Avcı incelemelerde bulundu Avcı incelemelerde bulundu

Zonguldak Haber – Zonguldak limanında bulunan ve Kardemir kömür depolama alanı olarak kullanılan alanın neden olduğu rahatsızlık kent halkını bıktırmış bulunuyor. Kömür yığınlarından çıkan koku ve toz kent merkezinin neredeyse tamamını kaplarken uzak mahallelerden bile esintili havalarda tozun kendilerine ulaştığı şeklinde yakınmalar geliyor.

Zonguldak’ta “kentin kanaat önderleri” diyebileceğimiz çok sayıda insan söz konusu kömür depolama alanının buradan kaldırılması gerektiğini her gün artan seviyelerde konuşuyorlar.

Bilindiği gibi bu depoların kaldırılması için Zonguldak Belediye başkanı Selim Alan da geçtiğimiz haftalarda bir çalışma başlatmış ve küçük çapta bir halkoylamasını gündeme taşıyarak vatandaşın fikrini sosyal medya üzerinden de sormuştu.

251 hektarlık orman yeniden yeşerdi 251 hektarlık orman yeniden yeşerdi

Vatandaşın “evet, kömür depoları liman kenarından kaldırılmalıdır” şeklinde görüşünün ortaya çıktığı durum konusunda AK Partili meclis üyesi Sinan Toprak da olumlu görüş belirtti ve Kardemir’in kömürünü başka yerde depolamasının Zonguldak halkı için çok iyi bir gelişme olacağını açıkladı.

Sinan Toprak “Kardemir kömürünü gitsin başka yerde depolasın, bizim halkımızın toz yutmasını önlemeliyiz, Kardemir kömürünü trenle çekecekse de Kargo rıhtımından yükleme yapsın, ya da başka limanları kullansın, o alan çok kapasiteli bir park olarak halkın hizmetine girmelidir” dedi.

(Sermet Aksu)

Belediye Başkanının anne acısı: İpek Kabadayı vefat etti Belediye Başkanının anne acısı: İpek Kabadayı vefat etti

Eve geldi, gördüğü manzara karşısında şok oldu! Eve geldi, gördüğü manzara karşısında şok oldu!

Ünlü Rap sanatçısı Semicenk unutulmaz gece yaşattı! Ünlü Rap sanatçısı Semicenk unutulmaz gece yaşattı!

Editör: Virda Şahin