Topaloğlu açıklamasında, “Sağlıktan tasarruf edilemez” diyerek şunları söyledi:

“Son günlerde sadece Zonguldak'a değil bölgeye sağlık hizmeti veren ve bölgemizin: hekimiyle, yetişmiş insan gücüyle, alet ve tıbbi cihazlarla en önemli sağlık merkezi olan BEÜ  sağlık uygulama ve araştırma hastanesi, Ödenek yüzünden bazı hizmetlerin aksadığı, Hekimlerin  hak edişlerinin ödenmediği sıkça kamuoyunda duyulmakta basında yer almaktadır. Anlaşılan bu durum merkezi hükumetin uyguladığı politikaların bir sonucudur.

Hükumet buralara kaynak yaratmalı sağlık hizmetlerinin nitelikli bir şekilde yapılması sağlanmalıdır.

Hekimlerin ve çalışanların hak edişleri düzenli ödenmeli, Sağlık personeli parasının yatıp yatmadığını değil, Hastasını düşünmelidir.

BEÜ Sağlık uygulama ve araştırma merkezi ; Bölgeye hizmet eden gün geçtikçe gelişen bir çok alanda hizmet veren kurum haline gelmiştir. Ayrıca onca öğrencinin yetişmesine katkı sunan bir kurumdur.

Acilen hastaneye merkezi hükumet tarafından kaynak aktarılarak hastanemizin böylesi kötü imajla anılmaması , Daha çok tercih edilen hastaların güvenerek ,inanarak gidebilecekleri bir kurum haline gelmesi sağlanmalıdır.

Burada Hepimize önemli görevler düşmektedir. Tüm kurumlarımızla hep birlikte hastanemize sahip çıkmalıyız. Hastanemizin daha bir çok alanda hizmet vermesi için çaba harcamalıyız” (Meryem DEMİR)

Editör: Haber Merkezi