Zonguldak İl Genel Meclisinin 2020 yılı bütçesi Kasım ayının yapılan son birleşiminde 145 milyon lira olarak kabul edilerek onaylandı.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan Kasım ayı 20’nci birleşimine İl Genel Meclisi üyeleri ile Özel İdarenin tüm müdürleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın yapılmasının ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 3. Maddesinde yer alan 5302 sayılı İl Özel İdare Kanununun 45 ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 27. Maddesi gereğince hazırlanan İl Özel İdaresinin 145 milyon TL’ye bağlanmış olan, 2020 yılı bütçe tasarısı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonunun hazırlamış olduğu 27 sayılı raporu görüşülerek kabul edildi.

Yapılan görüşmeler sonucunda 2020 yılı hazırlık bütçesi, gelir ve gideri denk olmak üzere giderlerin, harcama kalemlerine tasarrufa riayet edildiği, gelirlerin gerçekleşecek  gelirlerden olması ve 5779  sayılı kanunla, İl.

Yapılan görüşmeler sonucunda 2020 yılı hazırlık bütçesi, gelir ve gideri denk olmak üzere giderlerin, harcama kalemlerine tasarrufa riayet edildiği, gelirlerin gerçekleşecek  gelirlerden olması ve 5779  sayılı kanunla, İl Özel İdareleri ve Belediyelere Genel Bütçe Vergi gelirlerinden pay verilmesi hakkında kanunla, Özel İdarelerinin gelirleri artırıldığından, buna göre 2020 yılı bütçesi 145 milyon TL’ye bağlandı.

2020  yılı bütçesinin 145 milyon TL’ye bağlanmasının ardından yapılan görüşmelerde, ilçelere ayrılan ödeneklerde tek tek açıklandı.

İl Genel Meclisi gündeminde ayrıca 2020  yılı bütçe kararnamesi tek tek okunarak kabul edildi.

Gündem dışı söz alan AK Parti İl Genel Meclisi üyesi İsmail Terzi, 2019 yılının bütçesini eleştirmeyeceklerini ifade ederek, “Çünkü bütçesinin yüzde yüzü tamamlandı. Yatırım programına konulan işler kırsal anlamda bitti. 2019  bütçesini 2020 yılıyla karşılaştırdığımızda cariler yüzde 40 2020 yılında ise yüzde 54 oldu. Açıklanan bütçedeki çalışmalarda çok dikkat etmeliyiz” dedi.

 CHP İl Genel Meclisi üyesi Nebahattin Yılmaz da, “2020 bütçesinin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.(Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi