AK Parti Kozlu İlçe Başkanlığının 3. Olağan Genel Kurulu, Karaca Düğün salonunda yoğun bir katılım ile yapıldı.

Karaca Düğün salonunda yapılan ve divan başkanlığını Bölge Koordinatör Kastamonu Milletvekili Metin Çelik’in yaptığı AK Parti Kozlu İlçe Başkanlığının 3. Olağan Genel Kuruluna, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, önceki dönem milletvekili Faruk Çaturoğlu, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Züleyha Yazıcı Arıman, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Burhan Onuk, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, bazı il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri, Zonguldak belediye başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu,Karaman Belediye Başkanı Servet Üstün, Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş,  BBP İl Başkanı Ahmet Çolak, Kozlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Turan Emeksiz, Trabzonlular Derneği Başkanı Ahmet Bayrak,  ilçe ve belde başkanları, il ve merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri, ilçe ve beldelerin kadın kolları başkan ve üyeleri ile partililer katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Divan Başkanı Kastamonu Milletvekili Metin Çelik yaptığı konuşmada,  “Kongreler bir parti için en önemli günler. İlde olsun, ilçede olsun, genel merkezde olsun en üst karar organı. Buradan seçilecek yönetimler, burudan seçilecek delegelerimiz partimizi ilçede en iyi şekilde temsil edecekler. Onların yapacağı çalışmalara parti teşkilatlarımız, mahalle teşkilatlarımız, köy teşkilatlarımız destek verecekler.  Birlik bütünlük içerisinde AK Parti’deki birliği, beraberliği en üst seviyeye çıkardığımız da ne olacak o zaman işte Türkiye’nin büyümesine, güçlenmesine ilçelerimizden katkı vermişi olacağız.

AK Parti kurulduğundan bu tarafa bunu en iyi şekilde yaptı. Önceki siyaset anlayışlarını bir tarafa attı ne dedi; ‘önce ben değil, önce ülkem’ diyen bir teşkilat yapısı ortaya koydu. Geriye baktığımızda teşkilatlarımızın ülkemizin geleceği için var güçleriyle çalıştığını görüyoruz” dedi.

TAŞKIN: BU DAVA OMUZ OMUZA AYNI HEDEFTE AŞK İLE YÜRÜYENLERİN DAVASIDIR

AK Parti Kozlu İlçe Başkan adayı Ünver Taşkın yaptığı konuşmada, “Bu bir bayrak değişimidir. Bizlere tevdi edilen bu onurlu, kutlu görevde gönüllere girerek yapacağımız hizmet yarışında yılmadan, yorulmadan çalışacağımızdan ben ve ekibim olarak kimsenin şüphesi olmasın. Bundan sonra 2023, 2071 hedefleri doğrultusunda bizlere çok daha büyük görevler düşmektedir. Birlik ve beraberlik içinde yapacağımız milletimiz adına yapılacak tüm çalışmalarda AK Parti ailesini daha büyütecek, saflarımızı hem genişletecek, hem de daha da sıklaştıracağız. Partimizin davası Türkiye’mizin davasıdır. AK Parti davası yüce bir medeniyetin günümüzdeki hizmetkarlığına talip bir davadır. Bu dava samimi ve beklentisiz gece, gündüz çalışanların davasıdır. Bu dava omuz omuza aynı hedefte aşk ile yürüyenlerin davasıdır. Bu dava ecdadından aldığı emaneti korumak için geçmişte olduğu gibi 15 Temmuz’da da göstermiştir ki, millet için göğsünü her türlü siper edenlerin davasıdır.” diye konuştu.

BEKTAŞ: ZONGULDAK BU MEMLEKETİN LOKOMOTİFİDİR

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ise yaptığı konuşmasında,  “AK Parti kongresi bazı yerlerde derler ki, ‘ya tek liste ne önemi var kongrelerin bir formalite’. Asla formalite değildir.  AK Parti kongreleri basit kongreler değildir.  O yüzden sakın dışarıda konuşulan son zamanlarda algı operasyonu yapılan işte ‘Türkiye’de ekonomi iyi gitmiyor, dış politikamız iyi değil’ sakın bunlara kanmayın. Dimdik durun, dimdik duracaksınız ki, bu lideri kaybetmeyelim. Çünkü bizim son şansımız bu. Ülkenin var olma meselesi, beka meselesi. Bu kongre de onların devamı aslında. Hiçbir zaman kendi içimizde, kendi problemlerimizi tartışalım ama asla dışarıya karşı hiçbir zaman kendimizi şikayet etmeyelim.  Bu yapılıyor, ‘partide bir yere gelemedim’ diye gidiyorlar şikayet ediyorlar.  Çünkü insanların içinde hırs olabilir ama davaya ihanet eden bir adamı asla affetmem. Zonguldak çok iyi bir hava yakaladı. 3 milletvekili, belediye başkanları uyum içinde. Bir şeyler olacak, ya olacak, ya olacak. Bu dönemde de bir şey yapamazsak Zonguldak’ta yine bir şey yapamayız. Genç bir Belediye Başkanımız var. Milletvekillerimizden Allah razı olsun, her Bakana, her yere birlikte gidiyoruz ve bunu teşkilatlarla taçlandıracağız. Zonguldak bu memleketin lokomotifidir. Zonguldak’ın madencisi 40’lı, 50’li yıllara kadar tabanca zoruyla, tüfek zoruyla, asker zoruyla ocağa yollanmış bu memleketin sanayisini geliştirmiş, bu Zonguldak’ın çocukları 50 yaşından fazla yaşayamamış, kömür tozundan, taş tozundan ölmüş o adamlara borcumuz var. Onların torunları bugün İstanbul’da kapıcılık yapıyor hayır, yapamazlar. Biz bunları tekrar geri getirmek zorundayız. Zonguldak deyip geçmeyin, Zonguldak o yüzden lokomotiftir. Basit bir kongre olarak görmeyin tek adaymış, bilmem neymiş demeyin. Bu kongreler çok önemli. Yeni seçilecek arkadaşlara şunu rica ediyorum;  kamuoyunu, haberleri iyi takip edin. Sokakta size bir soru sorulduğu zaman sonuna kadar savunun. Cumhurbaşkanımızın hakkında kimseye konuşturmayın. Herkes haddini bilecek, bu adam büyük devlet adamı deyin. Bu memleketin çimentosu AK Parti’dir” şeklinde ifade etti.

“KONGRELER DÜĞÜNÜMÜZDÜR”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu da konuşmasında, “Kongreler düğünümüzdür, derneğimizdir. Bizler de bugün hem onu hep beraber yaşıyoruz. Güzel bir ortam birlik içinde, beraberlik içinde, huzur içinde bir kongremizi gerçekleştiriyoruz. Gerçekten kongreler önemlidir. Bu kongrelerde olmak birilerine korku vermektir. Şu anda burada 500-1000 kişiyiz. Bazı partiler var, nerede ise  Genel başkanını seçmek için dahi bu kongreleri gerçekleştiremiyorlar, bu kalabalıkları sağlayamıyorlar. İşte  AK Parti’nin gücü burada. Bakın yükselen bir parti, büyüyen bir parti devamlılığı olarak 2023 hedeflerine, 2071 hedeflerine  yürüyen bir partidir AK Parti. Bu partiye  rüzgarlar vurabilir, bir kayadan ne kadar rüzgar vurursa vursun sadece toz taneleri koparabilir. Onun için biz kaya gibi birlik içinde, dirlik içinde beraber yolumuza devam etmemiz gerekir.” dedi.

“SÜREKLİ EMPATİ YAPIYORUZ”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar da konuşmasında, “Ben bir milletvekili olarak gayreti ile mücadelesi ile sizin içinizden, sizin dertlerinizi bilen bir kardeşiniz, arkadaşınız olarak bu mevkideyiz. Sürekli empati yapıyoruz. Bize gelen her telefonda, her talepte empati yapmaya çalışıyoruz. Makul ve mantıklı olan her taleplerinizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu niyetlerle bütün teşkilatlarımızla, Belediye başkanlarımızla Zonguldak’a gelmemiş yatırımların hızlı, ivedi, acil bir şekilde gelmesi için Bakanlık, Bakanlık geziyoruz, dolaşıyoruz. Türkiye’nin bu ekonomik sıkıntılı döneminde bile Zonguldak’a yapılacak yatırımları hızlı ve ivedi bir şekilde gelmesi için çaba sarf ediyoruz. Üniversitenin altındaki üst geçitle ilgili, buradaki çalışmalarımız, Mithatpaşa tünelimiz ile ilgili ve bölgemizin en önemli projelerinden bir tanesi Filiyos projesi ile ilgili de çok önemli gelişme ve ilerlemeler oldu. İnşallah bu yıl içerisinde orada kazmayı vuracağız, işletmeler çalışmalarına başlayacaklar ve Zonguldak’ta ifade ettikleri gibi işsizlik yüzünden göç etmiş gençlerimizi, çocuklarımızı şehrimize tekrar geri çevireceğiz. Geri dönecekler.

Zonguldak eski Zonguldak’tan çok daha iyi olacak ama Zonguldak’la ilgili bazen muhalefet partisi konuşuyor ya, işte ‘göç verdi, azaldı şu oldu, bu oldu’ Zonguldak’ın aslında bu hale gelmesinin müsebbibi kendileridir. Niye biliyor musunuz;  Zonguldak’ı, Bartın, Karabük ve Zonguldak’ı böldüler, parçaladılar, Karabük’ü, Bartın’ı il yaptılar böldüler, küçülttüler ondan sonra diyorlar ki, Zonguldak küçüldü. Siz küçülttünüz, hiçbir yatırım yapmadınız ki, ondan sonra da geldiniz siyaset yapıyorsunuz burada ama bunların hepsinin üstesinden gelebilecek dirayete, güce sahip ekibimiz var, arkadaşlarımız var. Hiç birinizin endişesi olmasın önümüzdeki günler çok daha güzel olacak. Bu gayret, bu çaba içerisinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

“BİRLİK BERABERLİK İLE HER SORUNUN ALTINDAN KALKARIZ”

AK Parti il Başkanı Zeki Tosun “Kongreler düğünlerimizdir bizim. 23 Aralık’ta başlayan, 7. Olağan kongremiz bütün Türkiye’de dün başlamıştı. Dün Alaplı’da kongremizi yaptık, bugün de Kozlu’muzda. Neden 7. Değil, 3. Olağan kongremizi yapıyoruz. Çünkü Kozlu daha önce beldeydi. Beldeyi de AK Parti zamanında ilçe yapmıştık Kilimli ile beraber ilçe yaptıktan sonra Ali Bektaş’la beraber ben her konuşmamda söylüyordum; Zonguldak’ın yıldızı. Geleceği parlak olan her geçen gün gelişen ilçemiz diyordum ama 31 Mart’tan sonra rakipler çıktı. Kilimli ve Zonguldak. 10 yıldır alınmayan Zonguldak Belediyesi alındı ve işte bu salondaki AK Parti’li dava arkadaşlarımızın gayreti ile hem Zonguldak, hem Kilimli ve hem Kozlu ve Zonguldak’a bağlı 3 tane beldemiz de alınarak belediye başkanlıklarını kazandık. Öncelikle ben tüm dava arkadaşlarıma ve Belediye Başkanlarıma teşekkür ediyorum. Şimdi bize çok iş düşüyor. Zonguldak, Kozlu, Kilimli’de daha güzel şeyler yapmak. Tabi bir sevincim de 24 Haziran’da yaşadığımız genel seçimlerdi. Bu seçimlerde de 3 milletvekilimiz teşkilatlardan gelen o seçimlerden zaferle çıktık. 3 milletvekilimiz de, Belediye başkanlarımız da Zonguldak’ımızı, Kilimli’mizi, Kozlu’muzu ve 3 beldemizi daha yaşanılır bir kant haline getirmeye gayret ediyoruz. Bizim birliğimiz, beraberliğimiz bütün olduğu müddetçe biz bunların altından hep beraber kalkarız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimler sonucunda AK Parti Kozlu İlçe Başkanlığına Ünver Taşkın seçilirken, yönetim kuruluna ise, Aydın Bozkurt, Yalçın Aksu, Yusuf Kenan Yiğit, Nezaket Köksal, Onur Demirbaş, Yılmaz Koca, Bilal Girgin, Metin Candaş, Mehmet Bilgin, İsmet Açıkgöz, Eray Bilgin, Nihat Özgür Kuru, Hadiye Köroğlu ve Nuray Kocabaşoğlu seçildi.  (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi