Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, makamında  düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalar yaptı ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Sık sık Ankara’ya giderek çeşitli ziyaretler yaptıklarını belirten Alan, “Zonguldak’ımızın çok hizmete ihtiyacı var ve Ankara’ya her gidişimizin sonucu Zonguldak’ımıza hizmet oluyor. Vatandaşlarımızın gönlü ferah olsun biz 5 yıllık görev süremiz içerisinde söz verdiğimiz 5 projemizi hayata geçirip inşallah insanlarımızın yüzünü güldüreceğiz” dedi.

Biz bu millete hizmetkar olmak için bu makamlara talip olduk diyen Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, konuşmasına şöyle devam etti:

BAKANIMIZ MÜJDELERLE GELDİ

“Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’u, 6 ay içinde ikinci kez ağırlamaktan mutluluk duyduk. Bakanımız Mayıs ayında Zonguldak’ımıza geldiğinde planlarımız ve programlarımızı kendisine iletmiştik. Sağ olsun bakanımız bizlere destek olmak için söz vermişti ve biz bu desteği 6 aylık süreçte gördük. Ankara’ya her gittiğimizde bakanımız, bakan yardımcılarımız, daire başkanlarımız özellikle limandaki sahil düzenlemesi, lavar alanı ve millet bahçesi projemizle ilgili önemli destekler verdiler ve o günden bu güne önemli yol aldık. Sayın Bakanımız daha önce temelini attığımız cami inşaatını yerinde inceledi. Bakanımız eli kolu dolu müjdelerle geldi. Üç projenin tarihini açıkladı. Amacımız Zonguldak’ımıza verdiğimiz sözleri hızlı bir şekilde yerine getirmek. 7’den 77’ye bütün Zonguldak’ımızı hak ettiği yere getirebilmek adına çalışıyoruz. Artık koşmaya başladık. Bu saatten sonrada yorulmadan koşmaya devam edeceğiz. İnşallah 5 sene içerisinde Zonguldak çok güzel yerlere gelecek.

UKRAYNA’DA YAPTIĞIMIZ ZİYARETLER ZONGULDAK’A YANSIYACAK

Sayın Valimizin başkanlığında Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarımız ve işadamlarımızla beraber yaklaşık 30 kişilik ekiple 3 gün Ukrayna’daydık. Görüşmeler yaptık, ülke ve şehirlerarası ticaretten bahsedildi. İşadamlarımız kendi yaptıkları işlerle ilgili üst düzey görüşmeler yaptı. Çok olumlu ve verimli görüşmeler oldu. Odesya Valisi bizleri heyet olarak kabul etti. Kherson ziyaretinde Kherson Valisi ve yetkililerle işbirliği protokolleri imzalandı. Skadovsk limanı ile Zonguldak Limanı arasındaki liman trafiği taşımacılığının tekrar başlaması için herkes çok iyi niyetli. İnşallah bunlarda Zonguldak’a yansıyacaktır.”

HİBE EDİLEN BEŞ ARAÇ ZONGULDAK İÇİN ÖNEMLİ

Sayın Bakanımıza temizlikle ilgili araç sıkıntımızı Mayıs ayında geldiğinde anlatmıştık. Sayın Bakanımız 3 tane büyük çöp kamyonu, 1 tane küçük çöp kamyonu, 1 tanede kuka dediğimiz aracı bizlere hibe edeceğinin müjdesini vermişti. 20 Kasım’a kadar bütün araçlarımız teslim edilecek. Bu 5 araç bizim için çok önemli. İnşallah Zonguldak’ımızı daha temiz günler bekliyor. Yalnız 150 araçta alsak biz toplum olarak bilinçli olmadığımız sürece, çevremize duyarlı olmadığımız sürece, kirletmemeyi öğrenmediğimiz sürece biz belediye olarak sabah akşam çöp toplasak bundan kurtulamayız. Buradan tüm halkımıza sesleniyorum; çevremize ve doğamıza daha saygılı olalım. Bu kapsamda Salı günü saat 14.00’de Fener Gezi yolunda Sayın Valimizin de iştirak edeceği, “temiz Zonguldak, temiz memleket” çöp toplama etkinliği yapacağız.

BU SENEKİ ASFALT ÇALIŞMALARIMIZI TAMAMLADIK

Asfalt konusunda söz vermiştik 4 mahallemizi bitirdik, finali Gazipaşa’da yaptık. Bu seneki asfalt çalışmalarımızı tamamlamış olduk. Güzel bir çalışma oldu ama diğer beton, parke çalışmalarımız son sürat devam ediyor. 2020 yaz ayında kaldığımız yerden asfalt çalışmaları devam edecek. İnşallah Zonguldak’ta yol sıkıntısı kalmayacak. Uyum içinde çalışıyoruz bu da hizmet olarak yansıyor. Koşmaya başladık, yorulmadık koşmaya devam edeceğiz. Biz bu millete hizmetkar olmak için bu makamlara talip olduk. Hizmetkar olmak içinde çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın gönlü ferah olsun biz 5 yıllık görev süremiz içerisinde söz verdiğimiz 5 projemizi hayata geçirip inşallah insanlarımızın yüzünü güldüreceğiz. Bu kapsamda Ankara’da sürekli ziyaretlerimiz oluyor. Çünkü Zonguldak’ımızın çok hizmete ihtiyacı var ve Ankara’ya her gidişimizin sonucu Zonguldak’ımıza hizmet oluyor” (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi