata geçirerek Zonguldaklı insanımıza, Zonguldak’ımıza bu projelerimizi sunmuş oluruz” dedi.

BEKTAŞ: “ŞEHRİN BÖYLE BİR TALEBİ OLDUĞUNU BİLİYORDUK”

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş ise şunları söyledi; “Güzel biri ortam oluşmuş, şehrin böyle bir talebi olduğunu biliyorduk. Başkanımıza teşekkür ediyoruz bu ortamı hazırladığı için. Şehrin merkezinde 3 önemli proje alanında harekete geçmeden önce yapılmak istenenlerin Zonguldak kamuoyu ile paylaşılması güzel bir fikir. Tabi ki burada fikir alış verişleri olacak, paylaşımlara olacak ona göre proje son şeklini alacak. İnşallah Zonguldak hasretle, özlemle beklediği ve bu 3 önemli alanda yol almaya başlamış olacağız.” Konuşmaların ardından Mimar Bünyamin Derman, katılımcılara Karaelmas Kent Park, Millet Bahçesi ve Sahil Projelerinin tanıtımını sinevizyon eşliğinde yaptı. (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi