Zonguldak Fatih Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından sağlık çalışanları için tek kullanımlık koruyucu tulum dikimine başladılar.

Alınan bilgiye göre, Zonguldak’ta Fatih Halk Eğitim Merkezinde usta öğreticilik yapan öğretmenler, sağlık çalışanları için gönüllü olarak 80 bin maske üretimine geçtiğimiz  günlerde başlanmıştı. Usta öğreticiler, Zonguldak Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve maske üretim firması MFA’nın destekleriyle maske üretimi yaptılar.

Fatih Halk Eğitim Merkezi Müdürü Türkan Tuygar yaptığı açıklamada,  “Gönüllü usta öğreticilerinin nöbetleşe olarak üreteceği 80 bin maskenin bitirilmesine az bir zaman kaldı. Bir taraftan da  tek kullanımlık koruyucu tulum dikiliyor” diyerek şunları söyledi:

“23 Mart 2020 tarihinde başladığımız sağlık çalışanları için 80 bin adet maske üretiminin tamamlanmasına az bir zaman kala. Bu arada tek kullanımlık koruyucu tulum için çalışmalara başladık. İlk etapta 800 adet tulum malzemesi aldık. Kurum öğretmenlerimiz de büyük bir özveri ve fedakarlıkla, covid-19 salgını ile mücadele kapsamında, sağlık çalışanları için tek kullanımlık koruyucu tulum dikimine başladılar. Maskenin yanında kurumumuz atölyesinde hijyenik ortamda üretilen koruyucu tulumlarla da sağlık çalışanlarımıza destek olmaya devam ediyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” Haber: Şaban YILMAZ

Editör: Haber Merkezi