Cumhuriyet Halk Partisinin 16 Şubat 2020 Pazar günü yapılacak olan il başkanlığı seçimleri için adaylığı gündeme gelen CHP eski il başkanı Av. Osman Yayla yaptığı açıklama ile aday olmadığını açıkladı.

Yayla yaptığı açıklamada, “Kamuoyumuzun da bildiği gibi  2007-2011 yılları arası partimizin il başkanlığı görevini üstlenmiştim. Bu görevi başarı ile yaptığımızı, aksinin de söylenemeyeceğini düşünüyorum. 10.01.2011 tarihinde de milletvekilliği adaylık gerekçesi ile il başkanlığından istifa etmiştim. Nasip olmadı. Önemlide değil.Allah sağlık versin. Haksızlıklarda olmadı mı ? Tabi ki oldu. Neyse bütün bunlar geride kaldı. Bu günlere geldik” diyerek şunları söyledi:

“Biz görevden ayrıldığımız tarihten itibaren il yönetimleri bir türlü asla arzulanan biçimde şekillenmemiştir. Devamlılık, birliktelik, tutarlılık sağlanamamıştır. Dağınıklık yıllardır devam ede gelmiştir. Seçimler olmuştur. Olmasına da, istenen olmamıştır, olamamıştır. Kimi zaman il yönetimi noktasında parti kayyuma gitmiştir. Kimi zamanlar gelen İl başkanları 1 ay görev yapmıştır. Kimileri 3 ay görev yapabilmiştir. Bence gerçek  o  ki   yıllardır il yönetim birimlerinde sıkıntılar hiç bitmemiştir.

Bundan önce Merkez İlçe Kongresini, o ortamı yaşadık. Sonrasını da görüyoruz. Ne olmuştur 4 adayla seçime gidilmiştir. Şimdi aynı şeyi il kongresinde görüyoruz. Osman Yayla olarak aynı görüşteyim. Tavrımda değişiklik olamaz. “O zaman öyle idi, ama şimdi böyle” düşünce tarzı bana yakışmaz.

Aday arkadaşlarımız çok çok fazladır. Bunca dağılmaya gerek yoktur. Gün birlik beraberlik günü olmalıdır. Kimse bunları düşünmüyor.

Pazar günü yapılacak olan İl Kongresinde aday değilim. Yol arkadaşlarıma, gönül verenlerimize, ziyaretlerimizde bizi  sıcaklığı ile karşılayan herkese çok teşekkür ediyorum. 

Bazı arkadaşlar ‘çok aday, çok sesliliktir gibi’ kavramlar üzerinde ısrarcı olabilirler. Ben bunlara katılmıyor. O sesler, o fikirler muhalefet, hizmet, aktif çalışmalar noktasında çıkmalı. Projeler iktidar olabilmek için üretilebilmeli, enerjiler iktidar olabilmek yolunca harcanmalıdır. Biz ağabey olarak yılların birikimi inancı ile fikirlerimizi paylaşıyoruz.

Sayın Genel Merkezimizin de, yöresel olarak önemsediğimiz çoğu konularda duyarsız kaldığını üzülerek görmekteyiz.  Küçük illere gerekli önemin verilmediğini hissediyoruz, düşünüyoruz.

Gönül Genel Merkezin Anadolu'ya yayılmasından yanadır. Her il ile çok yakından ilgilenmek gerektiği inancındayız. Bunu görmek istiyoruz.  Yapılacak çok şey vardır. Dileriz iyi hazırlanılır, umulan olur. Bu duygu ve düşüncelerle kongrenin İlimize, Partimize  hayırlı olmasını diliyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi