AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, yaptığı açıklamada, “Biliyorsunuz 7’nci olağan kongre sürecimiz devam ediyor. Pandemi nedeniyle kongrelere ara verilmişti. Pandemi sonrası geçen hafta merkez ilçede temayül çalışması yapıldı” dedi.

Tosun açıklamasında, “Genel Merkezimizden gelen Bölge Koordinatörümüz ve Teşkilat sekreteri ile parti binamızda bir çalışma yapıldı. Genel Merkez çalışmasını yapıp bu hafta içinde çalışmanın sonucunu alacağız. Bu arkadaşlarımız Ankara’ya davet edilecek” diyerek şunları söyledi:

“Biliyorsunuz 29 Ağustos’ta kongremizi yapacağız. Pandemi kuralları içinde. Merkez ilçe ile ilgili kararı genel merkez verecek. Merkez ilçe başkanımız ile kongre sürecini değerlendiriyoruz. Daha önce genel merkezin yaptığı atama ile Alaplı ve Kozlu İlçelerinin kongrelerini yapmıştık.

Pandemi sonrasında ilk kongremizi Merkez İlçe başkanlığı olarak  yapacağız. Ardından 6 Eylül’de Ereğli ilçemizin kongresini yapacağız. Geçtiğimiz hafta Çaycuma, Devrek ve Gökçebey İlçe Başkanları kongrelerde aday olmayacaklarını açıkladılar. Bu ilçelerimiz ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çünkü zamanımız kalmadı. Herhangi bir sıkıntı olmaz ile Eylül ayı sonuna kadar bu kongrelerimizi tamamlayacağız.

Ardından, Kasım, Aralık veya Ocak ayında il kongremizi yapacağız. Ben burada daha önce görev yapıp aday olmayacaklarını açıklayan ilçe başkanlarımıza yaptıkları çalışmalar için teşekkür ederiz. İnşallah yeni gelecek arkadaşlarımız ile beraber daha güzel çalışmalar yapacağız. Genel Merkezimiz ve Genel Başkanımızın söylediği gibi  seçimler partimize bir heyecan getirmesi düşüncesi ile arkadaşlarımızın partimizde daha güzel yerlerde görev alacaklardır. AK Parti teşkilatımızın kongreleri  güzel bir şekilde pandemi sürecinde yapmalarını bekliyoruz. Bunun çalışmalarını teşkilat olarak sürdürüyoruz”

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, İl Gençlik Kolları seçimleri ile ilgili Genel Merkezin çalışması olduğunu ifade ederek, “Biliyorsunuz İl Gençlik Kolları Başkanımız Burhan Onuk yaşını doldurdu. O yüzden genel merkezin yapacağı çalışma ile yerine aday yapılacak arkadaşımız ile gençlik kollarımız yeniden yapılandırılacak. Geçtiğimiz günlerde İl Kadın Kolları Başkanımızın atanması yapılmıştı” dedi.(Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi