Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan,  Zonguldak gündemini ve belediyenin yaptığı çalışmaları değerlendirdi.

Belediye Başkanı Dr. Selim Alan, bir süredir başlattığı her Cuma günü basın ile bir araya gelme programını gerçekleştirdi.

Yerel haftalık ve bazı ulusal ajanların temsilcileri ile bir araya gelen Dr. Ömer Selim Alan çeşitli konularda açıklamalarda bulundu.

Burası halkın belediyesi bizde halka hizmet için buradayız diyen Alan, “Biz her zaman gönül belediyeciliği yapacağız insanımızın yanında olacağız dedik buna da gayret gösteriyoruz. Vatandaşımız ne isterse onu yapacağız” dedi.

Zonguldak’ın 19 mahallesini teknik ekip ve meclis üyeleriyle tek tek gezerek vatandaşın taleplerini yerinde gördüklerini belirten Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, gazetecilere yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

19 MAHALLE VE SOKAKLARINDA SIKINTI VAR

“Mevsim itibariyle bizim çalışma zamanımız. Mahallelerimizi teknik arkadaşlarımız ve meclis üyelerimizle tek tek geziyoruz. 19 Mahallemiz ve sokaklarımızda sıkıntılarımız var. Biz hem gelen taleplere göre hem de gezip yerinde inceleme yaparak aciliyet sıralamasını yaparak mahallelerimizdeki vatandaşlarımızın dertlerini çözmeye gayret gösteriyoruz. Bize gelen talepleri de dosyalayıp bizzat giderek yerinde çözmeye gayret ediyoruz. Parke çalışmaları, betonlama çalışmalarımız, park bahçeler ve bayram öncesi mezarlıklarımızı temizleme çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah Ağustos ayı sonuna doğru ihalemizi yapıp yollarımızı asfaltlamak için start vereceğiz. Çünkü vatandaşlarımızın en çok talebi yollarımızın yapılması yönünde bizde seçim öncesi çalışmalarımıza yollarımızdan başlayacağımızı deklare etmiştik. Biran önce asfaltlanması gereken yollarımızı asfaltlayıp vatandaşlarımızı tozdan topraktan kurtaracağız. Parke yol çalışmalarımız 3 farklı bölgede devam ediyor. Gerekli yerlere beton döküyoruz, bazı yerleri yama yaparak kapatmaya çalışıyoruz. Bizim en büyük isteğimiz ihalemizi tamamlayıp ana arterlerimizi asfaltlamak.

HALKA HİZMET İÇİN BURADAYIZ

Biz her zaman gönül belediyeciliği yapacağımızı ifade ettik ve her zaman insanımızın yanında olacağız dedik buna da gayret gösteriyoruz. Çünkü vatandaşımız bir güler yüz ile samimiyet istiyor. Biz en azından yapılacakları söylüyoruz şuan için yapılmayacakları da bizzat vatandaşımızın yüzüne söylüyoruz. Vatandaşlarımız mahallelerinde belediye başkanı ve teknik ekibi karşılarında görünce biraz şaşkınlık yaşıyorlar. Mümkün olduğu kadar halkımıza zaman ayırmaya çalışıyoruz. Cumartesi ve Pazar günlerini mümkün olduğu kadar sahada geçirmeyi istiyorum. İnşallah bu böyle devam edecek çünkü bu şekilde olmak zorunda. Burası halkın belediyesi bizde halka hizmet için buradayız. Vatandaşımız ne isterse onu yapacağız.

KURBANLIKLARIN MEZBAHADA KESİLMESİNİ TERCİH EDİYORUZ

Mezbahanemiz hizmete devam ediyor ve önümüzde kurban bayramı var. Bütün vatandaşlarımızın öncelikle bayramlarını tebrik ediyoruz. Allah niyetlerini kabul etsin. Kesilecek kurbanlıkların mezbahada kesilmesini tercih ediyoruz. Bizler ve komisyon tarafından uygun görülmeyen yerlerde kurban kesilmemesini rica ediyoruz. Arkadaşlarımızda bayram süresince bununla ilgili denetimlerde bulunacaklar. İnsanlarımızın mezbahaneyi tercih etmeleri hilyen ve sağlık açısından da uygun olacaktır. Hayvan pazarında da hayvan kesilmemesi noktasında arkadaşlarımıza ve oradaki esnafımıza talimatlarımızı verdik. İnşallah bu konuda sıkıntı yaşamayacağız. Vatandaşımızın rahatsız olacağı görüntülerle inşallah karşı karşıya kalmayız.

1 EYLÜL İTİBARİYLE KALDIRIM VE YOL İŞGALİ KALMAYACAK

Vatandaşlarımızın bize ilettiği taleplerin başında yol sorunu ve kaldırım işgali geliyor. Vatandaş hakkı olan caddede, yolda rahatça yürümek istiyor. Vatandaşımız yolunda esnafların mallarını sergilemesini ya da yolları daraltmasını istemediklerini de söylüyorlar haklılar. Bu konuda Zabıta Müdürümüz ve arkadaşlarımızla bu konuda toplantımızı gerçekleştirdik. Önümüzdeki hafta biz sahada olacağız. Ben, meclis üyelerimiz ve zabıtalarımız bütün kaldırım ve yol işgali yapan esnaflarımıza tebligatlarını yapacağız. 1 Eylül diye bir tarih söylemiştik yine aynı yerdeyiz ve sözümüzün arkasındayız 1 Eylül’den itibaren kurallara uymayan, halen kaldırımda yol işgali yapan esnaflarımıza istemeden de olsa ceza kesmek durumunda olacağız. Çünkü vatandaşımızın bizden talebi bu doğrusu da bu! İnşallah 1 Eylül itibariyle bu sorun ortadan kalkacak.

OTOPARK KÜLTÜRÜNÜ YAYGINLAŞTIRACAĞIZ

Zonguldak’ta ne yazık ki trafik konusunda sıkıntılarımız var. Ulaşım mastır planı ile ilgili şehir dışından arkadaşlarımız geldi çalışmalarımızı yaptık. Acele etmiyoruz pansumandan ziyade kalıcı vizyonel bir şey düşünüyoruz. Yerlerimiz, otoparklarımız sınırlı ama en efektif şekilde kullanıp insanlarımızın sıkıntı yaşamaması için gayret gösteriyoruz. Trafik Zabıtayı da en yakın zamanda hayata geçirip emniyet güçlerimizle birlikte vatandaşlarımızın yaya ve araç trafiğinde sıkıntı yaşamaması için çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda bir parça sabır istiyorum. Zonguldak’ta otopark kültürünü de yaygınlaştırmamız gerekiyor. Bununla ilgili çalışmalarımızda var. Önümüzdeki haftadan itibaren Zonguldak Belediyesi Otoparkı olarak kapalı otopark hizmette olacak. İnsanlarımızın otopark kullanma alışkanlığını yaygınlaştırmamız lazım ki kaldırımda ve yolda işgal olmasın. Engellilerimizin, yaşlılarımızın, yayalarımızın rahatça akış sağlayabileceği, yürüyebileceği trafiği de rahatlatalım istiyoruz. Katlı otoparkı bugün itibariyle işletmeciden devir alıyoruz. Biran önce gerekli çalışmalarımızı yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi