Yeni Yıl  nedeniyle yazılı açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, 2020 yılının Zonguldak için başarılı bir yıl olacağına ve bir çok yatırımında gerçekleşeceğine inandığını söyledi.

Tosun açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

“10 yıl aradan sonra Zonguldak Belediyesini kazanmanın ve halkımızın gösterdiği teveccühün heyecanı ile başlattığımız belediye hizmetleri ile hükümetimizin ortaya koyduğu yatırım atağı 2020 yılında halkımızın ve ilimizin yüzünün güleceği, geleceğe umutla bakacağı görülmektedir.

2020 Yılının Zonguldak’ımıza, ülkemize, hemşehrilerimize, tüm insanlığa hayırlar getirmesini, sağlık, afiyet ve bereket dolu bir yıl olmasını diliyorum. Türkiye'nin yakın dönemde başlattığı büyük atılımların 2020 yılında da kararlılıkla devam etmesini, istikrarlı büyüme ve kalkınma sürecinin kat kat artarak yeni başarılarla taçlanmasını temenni ediyorum. Ülkemizde huzur ve güven ortamının sağlanması adına önemli adımlar atıldı. Demokrasi ve ekonomi alanında önemli gelişmeler sağlandı. Birçok ülke büyük ekonomik kriz yaşarken Türkiye ekonomik büyümesini istikrarlı şekilde sürdürdü. Ekonomimiz bütün olumsuz beklentileri altüst ederek, uluslararası kuruluşları şaşırtarak başarılı bir yılı geride bıraktı.

Ülkemizdeki bu gelişmeler ilimizde de meyvelerini vermeye başlamış ve 2020 yılında büyüyen, gelişen bir Zonguldak olacaktır. Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra iktidarımızın başlattığı büyük ve önemli yatırımlar Zonguldak’ımızın yüzünü güldürecek, geleceğe umutla bakmamızı sağlayacaktır.

2020 yılının Karayolları bütçesinden ilimize ayrılan 5.2 Milyar (Katrilyon) lira ödenek bunun göstergesidir. Bu ödenekle Kilimli Filyos sahil yolu ile Mithatpaşa Tüneli İkinci Makas kavşak ihaleleri gerçekleştirilecek ve yapımlarına başlanacaktır. Ayrıca Sahil projesi, Lavvuar alanı projesi, Millet bahçesi projeleri gibi önemli ve hayati projelerimizde 2020 yılında başlayacak olup kentimizde köklü değişiklere neden olacaktır.

Milletçe geldiğimiz noktanın kıymetini çok iyi bilmeli, gelecek nesillere ekonomik ve siyasi açıdan gelişmiş huzurlu bir ülke bırakmak için çaba göstermeliyiz. Son 15 yıldır Türkiye her alanda kaydettiği eşsiz başarılarla, ekonomide, dış politikada, demokratikleşmede gerçekleştirdiği tarihi reformlarla bugün geleceğe her zamankinden daha bir umutla bakıyor.

Ayrıca 2023 yaklaşırken, bir yandan heyecanımız artıyor, bir yandan da umudumuz, gayretimiz, mücadelemiz güç kazanıyor. Kimi zaman içimizdeki hainler, kimi zaman yurt dışındaki hasımlar, büyük bir Türkiye'nin inşa ediliyor olmasından, bölgesinde ve dünyada öncü bir Türkiye'nin yükseliyor olmasından rahatsız oluyorlar. En son 15 Temmuz'daki hain saldırıda milletimizin dik duruşunu tüm dünya gördü. Tarihimiz boyunca, nasıl yılmadan, yıkılmadan, kararlı bir yürüyüş gerçekleştirdiysek, bundan sonra da, güçlü, itibarlı, bölgesinde ve dünyada söz sahibi, etki sahibi, güç sahibi bir ülke olarak geleceğe ilerleyeceğiz inşallah."

Tosun, 80 milyon insanımızın tamamını sevgiyle, saygıyla selamladığını vurgulayarak, "Son günlerini idrak ettiğimiz 2019 acısıyla tatlısıyla sona eriyor. Bu günler geride bıraktığımız yılın muhasebesi için bir fırsat olarak değerlendirilmeli. 2020 yılının öncelikle Zonguldaklı hemşerilerime sonra tüm Türkiye'ye daha sonra da tüm İslam alemine huzur, mutluluk, barış, refah ve sağlık getirmesini diliyorum. Dünya'da, ülkemizde ve şehrimizde yaşanan ve tüm insanlığı olumsuz etkileyen, hepimizi üzen olayların 2020 de son bulmasını umut ediyorum. Umarım ki 2020 kardeşliğin ve barışın yılı olacak. Ben bu düşüncelerle yeni umutlarla karşıladığımız 2020 yılının ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa bir kez daha hayırlar getirmesini temenni ediyor, başta Zonguldaklı hemşerilerimiz olmak üzere, 780 bin kilometrekarenin, 80 milyon insanımızın tamamını sevgiyle, saygıyla selamlıyorum" (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi