Adalet ve Kalkınma Partisi 7. Olağan Kongre sürecinin ilk adımı olan delege seçimleri kapsamında Zonguldak Merkez ilçe delege seçimi partililerin yoğun katılımıyla yapıldı. Partililerin kullandığı oyların sonucunda Merkez ilçede 290 delege belirlendi.

Ak Parti 7. Olağan Kongre süreci kapsamında gerçekleştirilen delege seçimleri hakkında bilgi veren Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, şunları söyledi:

TOSUN: “TEŞKİLATLARIMIZLA BİRLİKTE KONGRE SÜRECİMİZİ YÜRÜTÜYORUZ”

“Partimizin 7. Olağan Kongresi için Kasım ayından bugüne çalışmalarımız devam ediyor. Aralık ayı itibariyle Zonguldak il genelinde delege seçimlerini başlattık. 14 Aralık 2019 Cumartesi günü merkez ilçemizin 19 mahallesinde delege seçimlerimizi tamamlayacağız. Elvanpazarcık, Beycuma ve Karaman’daki delege seçimlerimizi yaptık. Cumartesi günü itibariyle Ereğli ve Çaycuma ilçelerimizin köylerinde delege seçimlerimiz var. Kilimli ilçemizin Çatalağzı ve Gelik Beldelerinde delege seçimleri var. Delege seçimlerimiz 15 Aralık 2019 tarihi itibariyle bitecek ve delege seçimi süreci tamamlanmış olacak. Öncelikle 7. Olağan Kongremizin Zonguldak’ımıza, bölgemize, ülkemize ve partimize hayırlı olmasını diliyorum. Komisyonda görevli arkadaşlarımız özveriyle çalışıyorlar. Bilindiği gibi bütün siyasi partiler kongrelerde yenilenir. Yeni ve heyecanlı kişiler yönetimlere gelir. Genel merkezimizin kongre sürecinin başından beri yürüttüğü yöntem var o yöntemle biz burada teşkilatlarımızla hep birlikte kongre sürecimizi yürütüyoruz. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

ÇAĞLAYAN: “MİLLETİMİZİN UMUDU AK PARTİDİR”

Yüksek katılımla delege seçimlerini gerçekleştirdiklerini belirten Ak Parti Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Mustafa Çağlayan ise konuşmasına şöyle devam etti:

“Bugün partimizin 7. Olağan Kongresi merkez ilçemizin de 6. Olağan Kongresi delege seçimlerini 19 mahallemiz için gerçekleştiriyoruz. Daha önce 3 beldemizde ve 23 köyümüzde delege seçimlerini tamamlamıştık. Allah partimiz ve şehrimiz için hayırlısını nasip etsin. Partimiz kongre süreçlerini her zaman çok iyi yönetmiştir. Bizde o doğrultuda çalışmalar yapıyoruz. Partimizin kuruluşundan bu güne kadar görev almış ağabeylerimiz ve kardeşlerimizle bir araya geliyoruz. Delege seçimimize katılım çok yüksek buda bizlerin çok önemsediği bir durumdur. Çünkü sahiplenme duygusu ve kendini orada hissetme duygusunu devamlı iyi tutmamız lazım. Çünkü milletimizin umudu Ak Partidir. Ak Parti milletin ve sadece Türkiye Cumhuriyeti sınırları değil gönül coğrafyamızın sınırlarına kadar umut halindedir. Bu ruh, heyecan, inanç, iman, azim dinç ve diri durmaktadır. Bizlerde bunlara yakışır bir kongre süreci için elimizden geleni yapıyoruz.”

Ak Parti Zonguldak İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen merkeze bağlı 19 mahallenin delege seçimleri sonucunda partililerin oylarıyla 290 delege belirlendi.

Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi