Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanlara yönelik Temmuz dönemi zam farkı ödemeleri için açıklamalar yapıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) alınan bilgilere göre, 28 Temmuz Cuma günü itibarıyla toplam 2 milyon 393 bin 142 kişinin aylık farkları banka ve PTT hesaplarına yatırılacak.

Kimi “oha” dedi, kimi “çüş” Kimi “oha” dedi, kimi “çüş”

SGK'nın yazılı açıklamasına göre, aylıklarını her ay alanlar için Temmuz ayında 1 aylık tutarında aylık farkı ödemesi yapılacak. Üçer aylık dönemler halinde aylıklarını alanlara ise farklı düzenlemeler uygulanacak. Mayıs, Haziran, Temmuz dönemindekilere Temmuz ayında 1 aylık tutarında, Haziran, Temmuz, Ağustos dönemindekilere Temmuz ve Ağustos aylarında 2 aylık tutarında, Temmuz, Ağustos, Eylül dönemindekilere ise Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında olmak üzere 3 aylık tutarında aylık farkı tahakkuk ettirilecek.

Bu düzenlemeye göre, emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların Temmuz dönemi zam farkı ödemeleri yarın itibarıyla hesaplarına yatırılacak. /Haber Merkezi

Editör: Murat Barutçu